Σάκκαρη - Κονταβέιτ 1-2: «Αυτοκτονία» στην Αγία Πετρούπολη

Δημήτρης Ντζάνης
Σάκκαρη - Κονταβέιτ 1-2: «Αυτοκτονία» στην Αγία Πετρούπολη
Η Μαρία Σάκκαρη έχασε τεράστια ευκαιρία στην Αγία Πετρούπολη.

Η Μαρία Σάκκαρη προηγήθηκε 5-2 στο 3ο σετ, όμως δεν μπόρεσε να τελειώσει τον τελικό στο όπεν της Αγίας Πετρούπολης, με την Εσθονή Ανέτ Κονταβέιτ να πετυχαίνει την ανατροπή και με 5-7, 7-6 (4), 7-5 να κατακτά αυτή τον τίτλο.


Η Σάκκαρη έφθασε τόσο κοντά στην πηγή, για να πανηγυρίσει τίτλο έπειτα από δύο χρόνια και εννέα μήνες, μετά εκείνο στο Ραμπάτ, στις 4 Μάη του 2019. Αλλά είδε όλα να γκρεμίζονται και το τρόπαιο να ξεφεύγει μέσα από τα χέρια της.

Το μαγικό 7-0 της Σάκκαρη και το 5-0 τίτλου της Κονταβέιτ

Η Κονταβέιτ πλήρωσε την Σάκκαρη με το ίδιο νόμισμα. Με σερί 5-0 στο 3ο σετ μετέτρεψε το εις βάρος της 5-2, σε 7-5 έπειτα από μάχη 2 ωρών και 57 λεπτών.

Στο 1ο σετ η Εσθονή επιβάλλοντας το παιχνίδι της προηγήθηκε 5-2 και φάνηκε να φθάνει εύκολα στο 1-0 στα σετ. Όμως ο διακόπτης του αγώνα γύρισε, η Σάκκαρη μεταμορφώθηκε, άρχισε να πολιορκεί την αντίπαλό της, πετυχαίνοντας ένα μαγικό σερί 7-0 στα γκέιμ. Το σκορ από το 2-5, είχε γυρίσει σε 7-5, 2-0 η Κονταβέιτ πελαγοδρομούσε, η Σάκκαρη «πετούσε», αλλά...

Η Κονταβέιτ ψάχνοντας μια σανίδα σωτηρίας, βρήκε ένα 3-0 και από το 1-3, προσπέρασε 4-3 στο 2ο σετ. Οι λεπτές ισορροπίες είχαν αλλάξει και πάλι.

Η Σάκκαρη βρέθηκε να κυνηγά, με την Κοντεβέιτ να φθάνει στο 6-5 και να δημιουργεί τρεις ευκαιρίες για το μπρέικ. Η Σάκκκαρη σε εκείνο το σημείο έδειξε χαρακτήρα, πήγε το σετ στο τάι μπρέικ, αλλά η Εσθονή πήρε τη διαδικασία 6-4 και οδήγησε τον τελικό στο 3ο σετ, πετυχαίνοντας την ανατροπή.

Η Κονταβέιτ έφθασε στον 6ο τίτλο καριέρας, στην 20ή σερί indoor νίκη της και μετά την Οστράβα το 2021, νικά τη Σάκκαρη και στο 2ο ραντεβού τους σε τελικό στην Αγία Πετρούπολη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα