Τάε κβον ντο: Εξαιρετική Σαρβανάκη με χρυσό στο Presidents Cup

Newsroom
Τάε κβον ντο: Εξαιρετική Σαρβανάκη με χρυσό στο Presidents Cup

bet365

Ακόμη ένα σημαντικό μετάλλιο προσέθεσε στη συλλογή της η νεαρή πρωταθλήτρια του τάε κβον ντο.

Η πρωταθλήτρια του τάε κβον ντο, Θένια Σαρβανάκη, συνεχίζει τις εξειαρετικές εμφανίσεις αφού η παρθενική της εμφάνιση στο 8th Presidents Cup Europe που φιλοξενείται στην Αττάλεια της Τουρκίας, συνοδεύτηκε από το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των -62 κιλών.

Η 18χρονη Σαρβανάκη, που ήταν δεύτερη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών του 2022 στο Μεξικό, έφτασε στα ημιτελικά με τρεις νίκες και συγκεκριμένα 2-0 επί της Ιμάμογλου (Τουρκία), 1-0 επί της Σβέτνερ (Αυστρία, αποχώρησε λόγω τραυματισμού) και 2-0 επί της Βρετανίδας Πάουελ, η οποία στο Μεξικό ήταν 3η στα -62κ, ενώ στο βιογραφικό της έχει και ακόμη ένα χάλκινο μετάλλιο σε Παγκόσμιο και συγκεκριμένα το 2019 στο Μάντσεστερ (στα -53κ). Η ελληνίδα πρωταθλήτρια στα ημιτελικά νίκησε 2-0 τη Γερμανίδα Φρέμινγκ ενώ στον τελικό έκαμψε και την αντίσταση της Ισπανίδας πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2022 στο Μάντσεστερ, Μαγκνταλένο Αμπίζου (2-0).

Παράλληλα, Καλτέκη (-57κ) και Μητσοπούλου (-67κ) έφτασαν με μία νίκη σε δύο αγώνες έως τα προημιτελικά. Εκεί η Μητσοπούλου αποκλείστηκε (2-1) από τη Βελγίδα Παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2022 στα -62κ. (σ.σ. είχε νικήσει τη Σαρβανάκη στον τελικό του Μεξικού), Σάρα Τσάαρι, ενώ η Καλτέκη έχασε (2-1) από την Ουγγαρέζα πρωταθλήτρια Ευρώπης στα Κ21 (σ.σ. στα -62κ), Λουάνα Μάρτον. Νωρίτερα, στον πρώτο αγώνα, η Καλτέκη νίκησε την Κέιχιλ (2-1) από την Ιρλανδία, ενώ η Μητσοπούλου την Φερνάντες Ίσα από την Ισπανία (2-1).

@Photo credits: Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντο - Hellenic Taekwondo Federation
 

Τελευταία Νέα