Τσιτσιπάς: «Όσο ακραίο κι αν ακούγεται, στόχος της Ελλάδας είναι ο τίτλος του Davis Cup»

Βασίλης Τσίγκας
Τσιτσιπάς: «Όσο ακραίο κι αν ακούγεται, στόχος της Ελλάδας είναι ο τίτλος του Davis Cup»
Αισιόδοξοι για την αναμέτρηση με το Εκουαδόρ και ανυπόμονοι για την ατμόσφαιρα που θα βιώσουν στο ΟΑΚΑ εμφανίστηκαν οι παίκτες της Εθνικής ομάδας, στη μίνι συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε μετά την κλήρωση των play-offs του World Group 1.

Αυτό που αναμένεται να γίνει στο κλειστό του ΟΑΚΑ το Σαββατοκύριακο (4-5/2) δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία του ελληνικού τένις, καθώς πάνω από είκοσι χιλιάδες φίλαθλοι θα πλημμυρίσουν τις κερκίδες του «Νίκος Γκάλης» για να παρακολουθήσουν τις αναμετρήσεις της Ελλάδας με το Εκουαδόρ για τα play-offs του World Group 1 του Davis Cup.

Όπως ήταν αναμενόμενο, αυτό το γεγονός μονοπώλησε και την κουβέντα στη μίνι συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε μετά την κλήρωση, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να τονίζει πως μακροχρόνιος στόχος της ελληνικής ομάδας είναι να φτάσει στο σημείο να κατακτήσει το Davis Cup.

«Το ότι βρισκόμαστε εδώ είναι τιμή για όλους μας. Στόχος μας, όσο ακραίο κι αν ακούγεται, είναι ο τίτλος του Davis Cup σε 3-4 χρόνια από τώρα. Το πιστεύω, είναι όνειρό μου από μικρή ηλικία. Πάω να κοιμηθώ και είναι ένα από τρία τενιστικά μου όνειρα», δήλωσε αρχικά ο Έλληνας Νο. 3 της παγκόσμιας κατάταξης και στη συνέχεια αναφέρθηκε σε τι κατάσταση βρίσκεται, καθώς έφτασε στην Ελλάδα πριν από λίγες ημέρες, μετά την εκπληκτική παρουσία του στο Australian Open, όπου έφτασε μέχρι τον τελικό. «Έχουν περάσει 4-5 μέρες, έχω ξεπεράσει την κούραση και το τζετ λαγκ. Είμαι πεινασμένος για τένις και δράση. Δύσκολα περιγράφεται το συναίσθημα που έχω, γιατί μετά από ένα μεγάλο τουρνουά στην Αυστραλία, είμαι προσηλωμένος και πάλι σε έναν μεγάλο στόχο. Θα δώσω ό,τι έχω τώρα και θα ξεκουραστώ μετά, για να συνεχίσω το υπόλοιπο της χρονιάς μου στο τουρ», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της ελληνικής ομάδας, Δημήτρης Χατζηνικολάου, τόνισε: «Περιμένουμε με ανυπομονησία τον κόσμο, δεν έχουμε ξαναπαίξει μπροστά σε τόσους θεατές και δεσμευόμαστε, ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Είναι σίγουρο πως θα επηρεάσει ο κόσμος, θα σπρώξει την ομάδα. Ένας κίνδυνος είναι ότι δεν γνωρίζουμε καλά τους παίκτες του Εκουαδόρ στο μονό. Ό,τι ξέρουμε, το ξέρουμε από πληροφορίες και απ’ ό,τι είδαμε στην προπόνηση, οι παίκτες στο διπλό, όμως, είναι καλοί, είναι ψηλά στο ρανκινγκ».

Δηλώσεις έκανε και ο Πέτρος Τσιτσιπάς, ο οποίος θα αγωνιστεί με τον Στέφανο το πρωί της Κυριακής στο διπλό: «Είναι κάτι πολύ μεγάλο αυτό που θα συμβεί για το τένις της Ελλάδας. Είναι δύσκολη η αναμέτρηση με το Εκουαδόρ, εννοείται ότι θα χρειαστούμε όλη τη στήριξη του κόσμου. Περιμένουμε πως και πως να ξυπνήσουμε αύριο και να το ζήσουμε όλο αυτό».

Η κορυφαία διοργάνωση Davis Cup έχει το δικό της νερό, φυσικό μεταλλικό νερό Μιτσικέλι που αναβλύζει στα χιονισμένα βουνά της Ηπείρου.

 

Τελευταία Νέα