Ναδάλ - Τσιτσιπάς: Οι «μάχες» της καριέρας τους (Top-6)

Αντώνης Πατσούρας
Ναδάλ - Τσιτσιπάς: Οι «μάχες» της καριέρας τους (Top-6)
Την Πέμπτη (22:00, Cosmote Sport 6) ο Στέφανος Τσιτσιπάς συναντά τον Ράφα Ναδάλ στην O2 Arena με τον νικητή να συνεχίζει στους "4" του ATP Finals. Το gazzetta.gr θυμίζει τι έχει συμβεί στα 6 παιχνίδια του Έλληνα και του Ισπανού στα κορτ του κόσμου!

Το βράδυ (22:00, Cosmote Sport 6) στην O2 Arena του Λονδίνου ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα συναντήσει για 7η φορά στην καριέρα του τον Ράφα Ναδάλ.

Έπαθλο του αγώνα της 3ης ημέρας του ομίλου "London 2020" είναι μια θέση στον ημιτελικό του Σαββάτου (21/11) στο ATP Finals 2020.

Ο νικητής συνεχίζει μαζί με τον Ντομινίκ Τιμ από τον όμιλο και ο χαμένος επιστρέφει στο σπίτι του.

Ο Ράφα Ναδάλ με τον Στέφανο Τσιτσιπά έχουν να παίξουν από τις 15 Νοεμβρίου 2019 πάλι στην O2 Arena για το ATP Finals 2019.

O Ισπανός είχε κερδίσει αλλά ο Έλληνας είχε πάρει την 17η Νοέμβρη την κούπα που δεν έχει σηκώσει ποτέ στον αέρα στην τεράστια καριέρα του, ο Ράφα Ναδάλ.

Το gazzetta.gr με αφορμή τον "τελικό" της Πέμπτης σας παρουσιάζει τα 6 παιχνίδια του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Ράφα Ναδάλ στα οποία ο Ισπανός έχει 5-1 νίκες.

Έχουν παίξει σε 3 ηπείρους (Ευρώπη, Αμερική, Ωκεανία), σε 5 χώρες (Ισπανία, Ιταλία, Καναδάς, Αυστραλία, Μεγάλη Βρετανία), σε 6 πόλεις (Λονδίνο, Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Ρώμη, Μελβούρνη, Τορόντο).

Έχουν παίξει 15 σετ και ο Ράφα Ναδάλ έχει κερδίσει τα 12.

ATP Finals 2019: Ναδάλ - Τσιτσιπάς 2-1

ATP Finals 2019: Ναδάλ - Τσιτσιπάς 2-1

Italian Open 2019: Ναδάλ-Τσιτσιπάς 2-0

Italian Open 2019: Ναδάλ-Τσιτσιπάς 2-0

Madrid Open 2019: Τσιτσιπάς - Ναδάλ 2-1

Madrid Open 2019: Τσιτσιπάς - Ναδάλ 2-1

Australian Open 2019: Ναδάλ - Τσιτσιπάς 3-0

Australian Open 2019: Ναδάλ - Τσιτσιπάς 3-0

Rogers Cup 2018: Ναδάλ - Τσιτσιπάς 2-0

Rogers Cup 2018: Ναδάλ - Τσιτσιπάς 2-0

Barcelona Open 2018: Ναδάλ - Τσιτσιπάς 2-0

Barcelona Open 2018: Ναδάλ - Τσιτσιπάς 2-0

Ένα και μοναδικό παιχνίδι έχουν δώσει σε indoor hard τουρνουά ο Ράφα Ναδάλ με τον Στέφανο Τσιτσιπά και αυτό το έχει κερδίσει ο Ισπανός τενίστας.

Ήταν στις 15 Νοεμβρίου 2019. Είμαστε στην 3η ημέρα της φάσης των ομίλων του ATP Finals. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει προκριθεί ήδη στα ημιτελικά και ο Ράφα Ναδάλ θέλει νίκη για να παραμείνει στο παιχνίδι.

Επικρατεί με 2-1 σετ αλλά στο φινάλε της ημέρας χάνει το εισιτήριο για τους "4" από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Φέτος η "μάχη" τους είναι πάλι για την 3η ημέρα του ομίλου αλλά κανείς δεν έχει προκριθεί και οι δυο κρατούν την τύχη στα χέρια τους.

Το Σάββατο 18 Μαϊου 2019 ο Ράφα Ναδάλ συναντά τον Στέφανο Τσιτσιπά στον ημιτελικό του Italian Open της Ρώμης.

Είναι ο "Βασιλιάς" του τουρνουά με 8 τίτλους και παίζει με τον νεαρό που τον είχε κερδίσει μια εβδομάδα νωρίτερα στον ημιτελικό του Madrid Open.

Ο Ράφα Ναδάλ αυτή την φορά δεν αφήνει περιθώρια και φτάνει στον τελικό όπου κερδίζοντας τον Νόβακ Τζόκοβιτς κατακτά το 9ο στην "αιώνια πόλη".

Αυτό είναι και το τελευταίο τους χρονικά παιχνίδι σε χωμάτινη επιφάνεια εκεί όπου ο Ναδάλ είναι στο 2-1.

Τι βράδυ και αυτό. Είμαστε στο "Μανόλο Σαντάνα" στη Μαδρίτη.

Στην χώρα του Ράφα Ναδάλ. Στο Madrid Open και στον ημιτελικό. Ο Ισπανός έχει απέναντι του τον Έλληνα και κανείς δεν πιστεύει ότι μπορεί να χάσει.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγινε ο 14ος παίκτης στην ιστορία και ο πιο νέος που νικά τον Ράφα Ναδάλ στο χώμα και θα παίξει την επόμενη ημέρα στον τελικό με το Νο1 του κόσμου, τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Το ημερολόγιο την ημέρα που ο Στέφανος κέρδισε για μια και μοναδική φορά τον Ράφα έγραφε 11 Μαϊου 2019.

Ο Ράφα Ναδάλ θα χάσει ξανά σε χωμάτινη επιφάνεια τον Σεπτέμβριο του 2020 στη Ρώμη από τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε αισθητή την παρουσία του στο παγκόσμιο στερέωμα όταν απέκλεισε τον Ρότζερ Φέντερερ στον 4ο γύρο του Australian Open 2019.

Ο Έλληνας τενίστας συνέχισε και αφού ξεπέρασε το εμπόδιο του Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ θα φτάσει για πρώτη φορά στην καριέρα του σε ημιτελικό σε Grand Slam.

Όλη η Ελλάδα παρακολουθεί τον Στέφανο Τσιτσιπά και στη Μελβούρνη οι Έλληνες σερβίρουν το σουβλάκι που έχει το όνομα του.

Αντίπαλος του στα ημιτελικά είναι ο Ράφα Ναδάλ. Έχει κερδίσει μόλις ένα Australian Open αλλά είναι ο Ράφα Ναδάλ.

Ο Ισπανός κερδίζει εύκολα το παιχνίδι αλλά χάνει εξίσου εύκολα από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό.

Είναι ο πρώτος τελικός Masters στην καριέρα του Στέφανου Τσιτσιπά.

Είμαστε στο Τορόντο του Καναδά στο θρυλικό Rogers Cup και αφού ο Στέφανος έχει μια φανταστική εβδομάδα όπου κέρδισε τον Νόβακ Τζόκοβιτς, τον Ντομινίκ Τιμ, τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ και τον Κέβιν Άντερσον, φτάνει στον τελικό.

Είναι 12 Αυγούστου 2018 και ο Έλληνας τενίστας γιορτάζει στο κορτ και στον τελικό τα 20α γενέθλια του.

Αντίπαλος του είναι το Νο1 του κόσμου, ο Ράφα Ναδάλ, από τον οποίο θα ηττηθεί πιο δύσκολα από ότι στη Βαρκελώνη πριν από λίγους μήνες.

Ο Ράφα Ναδάλ θα δηλώσει πως δεν περίμενε να συναντήσει τον Στέφανο Τσιτσιπά στον τελικό αλλά η ... ζωή είχε άλλα σχέδια.

Ο Έλληνας τενίστας έχει μια φανταστική εβδομάδα στη Βαρκελώνη από τις 23 έως τις 29 Απριλίου 2018 κερδίζοντας μεταξύ άλλων τον Ντομινίκ Τιμ, τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν και τον Καρένιο Μπούστα.

Θα παίξει στον 1ο τελικό της καριέρας του σε τουρνουά της ATP και είναι 29 Απριλίου 2018.

Εκεί θα συναντήσει τον άνθρωπο που έχει δώσει το όνομα του στην "αρένα" όπου "χτυπήθηκαν", τον Ράφα Ναδάλ.

Ο Ισπανός τενίστας κατακτά τον 11ο τίτλο του στο Barcelona Open έχοντας ένα εύκολο απόγευμα απέναντι στον νεαρό Έλληνα.