Χουρκάτζ: Απέκλεισε τον Κύργιος, τελικό με Μεντβέντεφ στο Χάλε

Newsroom
Χουρκάτζ: Απέκλεισε τον Κύργιος, τελικό με Μεντβέντεφ στο Χάλε
Ο Χουμπέρτ Χουρκάτζ νικώντας τον Νικ Κύργιος με 2-1 σετ, προκρίθηκε στον πρώτο τελικό της καριέρας του σε γρασίδι, αντιμετωπίζοντας τον Ντανίλ Μεντβέντεφ στο Χάλε.

Ο Νικ Κύργιος έφθασε ένα σετ μακριά από τον πρώτο του τελικό στο tour έπειτα από τρία χρόνια, όμως ο Χουμπέρτ Χουρκάτζ είχε αντίθετη άποψη. Ο Πολωνός πιο ψύχραιμος στα κρίσιμα σημεία πήρε τη νίκη με 4-6, 7-6(2), 7-6(4) και την πρόκριση για τον τελικό στο τουρνουά του Χάλε.

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Ντανίλ Μεντβέντεφ, που είχε πιο εύκολο έργο απέναντι στον Γερμανό, Όσκαρ Ότε επικρατώντας με 7-6(3), 6-3. Ο τελικός θα γίνει την Κυριακή (19/6) και δεν θα αρχίσει πριν από τις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Ο Κύργιος είχε 30 άσους, ο Χουρκάτζ απάντησε με 27 και κυριαρχώντας στα δύο tie break, θα αντιμετωπίσει τον Μεντβέντεφ, διεκδικώντας τον 5ο τίλο της καριέρας του και πρώτο μέσα στο 2022. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος ο Πολωνός ανεβαίνει δύο θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και από τη Δευτέρα θα βρίσκεται στο Νο.10. Άνοδο 20 θέσεων θα έχει ο Κύργιος, που θα βρίσκεται στο Νο.45.

Για τον πρώτο τίτλο στη χρονιά και 14ο στην καριέρα του θα αγωνιστεί ο Ντανίλ Μεντβέντεφ, με το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης να μετρά δύο νίκες σε τέσσερα συνολικά παιχνίδια.

 

Τελευταία Νέα