Τίτλος Νο89 για τον Ναδάλ

Newsroom
Τίτλος Νο89 για τον Ναδάλ
Ο Ράφαελ Ναδάλ κέρδισε δύσκολα τον Μαξίμ Κρέσι στον τελικό της Μελβούρνης με 2-0 σετ.

Ο πρωτάρης σε τελικό του ATP Tour, Μαξίμ Κρέσι, έβαλε δύσκολα στον Ράφαελ Ναδάλ, αλλά ο Ισπανός κατέκτησε τελικά τον τίτλο στο 250αρι της Μελβούρνης.

Χρειάστηκε 1 ώρα και 47 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση του Αμερικανού, αλλά το έκανε επικρατώντας με 2-0 σετ (7-6, 6-3) για να κατακτήσει τον 89ο τίτλο της καριέρας του.

To No112 της παγκόσμιας κατάταξης αποδείχθηκε σκληρό καρύδι στο πρώτο σετ. Αρνήθηκε στον Ναδάλ πέντε φορές να του κάνει break, με τον Ισπανό να έχει τα θεματάκια του στο σερβίς (3 διπλά λάθη και 59% πρώτο σερβίς). Ο Κρέσι οδήγησε το σετ στο tie break όπου είχε set point (6-5) μετά από διπλό λάθος του Ισπανού! Τελικά ο Ναδάλ έκανε ένα σερί 3-0 και με 8-6 κέρδισε το tie break και το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο σετ ο Αμερικανός στο 1-1 είχε διπλή ευκαιρία για break και δεν την άφησε να πάει χαμένη. Ο Ναδάλ ωστόσο πήρε αμέσως πίσω το break και ακολούθησε και δεύτερο στο 4-3 για να σερβίρει στη συνέχεια για το ματς και τον τίτλο ο οποίος και ήρθε.

Ο Ναδάλ είχε 9 άσους στο ματς, και 31 winners (24 o Κρέσι), με το ποσοστό του στο πρώτο σερβίς ωστόσο να είναι στο 64%.

Κάπως έτσι, για 19η συνεχόμενη σεζόν, ο Ισπανός θρύλος κατακτά τουλάχιστον ένα τουρνουά της ATP...

Χάλεπ και Ανισίμοβα τους τίτλους στις γυναίκες

Παράλληλα με τους άνδρες έγιναν και δύο ξεχωριστά τουρνουά στις γυναίκες, στη Μελβούρνη.

Στο ένα τουρνουά, στον τελικό αναμετρήθηκαν η Σιμόνα Χάλεπ με την Βερόνικα Κουντερμέτοβα. Η Ρουμάνα πήρε τη νίκη (6-2, 6-3) εύκολα σε 1 ώρα και 14 λεπτά, για να πάρει τον 22ο τίτλο της καριέρας της.

Στο δεύτερο τουρνουά, η Αμάντα Ανισίμοβα κατέκτησε τον δεύτερο τίτλο της καριέρας της, επικρατώντας στον τελικό της Αλιασάντρα Σάσνοβιτς με 2-1 σετ (7-5, 1-6, 6-4) έπειτα από 2 ώρες και 9 λεπτά.

 

Τελευταία Νέα