O Στέφανος Τσιτσιπάς φωτογραφίζει Aston Martin

Πάνος Σεϊτανίδης
O Στέφανος Τσιτσιπάς φωτογραφίζει Aston Martin
Το φωτογραφικό alter ego του κορυφαίου Έλληνα τενίστα έβαλε στο στόχαστρο μία Vantage.

Μπορεί τον Στέφανο Τσιτσιπά να τον ξέρετε ως έναν χαρισματικό αθλητή, μακράν τον κορυφαίο τενίστα που έχει δει αυτή η χώρα, όμως αποδεικνύεται πως το ταλέντο του είναι πολυσχιδές.

Πέραν όσων κάνει στα κορτ, ο 23χρονος έχει και διάφορες καλλιτεχνικές ανησυχίες, στις οποίες επιδίδεται μέσω του έτερου προφίλ του στα social media, με το όνομα Stiopkyn. Αυτές αφορούν στη μουσική αλλά κυρίως στη φωτογραφία που αποτελεί ένα από τα αγαπημένα του χόμπι.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Τσιτσιπάς άφησε τη ρακέτα, έπιασε τη φωτογραφική μηχανή κι αντί να στοχεύσει στην άλλη πλευρά του φιλέ, στόχευσε σε μία Aston Martin Vantage.

Ο Stiopkyn/Στέφανος συνόδευσε τις ομολογουμένως εντυπωσιακές εικόνες του βρετανικού supercar, με ένα... φιλοσοφημένο κείμενο.

«Τον περασμένο Δεκέμβριο είχα την ευκαιρία να οδηγήσω και να φωτογραφίσω ένα από τα αγαπημένα μου αυτοκίνητα: την Aston Martin Vantage. Αυτό το αυτοκίνητο είναι άγριο και ενστικτώδες. Οι βόλτες στις πόλεις και στους δρόμους στις ερήμους των Εμιράτων με έκαναν να νιώθω λες και βρισκόμουν σε ένα όνειρο. Αυτό το “έργο τέχνης” ξεχωρίζει από τον ένα και μοναδικό σκοπό του: να κατακλύσει τις αισθήσεις μέσω του παγκοσμίου φήμης σχεδιασμού, της εντυπωσιακής απόδοσης και της αφοσιωμένης ποιότητας κατασκευής. Κατά τη γνώμη μου είναι το απόλυτο, το τέλειο supercar. Αυτή η εμπειρία με έκανε να νιώσω ζωντανός, απολαμβάνοντας ειλικρινά κάθε στιγμή, με έναν αδιανόητο τρόπο. Διότι αυτό που χρειάζεται αυτός ο κόσμος, είναι περισσότερους ανθρώπους που να ζωντανεύουν. Είμαστε κάτοικοι ενός κόσμου που έχει πολλά ξεχωριστά πράγματα να προσφέρει. Οι φανταχτερές εμπειρίες όπως αυτή, είναι προφανώς υπέροχες, αλλά δεν είναι πάντα το “φανταχτερό” αυτό που κάνει μία στιγμή να διαρκεί».

Aston Martin Vantage Τσιτσιπάς

Το όνομα Vantage χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά από την Aston Martin το 1951, συνοδεύοντας τη DB2. Σε ό,τι αφορά στο αγαπημένο μοντέλο του Στέφανου, είναι η V8 Vantage που κυκλοφόρησε το 2018. Πρόκειται για ένα διθέσιο supercar που παίρνει ώθηση από 4λιτρο Twin-Turbo κινητήρα με το σήμα της AMG, απόδοσης 510 αλόγων και ροπής της τάξης των 685 Nm.

Η επιτάχυνση στα 100 χιλιόμετρα/ώρα από στάση επιτυγχάνεται σε 3.7 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα της Aston Martin Vantage ορίζεται στα 314 χιλιόμετρα/ώρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!