Mε την ματιά των ειδικών!

Gazzetta team
Mε την ματιά των ειδικών!

bet365

Ο Νίκος Βετούλας κι ο Χάρης Μαρκόπουλος, με το μάτι του ειδικούν ανέλυσαν για λογαριασμό του gazzetta.gr τους «αιωνίους» αντιπάλους λίγο πριν απ' το τζάμπολ του ντέρμπι.

Ο Νίκος Βετούλας κι ο άμεσος συνεργάτης του Σούλη Μαρκόπουλου στον Π.Α.Ο.Κ. και γιος του, Χάρης, είναι οι άνθρωποι που κάνουν το scouting report των δύο ομάδων. Απόλλων Πατρών και Π.Α.Ο.Κ. είναι μεταξύ των ελληνικών ομάδων που ήδη αντιμετώπισαν τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό και το gazzetta.gr επικοινώνησε μαζί τους και τους ζήτησε να ανοίξουν τους φακέλους τους.

ΧΑΡΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Κάιλ Χάινς: «Πρόκειται για έναν παίκτη που αγωνίζεται με φοβερή ενέργεια. Έχει έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ και είναι πολύ καλός στο να κόβει μετά από πικ εν ρολ. Επίσης μπορεί να παίξει ένας εναντίον ενός, ιδιαίτερα από την κορυφή της ρακέτας».

Έισι Λο: «Είναι ένας παίκτης που του αρέσει πολύ να σκοράρει με ντράιβ, αν και αριστερόχειρας, μπορεί να δημιουργήσει και από δεξιά. Είναι καλός σουτέρ, ιδιαίτερα όταν η μπάλα γυρίσει στα χέρια του».

Πέρο Άντιτς: «Είναι ένας πολύ καλός σουτέρ από μέση και μακρινή απόσταση. Πηγαίνει πολύ στα επιθετικά ριμπάουντ από όποιο σημείο και αν βρίσκεται στην επίθεση. Κάποιες φορές αντιμετωπίζει προβλήματα στις άμυνες ένας εναντίον ενός»

Βασίλης Σπανούλης: «Είναι ένας παίκτης που μπορεί να σκοράρει μέσα από το ντράιβ του. Δημιουργεί μόνος του για τον εαυτό του, αλλά και για τους συμπαίκτες του. Επίσης του αρέσει μετά από ντρίμπλα να σουτάρει είτε κάνοντας ένα βήμα πίσω είτε όταν πηγαίνει για ντράιβ και σταματάει για να εκτελέσει».

Στράτος Περπέρογλου: «Είναι εξαιρετικά δυνατός στο ένας εναντίον ενός, "διαβάζει" καλά το παιχνίδι και την αντίπαλη άμυνα. Ο Ολυμπιακός "στοχεύει" σε αυτόν και θέλει να του δίνει πολλές μπάλες, του δίνει φάσεις στο low post και του δίνει το ένας εναντίον ενός όποτε κριθεί πως έχει αντίπαλο στα μέτρα του».

Τζόι Ντόρσεϊ: «Ένας εξαιρετικός σκρίνερ, τον ψάχνουν μετά από πικ εν ρολ ιδιαίτερα ψηλά από τη στεφάνι, δεν του αρέσει να παίζει στο low post και γι' αυτό δεν το χρησιμοποιούν κιόλας στο παιχνίδι εκεί. Πηγαίνει κι αυτός στα ριμπάουντ με φοβερή δύναμη».

Κώστας Σλούκας: «Του αρέσει το ένας εναντίον ενός, έχει το τρίποντο αλλά και από μέση απόσταση εκτελεί με αρκετά υψηλά ποσοστά. Στα κρίσιμα δεν "κρύβεται", το αντίθετο, βγαίνει μπροστά και δείχνει πως δεν έχει δισταγμό. Πρόκειται για έναν παίκτη που είναι σημαντικό όπλο ακόμη και όταν το παιχνίδι καίει».

Δημήτρης Μαυροειδής: «Μπορεί και παίζει πολύ καλά μετά το πικ εν ρολ, ξέρει να ισορροπεί μετά από πικ εν ρολ κατάσταση και είτε να τελειώνει τη φάση είτε να κάνει την έξτρα πάσα. Ταιριάζει απόλυτα στο παιχνίδι που θέλει να κάνει φέτος ο Ολυμπιακός».

Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους: «Είναι ένας πολύ καλός σουτέρ, συνήθως δημιουργούν γι' αυτόν, επίσης σουτάρει καλά head off. Aν μπει το πρώτο σουτ του νιώθει δυνατά τα πόδια του και κάνει πολλά και συνεχόμενα σουτ στη συνέχεια, τα οποία συνήθως είναι εύστοχα».

Γιώργος Πρίντεζης: «Είναι πολύ δυνατός στο transition αλλά και στον αιφνιδιασμό. Πηγαίνει γρήγορα στο low post και μπορεί να τελειώσει τις φάσεις επάνω στο τρέξιμο, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για καλάθι είτε δικό του είτε των συμπαικτών του με μια καλή πάσα. Μετά από πικ εν ρολ περιμένει πάντα στην αδύνατη πλευρά και μπορεί να εκτελέσει είτε με λέι απ να τελειώσει τη φάση».

Κώστας Παπανικολάου: «Βγάζει φοβερή ενέργεια και στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση. Μπορεί να κόβει χωρίς τη μπάλα και να δημιουργεί προβλήματα στην άμυνα, τρέχει πάρα πολύ μέσα στο παιχνίδι και πηγαίνει συνέχεια στο επιθετικό ριμπάουντ γιατί έχει γρήγορες επιστροφές. Φέτος έχει εμπλουτίσει το παιχνίδι του με ατομικές ενέργειες καθώς δημιουργεί για τον εαυτό του με ντρίμπλα».

Βαγγέλης Μάντζαρης: «Είναι οργανωτής, κρατάει τον ρυθμό της ομάδας του και του παιχνιδιού, του αρέσει πάρα πολύ αυτό και είναι και εξαιρετικός αμυντικός. Στην επίθεση αν βρεθεί μόνος του μετά από πάσα επιστροφής είναι καλός σουτέρ και δημιουργεί με τα ντράιβ για τους συμπαίκτες του».

ΝΙΚΟΣ ΒΕΤΟΥΛΑΣ ΓΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ:

Σοφοκλής Σχορτσανίτης: «Ένα πραγματικό “θηρίο” μέσα στην ρακέτα. Δυνατός στο σκριν και αν πάρει σωστά την μπάλα δεν τον σταματάς. Η απόδοση του και το πόσο θα βοηθήσει θα εξαρτηθεί από τα πόσα λεπτά θα βρεθεί στο παρκέ. Τόσο από τα φάουλ όσο και από την ενδεχόμενη κούραση που θα έχει»

Μάικ Μπράμος: «Είναι ένας παίκτης “πολυεργαλέιο”. Βγάζει πολύ ενέργεια στο παρκέ και είναι δυνατός και στην άμυνα αλλά και στην επίθεση. Παράλληλα διαθέτει αξιόπιστο σουτ το οποίο μπορεί να προσφέρει λύσεις στην ομάδα του.

Άντι Πάνκο: «Διαθέτει πολύ εμπειρία και αυτό φαίνεται στους αγώνες. Είναι ο παίκτης που μπορεί να δώσει στον Παναθηναϊκό το κάτι παραπάνω, αφού το επιθετικό του ταλέντο είναι αδιαμφισβήτητο. Είναι όμως μετρημένος και σωστός στις επιλογές του και δεν εκβιάζει προσπάθειες».

Γιόνας Ματσιούλις: «Έχει πολλά προσόντα και μπορεί να βοηθήσει επιθετικά τον Παναθηναϊκό, Το σουτ του είναι καλό αλλά έχει δύναμη και στο low post. Μπορεί να δώσει σκορ με αρκετούς τρόπους αλλά να βοηθήσει και αμυντικά»

Χίλτον Άρμστρονγκ: «Σίγουρα δεν έχει βοηθήσει αλλά είναι αρκετά καλός παίκτης. Ειδικά επιθετικά έχει κινήσεις στο low post και διαθέτει ταλέντο για να δώσει λύσεις στο σκοράρισμα. Είναι ζητούμενο η βελτίωση του και κυρίως αμυντικά γιατί εκεί παρουσιάζει τις περισσότερες αδυναμίες».

Ρόκο Ούκιτς: «Είναι ένα γκαρντ με πολύ μεγάλη ικανότητα στο ένας εναντίον ενός. Γενικά επιθετικά είναι χρήσιμο «εργαλείο», ενώ βλέπουμε να χρησιμοποιείται και στο low post, καθώς δείχνει ότι μπορεί να δημιουργήσει και από εκεί, δίνοντας ακόμα μια λύση στον προπονητή του. Πρέπει όμως να είναι περισσότερο οργανωτικός».

Στεφάν Λάσμε: «Δεν έχω καθαρή εικόνα από τον συγκεκριμένο παίκτη και δεν ξέρω αν θα πάρει πολύ χρόνο με τον Ολυμπιακό. Από τα λίγα που έχω δει πρόκειται για έναν ψηλό με πολλά φυσικά προσόντα που δείχνει να μπορεί να καλύψει αρκετά αμυντικά κενά».

Κώστας Τσαρτσαρής:«Το μεγαλύτερο του προσόν την συγκεκριμένη περίοδο σίγουρα είναι η εμπειρία. Με αυτή βοηθάει και τον ευατό και κατ’΄επέκταση την ομάδα του. Φέτος παρουσιάζεται πολύ βελτιωμένος επιθετικά και αν συνεχίσει έτσι θα δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στους αντιπάλους του, καθώς έχει και αξιόπιστο σουτ αλλά είναι δυνατός και στο low post».

Δημήτρης Διαμαντίδης: «Είναι ο παίκτης ηγέτης του Παναθηναϊκός. Πλέον είναι εκείνος που ξέρει την ομάδα καλύτερα από τον καθένα. Τόσο εκτός παρκέ, όσο και μέσα στο γήπεδο. Αγωνιστικά τα χαρακτηριστικά του είναι γνωστά. Δυνατός αμυντικός, πολύ καλό σουτ και από τους λίγους γκαρντ που ποστάρουν σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό. Πρέπει όμως παράλληλα με την εμπειρία του να βοηθήσει τους νέους παίκτες και αυτό θα είναι το «κλειδί» για την απόδοση του Παναθηναϊκού».

Ντέργουιν Κίτσεν: «Πρόκειται για έναν παίκτη combo guard που μπορεί να βοηθήσει τόσο ως πλέι μέικερ, όσο και ως «δυάρι». Είναι πολύ καλός στο ένας εναντίον ενός αλλά το ζητούμενο και γι’ αυτό είναι να προσαρμοστεί στα δεδομένα της ομάδας».

Βασίλης Ξανθόπουλος: «Ο Ξανθόπουλος είναι ένας παίκτης που δεν φαίνεται αλλά κάνει αρκετές δουλειές μέσα στο γήπεδο. Πιέζει αρκετά στην άμυνα και στην επίθεση αξιοποιεί πολύ καλά τους συμπαίκτες του. Ο ρόλος του στον Παναθηναϊκό είναι σημαντικός, καθώς αναμένεται να του ζητηθεί να ξεκουράσει για κάποια λεπτά τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Εφόσον ανταποκριθεί θα βοηθήσει πολύ και θα είναι πολύ χρήσιμος για τον προπονητή του».

Χάρης Γιαννόπουλος: «Επίσης κάνει αρκετές δουλειές μέσα στο γήπεδο. Είναι πολύ καλός σουτέρ αλλά και καλός αμυντικός. Όπως και ο Ξανθόπουλος, θα κληθεί για κάποια λεπτά να ξεκουράσει τους βασικούς της ομάδας και πρέπει να παρουσιαστεί έτοιμος έστω και για μικρό χρονικό διάστημα»

Γάιος Σκορδίλης: «Είναι ένας σέντερ με πολύ αθλητικό κορμί. Ο ρόλος του αν μπει στην δωδεκάδα θα είναι σημαντικός, καθώς θα είναι η αλλαγή των Σχορτσανίτη και Τσαρτσαρή. Από την στιγμή μάλιστα που βλέπουμε ότι οι Λάσμε και Άρμστρονγκ δεν είναι ακόμα έτοιμοι».

 

Τελευταία Νέα