Τένις: Στο Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης η Μαρία Σάκκαρη

Newsroom
Τένις: Στο Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης η Μαρία Σάκκαρη
Μετά το τέλος του πρώτου Γκραν Σλαμ της χρονιάς τα rankings ανανεώθηκαν με την κορυφαία Ελληνίδα εκπρόσωπο να παραμένει εντός του Τοπ10.

Η 26χρονη πρωταθλήτρια του τένις, Μαρία Σάκκαρη, έχει εδραιώσει τη θέση της ανάμεσα στις κορυφαίες παίκτριες του τένις του κόσμου και συνεχίζει να βρίσκεται εντός του Τοπ10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Πριν το Αυστραλιανό όπεν, η Σάκκαρη βρισκόταν στο Νο6 ενώ μετά το τέλος του τουρνουά και της ανανέωσης των rankings «έπεσε» μία θέση, στο Νο7.

Η Ίγκα Σβιόντεκ παρέμεινε στο Νο1 ενώ η νικήτρια του Australian Open, Αρίνα Σαμπαλένκα, αναρριχήθηκε στο Νο2 της κατάταξης μετά από άνοδο τριών θέσεων. Η φιναλίστ του τελικού, Ελένα Ριμπάκινα, κέρδισε 15 θέσεις και μπήκε στο Τοπ10 (Νο10) για πρώτη φορά.

Θυμίζουμε πως ο φιναλίστ του Αustralian Open, Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά από μία εξαιρετική πορεία στο Γκραν Σλαμ της Μελβούρνης και παρ' ότι δεν κατάφερε να προσπεράσει το μεγάλο εμπόδιο που ονομάζετα Νόβακ Τζόκοβιτς, σημείωσε άνοδο στην παγκόσμια κατάταξη. Από το Νο4, που βρισκόταν πριν ξεκινήσει το αυστραλιανό όπεν, ανέβηκε στο Νο3 ώστε να ισοφαρίσει την καλύτερη θέση της καριέρας του. Παράλληλα, ο Τζόκοβιτς ανέβηκε ξανά στο Νο1 του κόσμου, σημειώνοντας άνοδο πέντε θέσεων, και ο νεαρός Ισπανός Κάρλος Αλκαράθ που απουσίασε από το τουρνυοά της Αυστραλίας, έπεσε στο Νο2.

 

Τελευταία Νέα