Τσιτσιπάς - Ναδάλ 0-3: Το παρόν ο Ναδάλ, το μέλλον ο Τσιτσιπάς

Αντώνης Πατσούρας
Τσιτσιπάς - Ναδάλ 0-3: Το παρόν ο Ναδάλ, το μέλλον ο Τσιτσιπάς
Ο Ράφαελ Ναδάλ σταμάτησε τον Στέφανο Τσιτσιπά νικώντας τον με 3-0 σετ και προκρίθηκε στον τελικό του Australian Open.

Το bwin Tennis Leaderboard με εντυπωσιακά έπαθλα* ξεκίνησε! *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις. | 21+

Ο Ραφαέλ Ναδάλ ήταν ο μεγάλος νικητής στον ημιτελικό του Australian Open κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά που διεξήχθη την Πέμπτη (24.1) στη Rod Laver Arena της Μελβούρνης.

Ο Ισπανός έφτασε στη νίκη και στην πρόκριση στον τελικό με 6-2, 6-4, 6-0 σε 1.46 και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την Κυριακή (27/1) κόντρα στον νικητή του αγώνα Τζόκοβις-Πουιγ το 2ο Australian Open της καριέρας του.

Ο Τσιτσιπάς και η υπέρβαση

Ο Έλληνας έκανε την υπέρβαση στη Μελβούρνη και την αποχαιρετά με ψηλά το κεφάλι. Για πρώτη φορά στην καριέρα του έφτασε στους "8" και μετά στους "4" ενός Grand Slam και είναι ο μοναδικός Έλληνας που το έχει πετύχει!

Ο βασικός του στόχος ήταν να φτάσει έως τους "4" ενός Grand Slam το 2019 και ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα κατάφερε από την Μελβούρνη! Πέτυχε τη νίκη της καριέρας του αφού απέκλεισε με 3-1 σετ τον Ρότζερ Φέντερερ από τους "8" και έγραψε ιστορία.

Στη Μελβούρνη έγινε ο νεότερος τενίστας στην ιστορία των Grand Slam μετά από τον Νόβακ Τζόκοβιτς που προκρίνεται στους "4" και σύντομα θα είναι στο top-10 της παγκόσμιας κατάταξης. Μέσα σε λίγες ημέρες ο Τσιτσιπάς κατάφερε να ... τραβήξει πάνω του τα φώτα όλου του κόσμου και άπαντες να μάθουν για τον Έλληνα τενίστα που του αρέσουν τα ρητά και έχει χόμπι να φτιάχνει video!

Ο Ναδάλ πέμπτη φορά τελικό

Ο Ναδάλ προκρίθηκε για 5η φορά στον τελικό του Australian Open. Εκεί θα διεκδικήσει τον 2ο τίτλο του, αφού είχε κατακτήσει αυτόν του 2009, και είχε χάσει τους τελικούς του 2012, 2014 και 2017.

Αυτός θα είναι ο 18ος τίτλος σε Grand Slam που θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει! Το 2018 είχε κερδίσει το Ρολάν Γκαρός! Αυτός θα είναι ο 25ος τελικός του σε Grand Slam και έχει κερδίσει τους 17.

Υπεροχή Ναδάλ στο 1ο σετ

Ο Τσιτσιπάς αν και κέρδισε το 1ο game στο 1ο σετ δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Ο Ναδάλ τον πίεσε πολύ και παίζοντας έξυπνα και με την κλάση του κέρδισε το σετ με 6-2 όπως είχε κάνει άλλες δυο φορές στο παρελθόν κόντρα στον Έλληνα τενίστα.

Ο 20χρόνος δεν μπόρεσε να τον ακολουθήσει και αυτός κέρδισε με άνεση το 16ο του σετ στο τουρνουά! Ο Ισπανός έδχνεινε ασταμάτητος.

Ο Στέφανος το πάλεψε στο 2ο σετ

Το 2ο σετ είχε διαφορετική εξέλιξη αλλά το ίδιο φινάλε. Ο Στέφανος προηγήθηκε με 2-1 και 3-2 αλλά ο Ράφα ήταν πάντα εκεί για να ισοφαρίζει και να παίρνει αυτό που θέλει από το παιχνίδι. Ο Τσιτσιπάς φτάνει στο 4-3 αλλά ήταν να μην ισοφαρίσει ο Ναδάλ. Παίρνει τρία σερι γκέιμ, κάνει το 6-4 και το 2-0 στα σετ.

Ο Ναδάλ το έκανε τυπική διαδικασία το 3ο σετ

Το 3ο σετ ήταν τυπική διαδικασία για τον Ράφα Ναδάλ. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειχνε απογοητευμένος και δεν πάλεψε όπως μας είχε συνηθίσει, η αλήθεια είναι απέναντι σ' έναν έξαιρετικό Ναδάλ, ο οποίος έχει 6 νίκες και 18 σετ στο τουρνουά!

Ο Στέφανος δεν μπόρεσε να πάρει ούτε γκειμ για πρώτη φορά κόντρα στον Ναδάλ και ηττήθηκε με 6-0.

Η συνέχεια... για τον Στέφανο

Το μέλλον ανήκει στον Στέφανο Τσιτσιπά. Το 2018 στο Γουίμπλεντον έφτασε για πρώτη φορά στον 4ο γύρο αλλά το 2019 ... ταξίδεψε έως τα ημιτελικά στο Australian Open και έχει και θα τον δούμε ξανά σε Grand Slam στο Ρολάν Γκαρός. Πάντως τον Τσιτσιπά θα έχουμε την ευκαιρία να τον απολαύσουμε στην γειτονιά μας αφού από τις 7 έως τις 10 Φεβρουαρίου θα συμμετάσχει στο τουρνουά της Σόφια στη Βουλγαρία.


Τα στατιστικά του αγώνα

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα