Τάε κβον ντο: Χαμαλίδης και Καλτέκη ανοίγουν αυλαία στο Παγκόσμιο

chamalidis_konstantinos_taekwondo

bet365

Κωνσταντίνος Χαμαλίδης και Φαίδρα Καλτέκη κάνουν την αρχή για τα ελληνικά χρώματα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα τάε κβον ντο.

Αύριο ξεκινούν οι αγώνες στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα τάε κβον ντο, που διεξάγεται στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, με δύο ελληνικές συμμετοχές.

Ο πρωταθλητής των -68 κιλών, Κωνσταντίνος Χαμαλίδης, θα αγωνιστεί αύριο με πρώτο του αντίπαλο τον Σλοβάκο Μίροσλαβ Φργκόλετς ενώ η Φαίδρα Καλτέκη, στην κατηγορία των -57 κιλών, θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια μεταξύ των Βαλέρια Σμιτσίκοβα (Λευκορωσία), χάλκινη στο Ευρωπαϊκό του 2021, και Έλα Μάριτς (Σερβία) που ήταν χάλκινη στο παγκόσμιο νέων του 2022.

Ο Χαμαλίδης, είναι το Νο11 στο ταμπλό. Στον γύρο των «64» κληρώθηκε με τον Σλοβάκο Φργκόλετς (αγώνας 310) που είναι Νο54 στο ταμπλό. Πιθανότερος αντίπαλός του στον γύρο των «32» ο Βούλγαρος Ντζορντζεφ (αγώνας 118), Νο22 στο ταμπλό και Νο27 στον κόσμο. O τελευταίος, το 2016 ήταν τρίτος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ21 του Γκρόζνι, ενώ εφέτος ήταν 5ος στα G1 της Σλοβενίας αλλά και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα συλλόγων. Στα προημιτελικά, εκεί όπου θα κριθεί και η είσοδό του στα μετάλλια, επικρατέστερος για να προκριθεί είναι ο Ουζμπέκος Ρασίτοφ, χρυσός Ολυμπιονίκης το 2021 στο Τόκιο.

Η Καλτέκη, είναι το Νο9 του ταμπλό. Πέρασε bye τον γύρο των «64», ενώ στον γύρο των «32» θα αντιμετωπίσει πιθανότατα την Σέρβα Μάριτς (Νο24 στο ταμπλό), που ήταν 3η στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων το 2022 στη Σόφια, όπως και το 2020 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κορασίδων στο Σεράγεβο. Πιθανότερη αντίπαλός της στον γύρο των «16» η Ιρανή Ασεμανί, η οποία εδώ και μερικά χρόνια αγωνίζεται με το Βέλγιο. Πρόκειται για το Νο10 στον κόσμο (Νο14 στην Ολυμπιακή κατάταξη), η οποία μέσα στο 2023 ήταν πρώτη στο G1 Ramus Open, δεύτερη στο G1 Dutch Open, τρίτη στο G2 Bulgaria Open και τρίτη στο G1 Spanish Open. Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μεξικού το 2022 ήταν 9η. Στα προημιτελικά, εκεί όπου θα κριθεί και η είσοδό της στα μετάλλια, επικρατέστερη για να προκριθεί είναι Κινέζα Λουό, Νο1 στον κόσμο και κάτοχος του τίτλου από τη διοργάνωση του Μεξικού.

@Photo credits: Instagram
 

Τελευταία Νέα