Vienna Open: Ξεπέρασε τον Τζόκοβιτς σε τίτλους ο Ρούμπλεφ (vids)

Αντώνης Πατσούρας
Vienna Open: Ξεπέρασε τον Τζόκοβιτς σε τίτλους ο Ρούμπλεφ (vids)
O Αντρέι Ρούμπλεφ επικράτησε με 6-4, 6-4 του Λορέντζο Σονέγκο στον τελικό του Vienna Open και έφτασε στους 5 τίτλους στο 2020.

Μόνος πρώτος στην λίστα με τους πρωταθλητές του 2020 είναι ο Αντρέι Ρούμπλεφ.

Ο Ρώσος τενίστας κατέκτησε το τουρνουά ATP 500 της Βιέννης έφτασε στους 5 τίτλους μέσα στο 2020 και ξεπέρασε τον Νόβακ Τζόκοβιτς που έχει 4.

Για να φτάσει έως εκεί ο Αντρέι Ρούμπλεφ επικράτησε με 6-4, 6-4 του Λορέντζο Σονέγκο στον τελικό του Vienna Open και έτσι πέτυχε το 5/5 σε τελικούς μέσα στο 2020 ενώ αυτός είναι ο 7ος τίτλος στην καριέρα του 23χρονου.

Ο Ρούμπλεφ έχει κερδίσει 3 ATP 500 μέσα στη χρονιά σε Αμβούργο, Αγία Πετρούπολη και Βιέννη!

Δυο μπρέικ έφταναν

Ο Λορέντζο Σόνεγκο αν και βρήκε λύσεις και μπρέικ και κέρδισε τον Νόβακ Τζόκοβιτς αλλά και τον Ντάνιελ Έβανς απέναντι στον Αντρέι Ρούμπλεφ στον τελικό δεν μπόρούσε να κάνει τίποτα.

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ έφτασε σε μπρέικ στο 1ο σετ στο 5ο γκέιμ (3-2) και τα κατάφερε και στο 9ο στο 2ο (5-4) και εν συνεχεία σέρβιρε για τον τίτλο.

Ο 2ος Ρώσος και το 39αρι

Πλέον είναι ο 2ος Ρώσος που κατακτά 5 τίτλους σε μια σεζόν αφού τα είχε καταφέρει και ο Νκολάι Νταβιντένκο το 2009.

Η νίκη του στη Βιέννη ήταν η 39η μέσα στο 2020 και ισοφάρισε τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Στην 3η θέση είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς με 28.

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ είναι πρώτος πλέον σε τίτλους στο 2020 και ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα πρέπει να κερδίσει το ATP Finals για να τον ισοφαρίσει εκτός και εάν ο Ρώσος κάνει το θαύμα του στο Paris Masters και "κλειδώσει" την μοναχική πρωτιά.

H γιαγιά από την Αυστρία

Στις δηλώσεις του μετά από την κατάκτηση του τίτλου ο Ρώσος νικητής αποκάλυψε ότι η γιαγιά του έχει καταγωγή από την Αυστρία και πως στις φλέβες του κυλάει αίμα από την χώρα τους και αποθεώθηκε από τους Βιενέζους.

Ακόμη συνεχάρη τον Σονέγκο για τις εμφανίσεις και για την πρόοδο του!

 

Τελευταία Νέα