Τσιτσιπάς - Νόρι 0-2: Εκτός τελικού ο Στέφανος από τον εκπληκτικό Βρετανό

Κώστας Ευθυμιάδης
Τσιτσιπάς - Νόρι 0-2: Εκτός τελικού ο Στέφανος από τον εκπληκτικό Βρετανό
Ο Κάμερον Νόρι έκανε το τέλειο ματς και σε συνδυασμό με τα πολλά λάθη του Τσιτσιπά, πήρε το εισιτήριο για τον τελικό στο Ακαπούλκο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπεσε πάνω σε έναν εκπληκτικό Κάμερον Νόρι και ολοκλήρωσε την παρουσία του στο τουρνουά του Ακαπούλκο.

Ο Βρετανός σέρβιρε εκπληκτικά, ο Στέφανος έκανε τα γνωστά λάθη σε κρίσιμα σημεία με το μπάκχαντ και ο Νόρι με δύο break σε σημεία που... πονούσε, έφτασε στη νίκη με 2-0 σετ (6-4, 6-4 σε 1 ώρα και 18 λεπτά) παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό.

Ο Βρετανός είχε 73% στο πρώτο σερβίς και 79% κερδισμένους πόντους, με τον Τσιτσιπά να έχει 23 αβιαστα λάθη έναντι 12 του αντιπάλου του (από 20 winners είχαν και οι δύο). Τα αβίαστα λάθη, αλλά και το ότι βρήκε μόνο μία ευκαιρία για break σε όλο το ματς, στοίχησαν την πρόκριση.

Break στο κρίσιμο σημείο και 1-0 ο Νόρι

Με τρία λάθη του Νόρι και έναν άσο του Στέφανου έγινε το 1-0 για τον Τσιτσιπά που ξεκίνησε με love service game. Με δύο άσους ο Νόρι ισοφάρισε σε 1-1, αλλά ο Στέφανος με άσο πήρε κεφάλι στο σκορ με 2-1.

Ο Βρετανός κράτησε εύκολα το σερβίς του για το 2-2, αλλά ο Τσιτσιπάς τρέχοντας τον αντίπαλό του με το φόρχαντ να λειτουργεί άψογα, προηγήθηκε ξανά με 3-2.

Δεν άλλαξε κάτι στα επόμενα δύο game με τους δύο αντιπάλους να τα κατακτούν εύκολα στο σερβίς τους και τον Τσιτσιπά να φτάνει στο υπέρ του 4-3, ενώ ο Νόρι ως εκείνο το σημείο είχε 16/16 πρώτα σερβίς!

Με λάθος στο φόρχαντ του Στέφανου έγινε το 4-4, με τον Βρετανό να φτάνει στο πρώτο break point του αγώνα στο επόμενο game και να το εκμεταλλεύεται, για να πάρει προβάδισμα 5-4 με έναν winner στην ευθεία και να πηγαίνει να σερβίρει για το σετ.

Δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη ο Νόρι και με άσο και love service game πήρε με 6-4 το πρώτο σετ.

Deja vu και 2-0 ο Νόρι

Με άσο ο Τσιτσιπάς πήρε προβάδισμα 1-0 στο δεύτερο σετ. Με τον ίδιο τρόπο ο Νόρι έκανε το 1-1, με τον Τσιτσιπά μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό να κάνει το 2-1 με δύο άσους και δύο ακόμη σερβίς που δεν βρήκε επιστροφή ο αντίπαλός του.

Με έναν winner στη διαγώνιο ο Νόρι ισοφάρισε 2-2, αλλά ο Τσιτσιπάς με δύο άσους βρήκε love service game και πήρε προβάδισμα 3-2.

Για πρώτη φορά στο ματς ο Στέφανος βρήκε break point, αλλά έχασε στον επόμενο πόντο το φόρχαντ και ο Νόρι στη συνέχεια με άσο έφτασε στο 3-3. Δύο λάθη του Βρετανού έφεραν το 4-3 για τον Τσιτσιπά ωστόσο.

Τα λάθη του Στέφανου και ένας άσος του Νόρι έφεραν love service game για τον Βρετανό και το 4-4. Ο Βρετανός έφτασε σε διπλό break point στο ίδιο σημείο που το βρήκε και στο πρώτο σετ. Και το έκανε ξανά με ένα από τα πολλά λάθη του Στέφανου στο μπάκχαντ.

Στο σερβίς του είδε τον Τσιτσιπά να κάνει άλλα δύο αβίαστα λάθη και έτσι να φτάνει στην πρόκριση στον τελικό.

 

Τελευταία Νέα