Ράφαελ Ναδάλ: «Δεν ξέρω αν είμαι ο GOAT του τένις αλλά δεν το σκέφτομαι»

Newsroom
Ράφαελ Ναδάλ: «Δεν ξέρω αν είμαι ο GOAT του τένις αλλά δεν το σκέφτομαι»
Χωρίς έπαρση και με το γνωστό, ταπεινό στυλ του ο ταλαντούχος Ισπανός απάντησε στην ερώτηση αν θεωρεί πως είναι ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών.

Μία ακόμη σεζόν στην οποία ο Ισπανός τενίστας διατηρήθηκε στο Top3 του Παγκόσμιου ράνκινγκ (Νο2) και που κατέκτησε 4 τίτλους, με 39 νίκες έναντι μόλις 8 ηττών. Ο Ράφαελ Ναδάλ είναι σίγουρα ένας από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών, είναι όμως ο κορυφαίος; Ο G.O.A.T. (Greatest Of All Times) όπως συνηθίζουν να τους αποκαλούν;

Στο πλαίσιο της λατινοαμερικάνικης περιοδείας του βρέθηκε στο Εκουαδόρ και την πόλη Κίτο και εκεί ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε αν ο ίδιος πιστεύει πως είναι ο GOAT. Ο Ναδάλ του απάντησε με αυτό το ταπεινό στυλ, που τον έχει κάνει τόσο αγαπητό εδώ και χρόνια: «Ειλικρινά, δεν ξέρω αν είμαι ο καλύτερος στην ιστορία ή όχι αλλά δεν το σκέφτομαι. Νομίζω ότι είναι κάτι που περνά στο background μας. Πιστεύω πως με όλους τους άλλους παίκτες έχουμε καταφέρει να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας και με αυτή την έννοια η αθλητική μας κληρονομιά είναι αυτή που είναι. Και θα δούμε τι ακριβώς είναι όταν θα τελειώσω την καριέρα μου. Για εμένα, η σημαντική κληρονομιά είναι ότι όλοι οι άνθρωποι που έχουν ζήσει μαζί μου όλα αυτά τα 20 χρόνια της καριέρας μου έχουν μία καλή, ανθρώπινη ανάμνηση από εμένα. Στην τελική τα πρωσπικά θέματα, η εκπαίδευση, ο σεβασμός και η προσοχή με την οποία συμπεριφέρεσαι στους ανθρώπους βρίσκονται πάνω από τα επαγγελματικά ζητήματα γιατί στο τέλος αυτό είναι που μένει στο πέρασμα του χρόνου».

 

Τελευταία Νέα