Πάουντ: «Ανοησίες όσοι λένε ότι η ΔΟΕ συγκαλύπτει την Κίνα στην υπόθεση Πενγκ»

Newsroom
Πάουντ: «Ανοησίες όσοι λένε ότι η ΔΟΕ συγκαλύπτει την Κίνα στην υπόθεση Πενγκ»
Ο Ντικ Πάουντ στράφηκε κατά όσων επιτίθονται στην ΔΟΕ για την «σιωπή» της στις καταγγελίες της Σουάι Πενγκ για βιασμό από Κινέζο κυβερνητικό στέλεχος.

Ο Ντικ Πάουντ, ο «αρχαιότερος» εκπρόσωπος της ΔΟΕ αυτή τη στιγμή, υπερασπίστηκε την Επιτροπή και τον Τόμας Μπαχ, για τον χειρισμό στην υπόθεση της Σουάι Πενγκ.

Η ΔΟΕ αρνείται ακόμη να σχολιάσει τις καταγγελίες της αθλήτριας για βιασμό από κυβερνητικό στέλεχος, με το οποίο μάλιστα συνεργάζεται λόγω των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Τόμας Μπαχ έχει έρθει σε επαφή αρκετές φορές με τον Ζανγκ Γκαολί, τον άνθρωπο που η Πενγκ κατονόμασε για βιαστή της, και για πολλούς αυτό είναι ένα ακόμη στοιχείο που θεωρούν ότι κρύβει πολλά πίσω από την σιωπή της ΔΟΕ.

Ο Μπαχ ήρθε σε διαδικτυακή επαφή με την Πενγκ η οποία θεωρούνταν εξαφανισμένη, ωστόσο εξακολουθεί να υπάρχει παγκόσμια ανησυχία για την ψυχολογική της κατάσταση καθώς θεωρείται ότι κάθε της κίνηση και κουβέντα ελέγχεται από την κινεζική κυβέρνηση.

Ο Πάουντ, που από το 1978 είναι μέλος της ΔΟΕ, επιτέθηκε στους επικριτές της, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό που κάνει η ΔΟΕ είναι μία ήσυχη και διακριτική διπλωματία γιατί είναι καλύτερος δρόμος από το να συγκρουστείς με κάποιον. Και δεν θα ήθελες να συγκρουστείς με κάποια χώρα, ειδικά με την Κίνα. Το να κατηγορείς την ΔΟΕ ότι είναι συνένοχη γιατί καλύπτει κάποια κινεζική προπαγάνδα γύρω από την Πενγκ, είναι ανοησίες».

Μία ημέρα πριν ο Καναδός παράγοντας ανέφερε πως η υπόθεση Πενγκ πρέπει να λυθεί αναίμακτα καθώς αν δε γίνει αυτό άμεσα, τότε η ΔΟΕ θα αναγκαστεί να ακολουθήσει πιο σκληρή γραμμή κατά της Κίνας.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα