Φέντερερ: «Μου είναι δύσκολο να τα παρατήσω»

Κώστας Ευθυμιάδης
Φέντερερ: «Μου είναι δύσκολο να τα παρατήσω»
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Swiss Ringier Magazine», ο Ρότζερ Φέντερερ παραδέχτηκε πως είναι δύσκολο να συμβιβαστεί με την ιδέα της αποχώρησης από την ενεργό δράση.

Ο Ρότζερ Φέντερερ προσπαθεί να επιστρέψει το 2022 στους αγώνες μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε και στην συνέντευξη που έδωσε, αναφέρθηκε στο θέμα της απόσυρσής του από τα γήπεδα.

«Μου είναι δύσκολο να τα παρατήσω. Δεν υπάρχει τέλειο τέλος για την καριέρα μου» ανέφερε χαρακτηριστικά σε μία συνέντευξη όπου μίλησε και για τις συνήθειές του, την σύζυγό του, αλλά και την αναγνώριση που έχει για την προσφορά του στο τένις, στην πατρίδα του.

«Δεν υπάρχει ο ιδανικός τρόπος ή χρόνος για να αποσυρθώ. Μου είναι δύσκολο να πάρω την απόφαση, αλλά δεν την φοβάμαι. Μακάρι να μπορούσα να επιλέξω εγώ το πότε θα σταματήσω, αλλά δεν γίνεται. Θα συμβεί όταν θα έρθει η ώρα και θα γίνει με ομαλό τρόπο» είπε ο Φέντερερ στο ερώτημα του πότε θα αποσυρθεί από τους αγώνες.

«Με την Μίρκα έχω καταφέρει να έχω μια ισορροπία στη ζωή μου μεταξύ τένις, οικογένειας και φίλων. Αυτό με κάνει περήφανο. Γιατί στην τελική, τι είναι πιο σημαντικό στη ζωή; Κι εγώ στήριξα την Μίρκα. Όταν τραυματίστηκε σε νεαρή ηλικία στο πόδι, την συμβούλεψα να σταματήσει. Δεν υπήρχε λόγος να περνά όλο αυτό το στρες. Της το είπα λες και ήταν το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο και τώρα εγώ στα 40 του το βρίσκω δύσκολο. Και σκέφτομαι αν είμαι… τρελός» πρόσθεσε ο Φέντερερ που αποκάλυψε ότι σε νεαρή ηλικία όταν έχανε ήταν υπερβολικά θλιμμένος.

Το κόλπο με την πετσέτα για να του φεύγει ο θυμός

«Μικρός έδειχνα τα συναισθήματά μου. Έβγαζα τον θυμό μου στο court. Μου έλεγαν οι δικοί μου να μην συμπεριφέρομαι τόσο χαζά γιατί υπάρχουν κι άλλοι εκεί έξω που παίζουν καλά. Κατάλαβα ότι έπρεπε να σταματήσω αυτή τη συμπεριφορά γιατί αλλιώς δεν πρόκειται να κερδίσω ποτέ τουρνουά» ανέφερε ο Ελβετός που είχε και ένα… τρικ για να ελέγχει τα συναισθήματά του στο γήπεδο.

«Πως μπορείς να αγνοήσεις έναν κακό πόντο σου; Είχα ένα τρικ που με βοήθησε πολύ κι αυτό είχε να κάνει με την πετσέτα. Για ένα μωρό μια ζεστή βελούδινη, χρωματιστή πετσέτα είναι ιδανική. Φέρνει ηρεμία. Ο προπονητής μου, μου είπε τότε ότι χρειάζομαι το ίδιο για να βγω από τον κόσμο μου έστω και για λίγο. Και για τρία δευτερόλεπτα νοιώθεις ενθουσιασμό κρατώντας την. Είχε επιρροή για μένα και έγινε κάτι σαν… ιεροτελεστία για μένα. Ήταν η πρώτη μου αντίδραση μετά από έναν χαμένο πόντο» είπε ο Φέντερερ.

Φέντερερ: «Χρειάστηκαν τρία Wimbledon για να με αναγνωρίσουν στην Ελβετία»

Ο 40χρονος Ελβετός ανέφερε επίσης πως την αναγνωσιμότητα που του άρμοζε στην πατρίδα του, την πήρε αφού κατέκτησε το τρίτο Wimbledon!
«Ισως ακούγεται υπερβολικά, αλλά χρειάστηκε να κερδίσω τρεις φορές το Wimbledon για να συνειδητοποιήσει ο κόσμος ότι είμαι καλός τενίστας. Καμιά φορά είναι κρίμα όταν η ευφορία είναι μεγαλύτερη εκτός συνόρων απ’ ότι εντός. Αλλά είμαι τυχερός που μεγάλωσα σε αυτή τη χώρα και έχω μία νορμάλ ζωή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Φέντερερ σε όλα σχεδόν τα τουρνουά ταξιδεύει με την γυναίκα του, αλλά και τα τέσσερα παιδιά τους. Αυτό ορισμένες φορές βέβαια, δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο. Ούτε για τον Φέντερερ...

«Το να ταξιδεύεις με την οικογένειά σου (για δουλειά) δεν είναι ιδανικό για πολλούς λόγους. Και μετά ήρθαν τα δίδυμα κορίτσια. Αυτό μας έφερε… τρόμο. Πίστευα ότι δεν θα τα καταφέρναμε να τα βγάλουμε πέρα. Αλλά πετύχαμε έναν… Ηράκλειο άθλο», είπε γελώντας ο Ρότζερ Φέντερερ.

 

Τελευταία Νέα