Roland Garros: Όταν η Ιβάνοβιτς έριχνε από την κορυφή την Σαράποβα (vid)

Roland Garros: Όταν η Ιβάνοβιτς έριχνε από την κορυφή την Σαράποβα (vid)
Στις 7/6/2008 η Άννα Ιβάνοβιτς κερδίζει το μοναδικό της Roland Garros και ανεβαίνει για πρώτη φορά στο Νο1 του κόσμου.

Είναι η δεκαετία που στα κορτ θαυμάσαμε τρεις από τις πλέον όμορφες τενίστριες όλων των εποχών. Από τη μια οι Ρωσίδες Άννα Κουρνίκοβα και Μαρία Σαράποβα και από την άλλη η Σέρβα Άννα Ιβάνοβιτς.

Δυο ξανθιές απέναντι σε μια μελαχρινή που όταν έπαιζαν αντίπαλες το θερμόμετρο και η τηλεθέαση ανέβαινε κατακόρυφα.

Η Μαρία Σαράποβα όπως αποδείχθηκε είχε την σπουδαιότερη καριέρα και βάσει των τίτλων που κατέκτησε, η Άννα Κουρνίκοβα που δεν κατέκτησε ποτέ τίτλο στο απλό εγκατέλειψε νωρίς και η Άννα Ιβάνοβιτς πήρε μόλις 1 Grand Slam.

Το κατέκτησε πριν από 12 χρόνια. Ήταν 7 Ιουνίου 2008 και στο Παρίσι παίζει τελικό στο Roland Garros με την Ρωσίδα Ντινάρα Σάφινα 6-4, 6-3 και κατακτά την μεγάλη κούπα.

Είναι ο 3ος και τελευταίος της τελικός σε Grand Slam μέσα σε λίγους μήνες και τα είχε καταφέρει. Είχε χάσει το Roland Garros 2007 και το Australian Open 2008 αλλά πήρε αυτό που έψαχνε στο Παρίσι τον Ιούνιο του 2008.

Η χρονιά είχε ξεκινήσει με ήττα από την Σαράποβα στον τελικό του Australian Open αλλά βελτιώθηκε στη συνέχεια. Η Σέρβα, που είναι παιδική φίλη του Νόβακ Τζόκοβιτς, ταξιδεύει στο Παρίσι ως Νο2 ενώ στο Νο1 είναι η Σαράποβα.

Στον 4ο γύρο θα έχουμε ρωσικό εμφύλιο. Η Σάφινα θα αποκλείσει την Σαράποβα και ο δρόμος για την Ιβάνοβιτς έχει ανοίξει. Συνολικά στην καριέρα της έπαιξε 14 παιχνίδια με την Σαράποβα και έχασε τα 10.

Πως θα την κέρδισε στο Roland Garros; Δεν χρειάστηκε να παίξουν αφού "καθάρισε" η Σάφινα. Η Ιβάνοβιτς θα αποκλείσει την συμπατριώτισα της Γέλενα Γιάνκοβιτς στα ημιτελικά και στον τελικό θα κάνει αυτό που όλοι περίμεναν.

Το απόγευμα της 7ης Ιουνίου 2008 είναι πρωταθλήτρια στο Παρίσι και την 9η Ιουνίου 2008 είναι για πρώτη φορά στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Θα "ρίξει" με την βοήθεια της Σάφινα από την κορυφή την Σαράποβα και θα γίνει η 2η τενίστρια από την Σερβία μετά από την Μόνικα Σέλες που θα φτάσει στο Νο1.

Η Ιβάνοβιτς θα μείνει στο Νο1 για 9 σερί εβδομάδες και στα μέσα Αυγούστου θα χάσει την θέση της από την Γιάνκοβιτς. Θα επιστρέψει στην κορυφή για 3 εβδομάδες έως τις 7/9 και δεν θα ξαναφτάσει τόσο ψηλά.

Η τενίστρια από την Σερβία που έπαιξε σε Grand Slam έως το 2016 μετά από την κούπα του 2008 θα έχει ως μεγαλύτερη επιτυχία της την παρουσία της στον ημιτελικό του Roland Garros 2015.

Στην καριέρα της κατέκτησε συνολικά 15 τίτλους αλλά ξεπέρασε σε prize money τα 15 εκατομμύρια δολάρια!

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα