Τσιτσιπάς - Ίμερ 2-0: Με μυαλό στα ημιτελικά του Όπεν της Στοκχόλμης

Δημήτρης Ντζάνης
Τσιτσιπάς - Ίμερ 2-0: Με μυαλό στα ημιτελικά του Όπεν της Στοκχόλμης
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε απαντήσεις στο τρελό παιχνίδι του Μίκαελ Ίμερ και με 7-5, 6-3 προκρίθηκε στα ημιτελικά του Όπεν της Στοκχόλμης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πιο ουσιαστικός και συγκροτημένος στο παιχνίδι του, απέναντι στον ορμητικό Μίκαελ Ίμερ, επικράτησε με 7-5, 6-3 και προκρίθηκε στον ημιτελικό γύρο του Όπεν της Στοκχόλμης.

Το απόγευμα του Σαββάτου (22/10, 19:00) ο Τσιτσιπάς θα διεκδικήσει την είσοδό του στον 7ο τελικό μέσα στο 2022. Ο αντίπαλός του θα βγει από τον τελευταίο προημιτελικό της ημέρας ανάμεσα στον Αμερικανό, Φράνσις Τιάφο και τον Φινλανδό, Εμιλ Ρουουσουβουόρι.

Ο Τσιτσιπάς διεύρυνε το σερί του απέναντι στον Σουηδό παίκτη στο 5-0, χωρίς μάλιστα να έχει χάσει σετ. Ο Ίμερ βασιζόμενος στο δικό του στιλ, επιχειρώντας να ανεβαίνει συνέχεια στο φιλέ, βρήκε απέναντί του έναν μυαλωμένο και πιο ουσιαστικό παίκτη, ο Τσιτσιπάς διαβάζοντας το παιχνίδι του, είχε τις λύσεις και την εμπειρία να φθάσει στο ζητούμενο. Ο 24χρονος Έλληνας σε 11 περιπτώσεις κινδύνευσε να δεχθεί break, όμως «έσβησε» τις 10 από αυτές, κόβοντας τη φόρα του αντιπάλου του.

Από το 5-2, ντέρμπι το 1ο σετ

Με το πρώτο break του αγώνα ήρθε από τον Τσιτσιπά, για το 3-1, αμέσως μετά στο πιο γεμάτο game του αγώνα, ο Τσιτσιπάς κινδύνευσε τρεις φορές και έκανε το 4-1.
Ο Ιμερ έφθασε στο 15-40 στο 7ο game, ο Τσιτσιπάς όμως είχε ξανά απαντήσεις, φθάνοντας στο 5-2.

Εκεί ήρθε το φουλ επιθετικό παιχνίδι του Ίμερ, είχε αποτέλεσμα, με το μοναδικό του break στον αγώνα μείωσε σε 5-4 και ισοφάρισε σε 5-5. Απείλησε ξανά με break, όμως ο Τσιτσιπάς έκανε το 6-5 και με το 2ο δικό του break τελείωσε το σετ με 7-5, απογοητεύοντας τον Ίμερ. Το σετ τελείωσε με τον Σουηδό να έχει 21 winners, έναντι των 17 του Τσιτσιπά.

Κυρίαρχος και στο 2ο σετ ο Τσιτσιπάς

Ο Έλληνας παίκτης ξεπερνώντας το δύσκολο σημείο κυριάρχησε στο 2ο σετ, καθώς με συνοπτικές διαδικασίες προηγήθηκε με 3-0. Ακολούθησαν τέσσερα διαδοχικά love game, με το σκορ να πηγαίνει στο 5-2 και τον Τσιτσιπά να τελειώνει το σετ με άνεση στο 6-3 και να εξασφαλίζει την πρόκριση.

 

Τελευταία Νέα