Τσιτσιπάς: Οι μεγαλύτερες επιτυχίες του στη χωμάτινη περίοδο (vids)

Αντώνης Πατσούρας
Τσιτσιπάς: Οι μεγαλύτερες επιτυχίες του στη χωμάτινη περίοδο (vids)
To gazzetta.gr παρουσιάζει τις 5+1 σπουδαιότερες στιγμές του Στέφανου Τσιτσιπά στην χωμάτινη περίοδο στην οποία αρχίζει τους αγώνες του την επόμενη εβδομάδα στο Μόντε Κάρλο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στο χώμα με μεγάλες επιτυχίες σε όλα τα σημαντικά τουρνουά.

Την επόμενη εβδομάδα ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας αρχίζει τους αγώνες του στη χωμάτινη περίοδο και στο Μόντε Κάρλο και θα συνεχίσει σε Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Ρώμη και στο Παρίσι.

Το gazzetta.gr παρουσίαζει τις 5+1 μεγάλες επιτυχίες του Στέφανου Τσιτσιπά στη χωμάτινη περίοδο.

Νο1: Ο ημιτελικός του Roland Garros

Την 9η Οκτωβρίου 2020 ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα παίξει για πρώτη φορά στην καριέρα του σε ημιτελικό στο Roland Garros.

Αντίπαλος του θα είναι ο Νο1 κόσμου Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος και θα προηγηθεί με 2-0 σετ. Ο Έλληνας επιστρέφει για το 2-2 αλλά θα τραυματιστεί και θα χάσει εύκολα το παιχνίδι στο 5ο σετ με 6-3, 6-2, 5-7, 4-6, 6-1.

Για να φτάσει έως εκεί απέκλεισε τον Ντιμιτρόφ και τον Ρούμπλεφ ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι την προηγούμενη χρονιά είχε αποκλειστεί στον 4ο γύρο από τον Σταν Βαβρίνκα σ' ένα παιχνίδι που είναι πλέον κλασσικό για το Roland Garros.

No2: Κερδίζοντας τον Ράφα Ναδάλ

Εκείνο το Σάββατο 11 Μαϊου 2019 ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε κάτι που είχε ονειρευτεί. Έβαλε το όνομα του σε μια μικρή λίστα τενιστών που έχουν κερδίσει τον Ράφα Ναδάλ σε χωμάτινη επιφάνεια.

Ημιτελικός Madrid Open. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κερδίζει με 6-4, 2-6, 6-3 στο "Σαντάνα" τον Ράφα Ναδάλ και γράφει ιστορία. Ο Ισπανός θα ηττηθεί ξανά στο χώμα τον Οκτώβριο του 2020 από τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν.

Νο3: Τελικός Masters στη Μαδρίτη

Μια ημέρα μετά από τον ημιτελικό με τον Ράφα Ναδάλ ο Νόβακ Τζόκοβιτς περιμένει τον Στέφανο Τστσιπά στον τελικό του Madrid Open.

O Σέρβος (Νο1) θα κερδίσει με 6-3, 6-4 τον Έλληνα στον 2ο τελικό Masters της καριέρας του και θα του δώσει συγχαρητήρια στα ελληνικά.

Αυτός είναι και ο τελευταίος χρονικά τελικός Masters για τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Νο4: Ο τίτλος στο Εστορίλ

Μάιος 2019. Το ημερολόγιο γράφει 5 Μαϊου και ο Στέφανος Τσιτσιπάς φτάνει στον τελικό του Estoril Open στην Πορτογαλία.

Εκεί θα παίξει με τον "χωματά" από την Ουρουγουάη, τον Πάλμπλο Κουέβας και θα κερδίσει με 6-3,7-6.

Είναι ο πρώτος και ο τελευταίος τίτλος του στο χώμα αλλά δεν θα τον υπερασπιστεί αφού το 2020 δεν θα διεξαχθεί το τουρνουά στην πόλη της Πορτογαλίας. Μια ημέρα πριν η Μαρία Σάκκαρη κερδίζει κούπα στο Μαρόκο.

Νο5: Ο πρώτος τελικός στη Βαρκελώνη

Δεν έχει κλείσει καν τα 20 αλλά θα φτάσει σε τελικό σε ATP 500.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κάνει σπουδαία πράγματα στη Βαρκελώνη και θα φτάσει έως τον τελικό της 29ης Απριλίου 2018 στο Barcelona Open.

Εκεί όμως θα τον περιμένει ο Ράφα Ναδάλ για να τον κερδίσει με 6-2,6-1 και να φτάσει στον 11ο τίτλο του στη Βαρκελώνη. Για τον Έλληνα είναι ο πρώτος τελικός ATP της καριέρας του και θ΄ακολουθήσουν άλλοι 2 μέσα στο 2018.

Νο6: Η μάχη στο Αμβούργο

Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα παίξει στον τελευταίο του τελικό σε χωμάτινη περίοδο.

Ο Έλληνας τενίστας πριν από την μεγάλη του πορεία στο Rolland Garros φτάνει στον τελικό στο Αμβούργο αλλά θα χάσει τον τίτλο από τον Αντρέι Ρούμπλεφ.

Λίγες ημέρες αργότερα θα πάρει ρεβάνς στο Rolland Garros.

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα