Τσιτσιπάς -Νταβίντοβιτς Φόκινα 2-1: Ζορίστηκε, αλλά συνεχίζει στο Ρότερνταμ ο Στέφανος

Κώστας Ευθυμιάδης
Τσιτσιπάς -Νταβίντοβιτς Φόκινα 2-1: Ζορίστηκε, αλλά συνεχίζει στο Ρότερνταμ ο Στέφανος
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φόκινα, αλλά πέρασε στους «16» του όπεν στο Ρότερνταμ μετά από μάχη τριών σετ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε, αλλά τελικά έκαμψε την αντίσταση του Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φόκινα στον πρώτο γύρο του 500αριου τουρνουά στο Ρότερνταμ.

Το Νο4 του κόσμου επικράτησε δύσκολα με 2-1 σετ (7-5, 6-7 (1), 6-4 σε 2 ώρες και 40 λεπτά) και την Πέμπτη θα παίξει με έναν εκ των Χάρις και Ιβάσκα, στη φάση των «16» (παίζουν αύριο οι δύο υποψήφιοι αντίπαλοι).

Ο Ισπανός παρά τον τραυματισμό του, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Στέφανου στο μπάκχαντ και την αδυναμία του να κερδίσει πόντους στο δεύτερο σερβίς, βάζοντας δύσκολα στο Νο4 του κόσμου. Ο Τσιτσιπάς πέταξε προβάδισμα 4-2 με σερβίς δικό του στο έβδομο game του δεύτερου σετ. Αντί για 5-2, έγινε 4-3 το σκορ και στο tie break o Φόκινα ισοφάρισε σε 1-1.

Στο τρίτο σετ ωστόσο έπαιξε καλύτερα ο Στέφανος και έφτασε στην πρόκριση χάρη σε ένα break στο 3-3. Το ότι βελτίωσε το ποσοστό του στους κερδισμένους πόντους από δεύτερο σερβίς, έπαιξε σημαντικό ρόλο, όπως και τα λάθη του Ισπανού σε κρίσιμα σημεία του τρίτου σετ.

Το Νο4 του κόσμου είχε 15 άσους στο ματς (κανέναν ο αντίπαλός του), 35-29 winners και 25-29 αβίαστα λάθη.

Break στο break και... 1-0 ο Τσιτσιπάς

Με εξαιρετικό σερβίς ο Στέφανος πήρε το πρώτο game του ματς, βγάζοντας winner στον τελευταίο πόντο. Τα αβίαστα λάθη του Φοκίνα έφεραν γρήγορο break για το 2-0, αλλά ο Ισπανός με δύο λάθη του Τσιτσιπά, πήρε πίσω το break για να μειώσει σε 2-1.

Το μπάκχαντ του Ισπανού έφερε το 2-2, και με ένα παρόμοιο χτύπημα στην ευθεία έκανε και δεύτερο break για να πάρει προβάδισμα 3-2 στο ματς.

Ο Τσιτσιπάς αντέδρασε και έκανε break με τη σειρά του χωρίς απώλειες σε πόντους, ενώ στο σερβίς του στη συνέχεια έσωσε break point και πήρε εκ νέου προβάδισμα με 4-3, μετά από ωραίο slice στη μικρή διαγώνιο και λάθος του αντιπάλου του.

Σε αυτόν τον πόντο τραυματίστηκε ο Ισπανός στον μηρό και πήρε ιατρικό τάιμ άουτ, αλλά συνέχισε το ματς παρά τον πόνο. Πήρε το game στο σερβίς του για το 4-4 και είχε ευκαιρία για break από τα λάθη του Τσιτσιπά. Και το πέτυχε από το διπλό λάθος στο σερβίς του Στέφανου, κερδίζοντας το δικαίωμα να σερβίρει για το σετ.

Ομως ο Φοκίνα με δικά του αβίαστα λάθη έδωσε ένα ακόμη break στον Στέφανο που ισοφάρισε σε 5-5 και έμεινε ζωντανός στο σετ. Με άσο ο Στέφανος πήρε ξανά προβάδισμα με 6-5 και έκανε με backhand ένα τέταρτο break στο σετ, κερδίζοντάς το με 7-5.

Χαμένη ευκαιρία και 1-1 στο tie break

Με άσο ο Στέφανος έκανε το 1-0 στο δεύτερο σετ. Με smash o Ισπανός ισοφάρισε 1-1 και βρέθηκε με διπλό break point, αλλά ο Τσιτσιπάς το έσβησε με το σερβίς του και έκανε το 2-1 στη συνέχεια από λάθος του Ισπανού σε μπάκχαντ στην ευθεία.

Με όμορφο φόρχαντ ο Φόκινα ισοφάρισε 2-2, αλλά ο Στέφανος με δύο άσους και ένα ακόμη εξαιρετικό σερβίς, έφτασε στο υπέρ του 3-2. Τέσσερα λάθη του Ισπανού, το ένα στο σερβίς, έφεραν κρίσιμο break για το 4-2 του Τσιτσιπά.

Ομως ο Ισπανός βρήκε ευκαιρία από λάθη του Στέφανου και αντί για το 5-2 έγινε το 4-3, με τον Φόκινα να πηγαίνει στο σερβίς και να ισοφαρίζει σε 4-4.

Με άσο το Νο4 του κόσμου έκανε το 5-4 με το πρώτο του love service game στο ματς. Ο Ισπανός σέρβιρε για να μείνει στο παιχνίδι και τα κατάφερε από δύο καλά πρώτα σερβίς και ένα αβίαστο λάθος του Στέφανου.

Με στοπ βολέ ο Τσιτσιπάς έκανε δεύτερο love service game και πήρε προβάδισμα 6-5. Ο Φόκινα έστειλε το σετ σε tie break όμως.

Εκεί τρία λάθη του Στέφανου και ένα διπλό στο σερβίς, έφεραν προβάδισμα με 4-0 στον Ισπανό. Με σκορ 5-1 για τον Φόκινα έγινε αλλαγή πλευράς και ο Ισπανός έφτασε στο 6-1 για πέντε ευκαιρίες να ισοφαρίσει και το έκανε με την πρώτη ευκαιρία.

Ενα break έκανε την διαφορά για τον Τσιτσιπά

Πριν την έναρξη του σετ, ο Στέφανος πήρε ιατρικό τάιμ άουτ λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο. Με λάθος σλάις του ο Ισπανός πήρε προβάδισμα 1-0 στο σετ.

Με αποτελεσματικό πρώτο σερβίς ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε σε 1-1, αλλά ο Φόκινα άντεξε στην πίεσή του και πήρε προβάδισμα 2-1 στο δικό του σερβίς.

Με ένα τρίτο love service game o Στέφανος έκανε το 2-2, αλλά με τον ίδιο τρόπο ο Ισπανός πέρασε μπροστά με 3-2. Το 3-3 έγινε εύκολα και ο Τσιτσιπάς από τα λάθη του εκνευρισμένου Φόκινα πήρε προβάδισμα 4-3 με break.

Με έναν winner έκανε το 5-3 ο Στέφανος και ο Φόκινα μείωσε σε 5-4. Ο Τσιτσιπάς σέρβιρε για το ματς και το πήρε με έναν άσο.

 

Τελευταία Νέα