O Ναδάλ «σχημάτισε» τον τέλειο τενίστα και έβαλε τον εαυτό του σε μία κατηγορία

Κώστας Ευθυμιάδης
Ο Ναδάλ σε συνέντευξη σε συνέδριο
Ο Ραφαέλ Ναδάλ ήταν καλεσμένος σε συνέδριο της τεχνολογικής εταιρείας Infosys και του ζητήθηκε να πει πώς θα ήταν ο τέλειος αθλητής του τένις.

Το ενδιαφέρον στην ερώτηση που τέθηκε στον Ναδάλ για τον τέλειο τενίστα, είχε να κάνει με το αν θα βάλει τον εαυτό του σε κάποια κατηγορία.

Το έκανε, αλλά όχι σε μία καθαρά αγωνιστική κατηγορία. Σε αυτό το «παζλ» για τον σχηματισμό του τέλειου τενίστα, έβαλε τον εαυτό του στην κατηγορία της νοοτροπίας.

Ο Ναδάλ, επέλεξε κατά σειρά:

  • Σερβίς: Ίβο Κάρλοβιτς
  • Forehand: Ρότζερ Φέντερερ
  • Backhand: Νόβακ Τζόκοβιτς
  • Βόλεϊ: Ράντεκ Στέπανεκ
  • Φυσική κατάσταση: Κάρλος Αλκαράθ
  • Νοοτροπία: Ράφα Ναδάλ

Να θυμίσουμε ότι ο Ισπανός θα επιστρέψει στην ενεργό δράση τον Ιανουάριο στο Μπρισμπέιν, μετά από ένα χρόνο απουσίας, αφού ο τελευταίος του αγώνας ήταν στο Australian Open.

Στο συνέδριο ρωτήθηκε και για την επιστροφή του, αλλά και για το αν σκοπεύει το 2024 να σταματήσει και απάντησε:

«Μπορώ μόνο να πω ότι θα επιστρέψω στα τουρνουά, ότι συνεχίζω να έχω στο κεφάλι μου ότι το λογικό είναι αυτή να είναι η τελευταία μου χρονιά και σκοπεύω να απολαύσω μ’ αυτόν τον τρόπο τα τουρνουά. Δεν θέλω να το ανακοινώσω ακόμα, γιατί στο τέλος δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί και πρέπει να δώσω στον εαυτό μου τη δυνατότητα να μην εγκλωβιστεί σε κάτι που θα πω. Πιστεύω πως έτσι θα είναι, αλλά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος. Γιατί έχω δουλέψει σκληρά για να βρεθώ πίσω στους αγώνες. Οπότε αν ξαφνικά τα πράγματα αλλάξουν και η φυσική μου κατάσταση μου επιτρέψει να συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω, τότε γιατί να βάλω ημερομηνία τέλους; Δεν υπάρχει λόγος»

 

Τελευταία Νέα