H ATP βάζει όριο 3 λεπτά στα toilet breaks, αλλαγές και στα ιατρικά τάιμ άουτ

Newsroom
H ATP βάζει όριο 3 λεπτά στα toilet breaks, αλλαγές και στα ιατρικά τάιμ άουτ
Σύμφωνα με την L’ Equipe η ATP έχει αποφασίσει να περιορίσει κατά πολύ τον χρόνο των toilet breaks.

Αλλάζει ριζικά ο κανονισμός για τα toilet breaks, τουλάχιστον όσον αφορά τα τουρνουά της ATP.

Μετά τον ντόρο που είχε ξεσπάσει κυρίως κατά του Στέφανου Τσιτσιπά για τον χρόνο που ξόδευε σε αυτά τα διαλείμματα, η ομοσπονδία έχει αποφασίσει εδώ και καιρό να θέσει ορισμένα όρια. Μέχρι τώρα δεν υπήρχε όριο χρόνου που θα μπορούσε ένας τενίστας να πάει στα αποδυτήρια, όμως δεδομένα αυτό αλλάζει από το 2022.
Και σύμφωνα με την L’ Equipe η ATP έχει καταλήξει στην απόφαση να επιτρέπεται toilet break για 3 λεπτά!

Φέτος υπήρχαν αντιδράσεις από τενίστες κυρίως κατά του Στέφανου, αλλά και του Τζόκοβιτς, για τον χρόνο που χρησιμοποιούσαν, σπάζοντας τον ρυθμό του αντιπάλου τους, με το κοινό να αποδοκιμάζει. Οι τενίστες βέβαια δεν έχουν παραβεί κάποιον κανόνα, ωστόσο τώρα θα έχουν χρονικό όριο τριών λεπτών.

Οπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα, έχει ήδη σταλεί έγγραφο προς τους τενίστες το οποίο αναφέρει πως στην διάρκεια ενός ματς θα έχουν μόνο ένα toilet break δικαίωμα και αυτό θα είναι 3 λεπτών. Αν θέλουν να αλλάξουν και ρούχα (όπως συμβαίνει συνήθως με τον Τσιτσιπά) θα έχουν άλλα 2 λεπτά επιπλέον. Το 5λεπτο αυτό θα πρέπει να το πάρουν μόνο στο τέλος ενός σετ. Σε περίπτωση που δεν είναι εγκαίρως στο court, θα ισχύουν παραβιάσεις χρόνου.

Σημαντικές αλλαγές και στα ιατρικά τάιμ άουτ

Πάνω στο ίδιο σκεπτικό η ATP θα κινηθεί και στα ιατρικά τάιμ άουτ καθώς θέλει να αποφύγει τις καταχρήσεις τους.

Η L' Equipe αναφέρει ότι θα υπάρχει ένα τάιμ άουτ τριών λεπτών ανά παιχνίδι που θα λαμβάνεται μόνο κατά τη διάρκεια αλλαγής πλευράς ή λήξης ενός σετ.

Εάν ο παίκτης δεν μπορεί να συνεχίσει μέχρι την επόμενη αλλαγή πλευράς, θα χάσει τους πόντους μέχρι αυτή την αλλαγή. Με λίγα λόγια αν κάποιος ζητήσει ιατρικό τάιμ άουτ και το σκορ είναι 2-0 σε κάποιο σετ εις βάρος του, το σκορ θα πάει αυτόματα στο 3-0 για να μπορέσει να ζητήσει ιατρική βοήθεια. Διαφορετικά θα μπορεί να το κάνει μόνο στο τέλος ενός σετ.

Προς το παρόν η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί από την ATP που αναμένεται πριν το τέλος της χρονιάς να κάνει ωστόσο ανακοινώσεις επί του θέματος.

 

Τελευταία Νέα