Σάκκαρη - Ριμπάκινα 2-0: Με στιλ στα ημιτελικά του Indian Wells

Η Μαρία Σάκκαρη χωρίς να έχει χάσει σετ, βρίσκεται στα ημιτελικά του Indian Wells.

Η Μαρία Σάκκαρη συνεχίζει την τρελή της πορεία στο Indian Wells, η 27χρονη Ελληνίδα νικώντας και την Έλενα Ριμπάκινα με 7-5, 6-4 πέρασε στα ημιτελικά του Indian Wells.

Πλέον η Μαρία Σάκκαρη περιμένει να μάθει την επόμενη αντίπαλό της, που θα αναδειχθεί από τον 4ο προημιτελικό ανάμεσα στην Ισπανίδα, Πάουλα Μπαντόσα και τη Ρωσίδα, Βερόνικα Κουντερμέτοβα.

Η Σάκκαρη έχει φθάσει μέχρι τα ημιτελικά του Indian Wells χωρίς να έχει χάσει σετ απέναντι στις Σινιάκοβα, Κβίτοβα, Ριμπάκινα, ενώ στο παιχνίδι της με τη Σάβιλ η Αυστραλή αποχώρησε εξ αιτίας τραυματισμού ενώ βρισκόταν στο 1-4 στο α' σετ.

Έχει νικήσει στους τελευταίους εννέα συνεχόμενους προημιτελικούς της, έχοντας ρεκόρ 19-8 σε αγώνα οκτάδας στο WTA Tour στην καριέρα της. Παράλληλα η κορυφαία Ελληνίδα παίκτρια θα κληθεί να σπάσει το 0-4 σε ημιτελικούς 100άρι τουρνουά.


Κακή αρχή, αλλά βρήκε ρυθμό

Ο προημιτελικός απέναντι στη 22χρονη παίκτρια από το Καζακστάν δεν άρχισε καλά για τη Σάκκαρη. Η Ριμπάκινα κερδίζοντας τους 12 πόντους στους πρώτους 17, προηγήθηκε 3-0.



Η Σάκκαρη πόντο με τον πόντο άρχισε να μπαίνει στο παιχνίδι, μειώνοντας σε 3-1 και 4-2. Ήταν φανερό πως έψαχνε τη δική της ευκαιρία για να μπει για τα καλά στη διεκδίκηση του σετ. Και τη βρήκε στο 7ο γκέιμ, για το μπρέικ και τη μείωσε σε 4-3. Αυτό ήταν. Η Ριμπάκινα έχασε την ψυχραιμία της, άρχισε να κάνει πολλά αβίαστα λάθη και η έμπειρη Σάκκαρη δεν άφησε την ευκαιρία. Με νέο μπρέικ προσπέρασε 6-5 και σερβίροντας πήρε με άνεση το γκέιμ για το 7-5.

Οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά βρήκαν εφαρμογή στην αρχή του β' σετ. Η Ριμπάκινα προηγήθηκε 1-0 και 0-40, η Σάκκαρη άντεξε, έσωσε ένα ακόμα αβαντάζ για να κρατήσει το γκέιμ, 1-1. Αμέσως μετά η Σάκκαρη στη μια ευκαιρία της πέτυχε το μπρέικ 2-1, βάζοντας γερές βάσεις για την τελική νίκη. Η Ριμπάκινα με δυσκολία κρατούσε το σερβίς της για να πάμε στο 5-4, με τη Σάκκαρη να σερβίρει και στο 3ο match point να πετυχαίνει το στόχο της, κατακτώντας το σετ με 6-4 και μαζί το παιχνίδι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα