Paris Masters: Ο Ναδάλ για 2 λόγους στο Παρίσι (vid)

Αντώνης Πατσούρας
Paris Masters: Ο Ναδάλ για 2 λόγους στο Παρίσι (vid)
Ο Ράφα Ναδάλ επέστρεψε μετά από το Roland Garros στο Παρίσι για να πετύχει την 1000η νίκη της καριέρας του και να παλέψει για να κατακτήσει έναν τίτλο που λείπει από την συλλογή του.

Το Paris Masters, το τελευταίο Masters του 2020, αρχίζει την Δευτέρα (2/11) με τηλεοπτική κάλυψη από το Cosmote Sport 6 στο Παρίσι, και το πρόσωπο που ξεχωρίζει είναι ο Ράφα Ναδάλ.

Ο Ισπανός μπορεί να μην παίζει στην πρεμιέρα αφού λόγω του Νο1 στο ταμπλό θα ξεκινήσει από τον 2ο γύρο όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα του Λόπεζ με τον Κραϊνοβιτς αλλά είναι το πρόσωπο του τουρνουά.

Επιστροφή στο Παρίσι

Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει με τον Ράφα Ναδάλ και το Παρίσι.

Ο Ισπανός έχει κερδίσει 13 Roland Garros στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, με τελευταίο αυτό της 11ης Οκτωβρίου 2020 απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς, αλλά δεν τα έχει καταφέρει ποτέ στο Paris Masters.

Οι λόγοι είναι δυο. Ο πρώτος είναι η επιφάνεια και ο δεύτερος η εποχή. Ο Ράφα Ναδάλ είναι ο "βασιλιάς του χώματος" και το Paris Masters είναι τουρνουά indoor σε σκληρή επιφάνεια.

Ακόμη το Roland Garros έως και το 2019 διεξάγονταν στα μέσα της σεζόν ενώ το Paris Masters πάντα στο τέλος και όπως είναι φυσικό κάποιοι μεγάλοι αθλητές δεν το επιλέγουν ή δεν είναι στο 100% όταν συμμετάσχουν!

Το τρόπαιο που θέλει

Ο Ράφα Ναδάλ δεν είναι κατακτήσει τρία μεγάλα τουρνουά. Το πρώτο είναι το ATP Finals. Το δεύτερο είναι το Miami Open και το τρίτο το Paris Masters. Στο Παρίσι έχει φτάσει έως τον τελικό του 2007 αλλά είχε ηττηθεί από τον Νταβίν Ναλμπαντιάν.

Η φετινή θα είναι η 8η συμμετοχή του Ναδάλ στο Paris Masters. Σε κανένα άλλο τουρνουά Masters ή Grand Slam δεν έχει μονοψήφιο αριθμό συμμετοχών!

Οι δυο στόχοι

Ο 34χρονος Ισπανός θέλει να φύγει νικητής από το Παρίσι στις 8 Νοεμβρίου. Για να φτάσει έως εκεί μπορεί να παίξει προημιτελικό με τον Γκοφέν και ημιτελικό με τον Ρούμπλεφ ή τον Ζβέρεφ.

Στον τελικό μπορεί να συναντήσει το Νο2 του ταμπλό, τον Στέφανο Τσιτσιπά ή το Νο3 τον Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Εάν τα καταφέρει ο Ράφα Ναδάλ θα κατακτήσει το 1ο του Paris Masters και θα ισοφαρίσει σε τίτλους Masters τον Νόβακ Τζόκοβιτς που έχει 36.

Από την άλλη εάν κερδίσει στον 2ο γύρο τον Κραϊνοβιτς ή τον Λόπεζ θα γίνει ο 4ος παίκτης της ιστορίας μετά από τους Κόνορς, Φέντερερ, Λεντλ που θα φτάσει στις 1000 νίκες!

«Σε ορισμένα μέρη έχεις επιτυχία σε άλλα...»

Ο Ράφα Ναδάλ μίλησε στο Παρίσι, όπου έχει ήδη προπονηθεί με τον Σταν Βαβρίνκα και τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν, μίλησε για την "αδυναμία" του να κατακτήσει το Paris Masters.

«Αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού. Σε ορισμένη μέρη έχεις μεγαλύτερη επιτυχία και σ' αλλά μικρότερη. Το τουρνουά είναι στο τέλος της χρονιάς και είναι αλήθεια πως έφτασα πολλές φορές εδώ κουρασμένος σωματικά και κάποιες και ψυχικά.

Στα εσωτερικά γήπεδα πρέπει να είμαι πιο φρέσκος. Σ' αυτή την επιφάνεια πρέπει να παίζω ακόμη καλύτερα για να έχω επιτυχία. Θα συνεχίσω να προσπαθώ και να δίνω ευκαιρίες στον εαυτό μου», είπε ο τενίστας από την Μαγιόρκα με τα 20 Grand Slam.

To Παρίσι είναι Τζόκοβιτς

Μπορεί ο Ράφα Ναδάλ να κάνει ... πάταγο στο Παρίσι και στο Roland Garros αλλά στο Paris Masters "Βασιλιάς" είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Σέρβος που φέτος επέλεξε να μην συμμετάσχει έχει 5 κατακτήσεις σε 6 τελικούς. Το κέρδισε το 2009, το 2013, το 2014, το 2015 και το 2019 και το έχασε από τον Κάρεν Κατσάνοφ το 2018.

Στο παρελθόν το έχουν κατακτήσει ο Πιτ Σάμπρας (2), ο Αντρέ Άγκασι (2), ο Μαράτ Σάφιν (3), ο Μπόρις Μπέκερ (3), ο Ρότζερ Φέντερερ (1), ο Άντι Μάρεϊ (1) αλλά και ο Άρθουρ Ας στο μακρινό 1970.

Το τουρνουά ξεκίνησε το 1968.

Επειδή πάντως είναι σε εξαιρετική κατάσταση ο Αντρέι Ρούμπλεφ ο οποίος δεν έχει κερδίσει Masters αξίζει να σημειώσουμε πως ο τελευταίος Ρώσος που το κέρδισε ήταν ο Κατσάνοφ το 2018 αλλά έφτασαν στην κορυφή οι Σάφιν (3) και ο Νταβιντένκο (1).

Τα παιχνίδια της πρεμιέρας

Το τουρνουά αρχίζει την Δευτέρα (2/11) με τον γύρο των "64" και ξεχωρίζουν τα παρακάτω παιχνίδια: 12:00 Λόπεζ-Κραϊνοβιτς (νικητής με Ναδάλ), Φούτσοβιτς-Τσόριτς, 15:00 Ουμπέρ-Ρουντ (νικητής με Τσιτσιπά),16:00 Αλιασίμ-Τσίλιτς, 21:00 Κατσάνοφ-Φοκίνα.

Οι αγώνες λόγω του covid-19 θα διεξαχθούν χωρίς την παρουσία θεατών.

 

Τελευταία Νέα