Τσιτσιπάς - Ντίεζ 2-0: Ανετη νίκη για τον Στέφανο και 1-0 η Ελλάδα

Κώστας Ευθυμιάδης
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε χωρίς απώλειες τον Στίβεν Ντίεζ (6-2, 6-3) και με μία νίκη στα άλλα δύο ματς κόντρα στον Καναδά, η Ελλάδα θα περάσει ως πρώτη από τον όμιλό της, στα προημιτελικά του United Cup.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε την μισή δουλειά για την Ελλάδα, κερδίζοντας με 2-0 τον Στίβεν Ντίεζ (6-2, 6-3 σε μία ώρα και 17 λεπτά), για το 1-0 στις νίκες κόντρα στον Καναδά, για το United Cup.

Ξεκίνησε εντυπωσιακά και τα δύο σετ, κάνοντας break στο σερβίς του Καναδού, παίρνοντας προβάδισμα με 3-0 και στις δύο περιπτώσεις, κάνοντας αρκετά απλά τα πράγματα.

Αυτό το 2-0 δίνει την ευκαιρία στην Ελλάδα με μία νίκη στα άλλα δύο ματς, να τερματίσει πρώτη στον όμιλο. Ο Τσιτσιπάς είχε καλό ρυθμό στο μπάκχαντ σήμερα, με λίγα κενά στα μισά του πρώτου σετ, ενώ στο δεύτερο σετ βελτίωσε αισθητά και το σερβίς του, φτάνοντας εύκολα στη νίκη.

Είχε έξι άσους και 90% επιτυχία σε κερδισμένους πόντους στο πρώτο σερβίς, φτάνοντας στην πολύ σημαντική νίκη.

Ξεκίνημα με break και 1-0 ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος ξεκίνησε δυναμικά κρατώντας το σερβίς του και φτάνοντας αμέσως σε τρία break point. Ο Ντίεζ αντέδρασε και τα έσβησε, αλλά στην τέταρτη ευκαιρία ο Τσιτσιπάς με έναν… ανορθόδοξο τρόπο κατάφερε να κάνει το 2-0 και στη συνέχεια να φτάσει στο 3-0 στο σερβίς του, αφού πρώτα έσβησε break point του Καναδού.

Ο Ντίεζ με ωραίο στοπ βολέ πήρε το πρώτο του game στο ματς, με τον Στέφανο να φτάνει στο 4-1 με δύο εξαιρετικά σερβίς. Εκεί ο Καναδός ζήτησε γιατρό καθώς είχε ενοχλήσεις στα πλευρά.

Στην επιστροφή του, μείωσε σε 4-2, χάρη στα εύκολα λάθη του Τσιτσιπά, ο οποίος κράτησε και πάλι εύκολα για το 5-2, για να κάνει δεύτερο break αμέσως μετά με ένα φόρχαντ στη διαγώνιο και να πάρει το πρώτο σετ.

Ιδια αρχή, ίδια κατάληξη και ο Τσιτσιπάς έδωσε τη νίκη στην Ελλάδα

Με τον ίδιο τρόπο που ξεκίνησε το ματς, άρχισε και το δεύτερο σετ. Ο Στέφανος προηγήθηκε και από 30-0 κάτω έσπασε το σερβίς του αντιπάλου του, ο οποίος έκανε 4 συνεχόμενα λάθη. Το 3-0 ήρθε με… σφυροκόπημα από τον Τσιτσιπά στο σερβίς, ο οποίος είχε δύο άσους στο game.

Ο Καναδός μείωσε με χαμένο backhand στη διαγώνιο, αλλά πολύ άνετα, με 3 winner, το Νο6 του κόσμου έφτασε στο 4-1.

Μετά το 4-2, ο Τσιτσιπάς κράτησε ξανά το σερβίς του για το 5-2. Ο Ντίεζ κατάφερε να μειώσει, αλλά ο Ελληνας τενίστας τελείωσε αμέσως μετά την αναμέτρηση.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα