Εγκαινιάστηκε στη Σερβία το νέο νηπιαγωγείο δωρεά του ιδρύματος Τζόκοβιτς (vid)

Εγκαινιάστηκε στη Σερβία το νέο νηπιαγωγείο δωρεά του ιδρύματος Τζόκοβιτς (vid)
Εγκαινιάστηκε το νέο νηπιαγωγείο δωρεά του ιδρύματος "Νόβακ Τζόκοβιτς" στο χωριό Ljubis της Σερβίας. Η Γιέλενα Τζόκοβιτς δήλωσε ότι στόχος είναι το 2030 όλα τα παιδιά στη χώρα να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Παρουσία του Νόβακ Τζόκοβιτς και της συζύγου του Γιέλενα Τζόκοβιτς εγκαινιάστηκε πριν από λίγες ημέρες στο χωριό Ljubis της Σερβίας το νέο νηπιαγωγείο δωρεά του ιδρύματος "Νόβακ Τζόκοβιτς".

Το νηπιαγωγείο φέρει το όνομα "Ljubivoje Rsumović" που είναι Σέρβος ποιητής και συγγραφέας ιδιαίτερα αγαπητός στα παιδιά.

Η κατασκευή του νηπιαγωγείο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα του ιδρύματος που έχει κοστολογηθεί 9.000.000 δηνάρια και έχει ως στόχο να "γεμίσει" η χώρα με σχολεία.

Τζόκοβιτς: «Χαίρομαι για τα παιδιά»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς που είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τα παιδιά που φοιτούν στο νηπιαγωγείο θυμήθηκε τα παιδικά του χρόνια και σημείωσε: «Είμαι χαρούμενος που φτιάξαμε ένα τόσο ωραίο έργο σ' αυτό το μικρό μέρος. Τα παιδιά θα απολαύσουν το νέο τους σχολείο και τις ανέσεις του. Με όλα αυτά θυμάμαι την παιδική μου ηλικία και τις ομορφιές της».

Η σύζυγος του Γιέλενα είπε: «Η επιθυμία και ο στόχος μας είναι έως το 2030, κάθε παιδί στη Σερβία θα έχει πρόσβαση στην προσχολική εκπαίδευση, είτε είναι κάτοικος ενός χωριού είτε μιας πόλης».

 

Τελευταία Νέα