Με ανατροπή και… ιδρώτα στα ημιτελικά του Τορόντο ο Μεντβέντεφ

Κώστας Ευθυμιάδης
Με ανατροπή και… ιδρώτα στα ημιτελικά του Τορόντο ο Μεντβέντεφ
Δύο tie break σε τρία σετ χρειάστηκε ο Ντανίλ Μεντβέντεφ για να κάμψει την αντίσταση του Χούμπερτ Χουρκάζ στο Τορόντο.

Ο Χούμπερτ Χουρτκάζ έβαλε δύσκολα στον Ντανίλ Μεντβέντεφ, αλλά με… κάποιον τρόπο ο Ρώσος πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά στο Τορόντο.

Ο Χουρκάτζ πήρε το πρώτο σετ εύκολα με 6-2, αλλά ο Μεντβέντεφ με δύο tie break (7-6, 7-6) έκανε την ανατροπή και προκρίθηκε στα ημιτελικά όπου θα παίξει με τον Τζον Ισνερ.

Ο Πολωνός ήταν μάλιστα δύο πόντους μακριά από την πρόκριση στο δεύτερο σετ, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει δεύτερη συνεχόμενη φορά τον Μεντβέντεφ (τον είχε αποκλείσει στο Wimbledon).

Ο Χουρκάζ δεν δέχτηκε ούτε μια φορά μπρέικ στο παιχνίδι και βρέθηκε να έχει match point, αλλά ο Μεντβέντεφ πήρε το πρώτο τάι μπρέικ με 8-6 και το δεύτερο με 7-5.

Tεράστιο ρόλο έπαιξε η βελτίωσή του στο σερβίς από το δεύτερο σετ, καθώς είχε συνολικά 23 άσους (38 winners επίσης), ενώ μετά το 3-3 του δεύτερου σετ, έχασε μόλις 2 πόντους στο δικό του σερβίς! Το ίδιο σταθερός ήταν και στο τρίτο σετ, οδηγώντας το στο tie break, όπου ήρθε η πρόκριση, με τον Μεντβέντεφ πλέον να κυνηγά τον τέταρτο τίτλο του σε τουρνουά Masters.

 

Τελευταία Νέα