Τσιτσιπάς: «Στην Στοκχόλμη κατάλαβα ότι μπορώ να πλησιάσω το όνειρο του Νο1»

Newsroom
Τσιτσιπάς: «Στην Στοκχόλμη κατάλαβα ότι μπορώ να πλησιάσω το όνειρο του Νο1»
Συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό της Σουηδίας έδωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς εν όψει του του τουρνουά της Στοκχόλμης.

Στην πόλη της Στοκχόλμης πριν τέσσερα χρόνια, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατακτούσε τον πρώτο του τίτλο στο ATP Tour. Αυτή την εβδομάδα θα προσπαθήσει να κερδίσει το συγκεκριμένο τουρνουά για δεύτερη φορά.

Ο Τσιτσιπάς μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό της Σουηδίας για την σημασία που έχει γι’ αυτόν το συγκεκριμένο τουρνουά, αλλά και για άλλα θέματα όπως ο πρόωρος αποκλεισμός του από το US Open, μεταξύ άλλων.

«Μου είχε δώσει αυτοπεποίθηση και με είχε βοηθήσει να πετύχω πολλές ακόμα νίκες στη συνέχεια (αυτός ο τίτλος). Επίσης μου έδειξε που βρισκόμουν στο ATP Tour, ότι μπορούσα να είμαι διεκδικητής τίτλων, να ανεβώ στην κατάταξη και να πλησιάσω στο όνειρό μου που ήταν πάντα να ανεβώ στο Νο.1 του κόσμου. Αυτό ήταν το πρώτο μεγάλο ορόσημο, το πρώτο βήμα που με οδήγησε και σε άλλες νίκες που έχω πετύχει μέχρι σήμερα» ανέφερε αρχικά για το τουρνουά της Στοκχόλμη.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το γεγονός ότι δεν ήταν τόσο σταθερός στο δεύτερο μισό της σεζόν.

«Ήταν ένα κοντράστ συναισθημάτων. Ξεκινώντας από το US Open, όπου έκανα έναν από τους χειρότερους αγώνες στην καριέρα μου, δεν ένιωθα καθόλου ο εαυτός μου στο γήπεδο εκείνη τη μέρα. Τις τελευταίες δυο εβδομάδες νιώθω πολύ καλά, ήταν μια μεγάλη αλλαγή στον ψυχολογικό τομέα. Επέστρεψε η αγάπη μου για το παιχνίδι, αγαπώ πολύ περισσότερο αυτό που κάνω, νιώθω πιο δεμένος μ' αυτό και πιο χαρούμενος όταν είμαι έξω στο γήπεδο και δουλεύω κάθε μέρα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα γιατί είναι το επάγγελμά μου και μου αρέσει αυτή η ψυχοσύνθεση που έχω αυτή τη στιγμή» σχολίασε.

Τσιτσιπάς: «Πρέπει να χαλαρώνω περισσότερο στα ματς»

Όσο για το τι είναι αυτό που άλλαξε στο παιχνίδι του τα τελευταία χρόνια και θα ήθελε να το επαναφέρει:

«Ήμουν πιο χαλαρός πριν 3-4 χρόνια. Αυτό πιθανότατα δεν φαίνεται από την τηλεόραση αλλά το νιώθω και το βλέπω εγώ στον εαυτό μου. Ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα που θα είχα, ένιωθα ότι ήμουν στο σωστό δρόμο, έκανα τα πράγματα που έπρεπε να κάνω. Πολλές φορές όταν προσπαθείς να εξελίξεις το παιχνίδι σου και να το κάνεις καλύτερο, κολλάς σε κάποιες ιδέες και ξεχνάς κατά κάποιο τρόπο τις παλιές σου αξίες και τι ήταν αυτό που σε έφερε ως εδώ. Είναι σημαντικό να τα θυμάσαι και να τα κρατήσεις όλα αυτά, να μην τα αφήσεις να φύγουν. Σ' αυτό συγκεντρώθηκα τις δύο τελευταίες εβδομάδες, να ξαναφέρω στο παιχνίδι μου αυτόν τον αυθορμητισμό και τη χαλαρότητα που είχα τότε»

 

Τελευταία Νέα