Αλιασίμ – Ρούμπλεφ 2-1: Ο Καναδός αντίπαλος του Τσιτσιπά στον τελικό

Newsroom
Αλιασίμ – Ρούμπλεφ 2-1: Ο Καναδός αντίπαλος του Τσιτσιπά στον τελικό
Ο Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ έκανε την ανατροπή και κέρδισε τον… εκνευρισμένο Ρούμπλεφ με 2-1 σετ και θα αντιμετωπίσει στον τελικό του Ρότερνταμ τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ματσάρα έγινε στον δεύτερο ημιτελικό του Ρότερνταμ μεταξύ του Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ και του Αντρέι Ρούμπλεφ.

Ο Καναδός ήταν αυτός που με ανατροπή πήρε τη νίκη και θα πάει να παίξει στον αυριανό τελικό (16:30, Cosmote Sport6) κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο Αλιασίμ έχασε το πρώτο σετ με 7-6, αλλά πήρε τα άλλα δύο με 6-4 και 6-2, και θα προσπαθήσει να κερδίσει τον πρώτο τίτλο της καριέρας του, μετά από 8 χαμένους τελικούς! Από την άλλη, ο Ρούμπλεφ δεν θα υπερασπιστεί τον τίτλο που πήρε πέρυσι στο τουρνουά, χάνοντας ένα ματς με αρκετά αβίαστα λάθη και… νεύρα τα οποία ξέσπασε πάνω στις ρακέτες του και τα μπαλάκια του ματς.

Στο πρώτο σετ ο Αλιασίμ… αυτοκτόνησε. Είχε προβάδισμα 6-5 και 0-40 στο σερβίς του Ρώσου, αλλά σπατάλησε τις τρεις ευκαιρίες και άλλη μία σε αβαντάζ, για να πάει τελικά το σετ σε tie break. Εκεί ο Ρούμπλεφ με 7-5 επί μέρους σκορ, έφτασε στο 1-0.

Στο δεύτερο, με υπέρ του 3-2 ο Ρούμπλεφ έφτασε με την σειρά του σε τριπλό break point και συνολικά τέσσερις ευκαιρίες να σπάσει το σερβίς του Καναδού, αλλά δεν τα κατάφερε. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ο Αλιασίμ στο 4-4 του έκανε break (με τον Ρούμπλεφ να ξεσπάει στο μπαλάκι χτυπώντας το με μανία) και στη συνέχεια ισοφάρισε σε 1-1 σετ.

Στο 1-1 του τρίτου σετ ο Καναδός βρήκε νέο break και πίεσε αρκετά τον περσινό νικητή στο Ρότερνταμ, αναγκάζοντάς τον σε αρκετά λάθη σε εκείνο το σημείο του ματς. Μοιραία ήρθε κι άλλο break με τον Ρούμπλεφ να ξεσπά με μανία στην ρακέτα του. Το ματς ήταν μη αναστρέψιμο για τον Ρώσο που έχασε τελικά το σετ με 6-2.

 

Τελευταία Νέα