Οι δυο τενίστες που έκλεισαν σεζόν με 27 Grand Slam νίκες!

Αντώνης Πατσούρας
Οι δυο τενίστες που έκλεισαν σεζόν με 27 Grand Slam νίκες!
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Ρότζερ Φέντερερ που άγγιξαν το μαγικό Νο28 αλλά έμειναν στις 27 νίκες σε μια σεζόν σε τουρνουά Grand Slam.

Εάν κάποιος τενίστας στο μέλλον τελειώσει μια χρονιά με 28 Grand Slam νίκες θα σημαίνει ότι έχει πετύχει κάτι μοναδικό στα χρόνια της open era.

Ο Ροντ Λέιβερ τα είχε καταφέρει το 1969 αλλά κανείς άλλος ούτε στα χρόνια της κυριαρχίας του Big-3 δεν ανέβηκε στην κορυφή και στα 4 Grand Slam.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πάλεψε το 2021 αλλά έχασε το τελευταίο παιχνίδι, το 28ο, από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ στον τελικό του US Open στη Νέα Υόρκη.

Το 27-1 το πετυχαίνει για 2η φορά στην καριέρα του ο Σέρβος. Η πρώτη ήταν το 2015 όπου είχε χάσει τον τελικό του Roland Garros.

Φέντερερ, ο πρώτος διδάξας

Ο πρώτος βέβαια από τους Big-3 που έφτασε στο 27-1 ήταν ο Ρότζερ Φέντερερ.

Ο Ελβετός τα κατάφερε το 2006. Κέρδισε το Australian Open, το Wimbledon και το US Open αλλά ηττήθηκε στον τελικό του Roland Garros από τον Ράφα Ναδάλ.

O Ρότζερ Φέντερερ κέρδισε και τα 3 Grand Slam και έφτασε και στον τελικό του Roland Garros και το 2007 αλλά η επίδοση του ήταν 26-1.

Αυτό συνέβη διότι πήρε τον αγώνα με τον Τομι Χαας στον 4ο γύρο του Wimbledon χωρίς να παίξει αφού ο Γερμανός δεν κατέβηκε λόγω τραυματισμού.

Ο Ράφα Ναδάλ έχει ρεκόρ 25-1 σε μια χρονιά σε Grand Slam αφού κατέκτησε 3 Grand Slam και έφτασε έως τους "8" στο Australian Open.

To 25-1 είχε πετύχει και ο Ματς Βιλάντερ το 1988.

@Photo credits: INTIME
 

Τελευταία Νέα