Σάκκαρη - Τσιτσιπάς: Αμφότεροι στο Νο6, η θέση τους στο race

Newsroom
Σάκκαρη - Τσιτσιπάς: Αμφότεροι στο Νο6, η θέση τους στο race
Σημαντικές αλλαγές στη παγκόσμια κατάταξη μετά το US Open, με το ελληνικό δίδυμο των Τσιτσιπά και Σάκκαρη να υποχωρεί.

Και επίσημα ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη οπισθοχώρησαν στην παγκόσμια κατάταξη. Μετά τον πρόωρο αποκλεισμό τους στο US Open, έχασαν σημαντικούς βαθμούς, ιδίως η Σάκκαρη που είχε φτάσει πέρυσι ως τα ημιτελικά.

Η Μαρία έχασε τρεις θέσεις και είναι στο Νο6 πλέον, με την Σαμπαλένκα να βρίσκεται μόλις 10 βαθμούς πίσω της στο Νο7.

Η Ιγκα Σβιόντεκ ξεπέρασε τους 10.000 βαθμούς και θα μείνει για πολλούς μήνες στο Νο1, ενώ στο Νο2 βρέθηκε η Ονς Ζαμπέρ μετά την παρουσία της στον τελικό της Ν. Υόρκης.

Εριξε από εκεί την Ανέτ Κονταβέιτ, ενώ στο Top 10 με εξαίρεση την Σβιόντεκ, μόνο η Μπαντόσα έμεινε σταθερή στην θέση της (Νο4). Στο Νο5 βρέθηκε η Τζέσικα Πεγκούλα που έκανε νέο ρεκόρ καριέρας, αφήνοντας πίσω της Σάκκαρη και Σαμπαλένκα. Στο Νο8 ανέβηκε η Κόρι Γκοφ (νέο ρεκόρ καριέρας) που για πρώτη φορά μπήκε στο Τοπ10, ενώ στο Νο9 είναι η Σιμόνα Χάλεπ και στο Νο10 βρέθηκε η εκπληκτική το τελευταίο δίμηνο, Καρολίν Γκαρσία, η οποία σημείωσε άνοδο 7 θέσεων.

Ο Αλκαράθ στη κορυφή, ο Τσιτσιπάς στο Νο6

Οσον αφορά τους άνδρες, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπεσε μία θέση και είναι στο Νο6, με τις αλλαγές στο Τοπ10 να είναι… συνταρακτικές.

Ο Αλκαράθ είναι πλέον το νέο Νο1 και ο Κάσπερ Ρουντ στο Νο2, ενώ σταθερός έμεινε στο Νο3 ο Ναδάλ. Ο Μεντβέντεφ… γκρεμίστηκε από τη κορυφή και είναι στο Νο4, με τον Ζβέρεφ που απουσίαζε από τη Νέα Υόρκη, στο Νο5. Ακολουθεί ο Τσιτσιπάς και μετά οι Τζόκοβιτς, Νόρι, Ρούμπλεφ και Χουρκάτζ.

Εκτός 8αδας στο race η Σάκκαρη

Οσον αφορά τη κούρσα για τους τελικούς σε ATP και WTA, ο Τσιτσιπάς έχει ήδη εξασφαλίσει θέση στους άνδρες, μαζί με τους Αλκαράθ, Ναδάλ και Ρουντ, με τον Μεντβέντεφ να πλησιάζει και να γίνεται μάχη για τις υπόλοιπες 3 θέσεις μεταξύ 9 αθλητών, ενώ ο Τζόκοβιτς έχει απομακρυνθεί αρκετά (είναι 15ος).

Στις γυναίκες ο πρόωρος αποκλεισμός της Σάκκαρη την πέταξε εκτός 8αδας καθώς είναι 9η αυτή τη στιγμή με 2.358 βαθμούς και χρειάζεται επειγόντως καλές πορείες στο τελευταίο κομμάτι της φετινής χρονιάς.

Οι Σβιόντεκ και Ζαμπέρ έχουν εξασφαλίσει θέση στους τελικούς, ενώ πολύ κοντά στο να περάσουν είναι οι Πεγκούλα, Γκοφ, Γκαρσία, Σαμπαλένκα και Κασάτκινα.

Οι Χάλεπ, Σάκκαρη, Κουντερμέτοβα, Μπαντόσα και Κις μάχονται για την 8η θέση, με την Χάλεπ αυτή τη στιγμή να την έχει στα χέρια της με 2.661 βαθμούς και την Σάκκαρη να ακολουθεί με 2.358.

Πτώση για Γραμματικοπούλου, Παπαμιχαήλ

Οσον αφορά την υπόλοιπη ελληνική παρουσία στα ranking, σημαντική - και αναμενόμενη- πτώση 51 θέσεων είχε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου που πλέον βρίσκεται στο Νο194, ενώ στο Νο197 είναι η Δέσποινα Παπαμιχαήλ.

Ανοδο είχαν τα υπόλοιπα κορίτσια όμως, με την Σακελλαρίδη να ανεβαίνει στο Νο338 (άνοδος μίας θέσης), την Ματούλα στο Νο577 (9 θέσεις), την Λάκη στο Νο678 (8 θέσεις), την Χριστοφή στο Νο806 (18 θέσεις) και την Παύλου στο Νο910 (35 θέσεις).

 

Τελευταία Νέα