Τι λένε οι αριθμοί για τον χρόνο συμμετοχής των Νέων! (pics)

Αντωνία Σπανού
Τι λένε οι αριθμοί για τον χρόνο συμμετοχής των Νέων! (pics)

bet365

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έθιξε το θέμα του χρόνου των νεαρών διεθνών παικτών στις ομάδες τους. Το gazzetta.gr έψαξε και βρήκε τι έκαναν οι νεαροί στις ομάδες τους και αναλύει...

«Σε αυτή τη 12άδα, είχα μόνο δύο παίκτες με χρόνο συμμετοχής στις ομάδες τους, τον Σταμάτη και τον Χαραλαμπόπουλο προς το τέλος της σεζόν.

Δεν φταίνε οι ομάδες, αλλά δεν γίνεται όλα αυτά τα παιδιά στα 19 τους να απορροφώνται από τις μεγάλες ομάδες. Πρέπει να υπάρχει μία άλλη λογική. Να δίνονται με υποσχετική, έστω και στην Α2.

Να βλέπεις και να κάνεις προπόνηση σίγουρα βοηθάει, αλλά ως ένα σημείο. Στα 19 σου πρέπει να παίζεις».

Αυτή η δήλωση του Ηλία Παπαθεοδώρου και το παράπονο του ξεκίνησε μια ολόκληρη συζήτηση για τον χρόνο που παίρνουν οι νεαροί παίκτες στις ομάδες τους.

Τα παιδιά διακρίνονται, κυρίως μέσα από τις εθνικές ομάδες, οι «μεγάλοι» τρέχουν να τους αποκτήσουν και στα 18 τους ή στα 19 τους ναι μεν βρίσκονται στο ρόστερ των κορυφαίων ομάδων του πρωταθλήματος, αλλά σταματάνε ξαφνικά να βρίσκουν χρόνο συμμετοχής στο παρκέ.

Η συζήτηση που ανοίγει με τα λεγόμενα του Ηλία Παπαθεοδώρου είναι τεράστια και το κατά πόσο ευνοεί ή όχι τους μικρούς να βρίσκονται στον πάγκο των μεγάλων ή το κατά πόσο μπορούν τελικά να σταθούν στα παρκέ της Basket League.

Το gazzetta.gr έψαξε τον χρόνο που βρήκαν οι παίκτες στις ομάδες τους την σεζόν 2015/16 και τον παρουσιάζει:

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος

Για ακόμα μια χρονιά MVP του τουρνουά.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ήταν και πάλι εντυπωσιακός και βοήθησε την εθνική ομάδα να κατακτήσει την 3η θέση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και να βρεθεί ξανά στην 1η κατηγορία.

Ίσως ο παίκτης που αγωνίστηκε περισσότερο φέτος σε σχέση με τους υπολοίπους, αφού στον Παναθηναϊκό είχε μέσο όρο 15 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα σε 27 παιχνίδια που έπαιξε συνολικά.

Ο Χαραλαμπόπουλος ξεδιπλώνει το ταλέντο του εδώ και πολλά χρόνια στις μικρές εθνικές ομάδες και μάλιστα φέτος πήρε το βάπτισμα του πυρρός και στην Ανδρών.

Η σεζόν 2015/16, μετά από ένα εντυπωσιακό περσινό καλοκαίρι, ξεκίνησε με αρκετές φιλοδοξίες για τον Χαραλαμπόπουλο αλλά και εκείνος δεν βρήκε τον χρόνο που θα ήθελε όσο στον πάγκο της ομάδας βρισκόταν ο Τζόρτζεβιτς.

Με την έλευση του Αργύρη Πεδουλάκη βρήκε παραπάνω χρόνο και ο κόουτς του Παναθηναϊκού δείχνει να πιστεύει και να υπολογίζει τον νεαρό φόργουορντ.

Μόλις χθες ανανέωσε το συμβόλαιο του με τους «πράσινους» και στόχος του είναι να καθιερωθεί στην ομάδα και να γράψει το όνομα του στην ιστορία του Παναθηναϊκού

Δημήτρης Σταμάτης

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έκανε το παράπονο του για τον χρόνο συμμετοχής των νεαρών παικτών στις ομάδες τους και το πρώτο που λογικά προσέχει κάποιος είναι ο χρόνος συμμετοχής που είχε φέτος στην Κηφισιά ο Δημήτρης Σταμάτης με προπονητή τον ίδιο.

Ο νεαρός γκαρντ είναι ο αρχηγός της εθνικής ομάδας νέων και από τους πλέον έμπειρους τουλάχιστον για το επίπεδο αυτό.

Ο μέσος όρος σε χρόνο συμμετοχής που είχε ο Σταμάτης την περασμένη σεζόν ήταν 09:23 λεπτά σε 17 παιχνίδια που αγωνίστηκε.

Το νούμερο φτάνει εκεί επειδή ο διεθνής γκαρντ στο παιχνίδι με την ΑΕΚ (22:48 λ.), με τον Άρη (18:02 λ.) και τον Ολυμπιακό (27:48 λ.) βρήκε κάποια παραπάνω λεπτά.

Βασίλης Τολιόπουλος

Εντυπωσιακό τουρνουά και από τον Βασίλη Τολιόπουλο.

Ο Ολυμπιακός απέκτησε την περσινή περίοδο τον νεαρό γκαρντ και η αλήθεια είναι ότι ο νεαρός γκαρντ δεν βρήκε τον χρόνο που ίσως επιθυμούσε στους Πρωταθλητές Ελλάδας.

Μέσο όρο στο πρωτάθλημα ο Τολιόπουλος είχε 5 λεπτά σε 6 παιχνίδια που πήρε συμμετοχή, γεγονός όμως που δεν φάνηκε να τον επηρεάζει στο παρκέ, αφού έκανε πολύ καλά παιχνίδια με την φανέλα της εθνική ομάδας και έδειξε έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία του και στην ομάδα του.

Βασίλης Μουράτος

Ο έτερος γκαρντ του Ολυμπιακού που πήρε μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ο Βασίλης Μουράτος την προηγούμενη σεζόν βρέθηκε για 2η συνεχόμενη φορά στο ρόστερ του Ολυμπιακού αλλά χωρίς να βρει ιδιαίτερο χρόνο συμμετοχής.

Ο μέσος όρος που βρέθηκε στο παρκέ ήταν μόλις 2 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα σε 6 παιχνίδια που πήρε μέρος. Ο Μουράτος είναι γεννημένος το 1997 και βρίσκεται ήδη 2 χρόνια στον Ολυμπιακό μαζεύοντας εμπειρίες.

Μιχάλης Λούντζης

Ο νεαρός γκαρντ του Παναθηναϊκού και είναι γεννημένος το 1998. Την σεζόν που πέρασε με την ομάδα του είχε 05:29 λεπτά συμμετοχής και αγωνίστηκε σε 8 παιχνίδια. Η αλήθεια είναι ότι ο πιτσιρικάς δεν βρήκε πολύ χρόνο αλλά και εκείνος έχει την πίστη της ομάδα του και περιμένει την ευκαιρία του.

Αντώνης Κόνιαρης

Ο Αντώνης Κόνιαρης αποτελεί μέλος της ομάδας του Παναθηναϊκού και ήταν ο μεγάλος άτυχος της περσινής χρονιάς. Εξαιτίας ενός τραυματισμού έχασε μεγάλο μέρος της σεζόν και δεν κατάφερε να αγωνιστεί με την ομάδα του. Στην εθνική ομάδα πήρε χρόνο, έδειξε πολύ καλά στοιχεία και γέμισε με ελπίδα τους φίλους της ομάδας του.

Νίκος Δίπλαρος

Με εντυπωσιακές εμφανίσεις με την φανέλα την Εθνικής ομάδας στα περσινά τουρνουά ο Δίπλαρος πήρε αρχικά μεταγραφή στην ΑΕΚ και τελικά βρέθηκε στον Άρη να προσπαθεί να προσαρμοστεί στα δεδομένα της Basket League.

Εκεί δεν βρήκε αρκετό χρόνο συμμετοχής αφού είχε 4 λεπτά κατά μέσο όρο, αγωνιζόμενος μόνο σε 7 παιχνίδια πρωταθλήματος.

Θωμάς Κώττας

Ο Θωμάς Κώττας βρίσκεται κοντά στην ομάδα του Ρεθύμνου για να συνεχίσει την καριέρα του. Ο δυναμικός σέντερ πέρσι φόραγε την φανέλα του ΠΑΟΚ με τον οποίο δεν κατάφερε να βρει τον χρόνο συμμετοχής που ήθελε γι' αυτό και ζήτησε να μείνει ελεύθερος.

Σε 21 παιχνίδια που αγωνίστηκε μέτρησε 5 λεπτά και 29 δευτερόλεπτα μέσο όρο.

Γιώργος Τσαλμπούρης

Ο σέντερ της ΑΕΚ δεν κατάφερε να βρει χρόνο συμμετοχής στην ομάδα του για την σεζόν του πέρασε. Ο 20χρονος παίκτης αγωνίστηκε μόλις 2 μίση λεπτά στον αγώνα με τον Άρη και μετά από την προσαρμογή του στην Basket League ψάχνει την ευκαιρία του στην «βασίλισσα».

Διονύσης Σκουλίδας

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ επέλεξε μετά τα περσινά τουρνουά με την φανέλα της εθνική, που τράβηξε τα βλέμματα των μεγάλων, να παραμείνει στο Περιστέρι και να γεμίσει με χρήσιμες εμπειρίες.

Με σχεδόν 30 λεπτά συμμετοχή κατά μέσο όρο ο Σκουλίδας είχε γεμάτη σεζόν, ήταν 2ος σκόρερ στην ομάδα του και φέτος είναι έτοιμος να... γευτεί την εμπειρία της Basket League.

Σωτήρης Μπιλλής

Ο Σωτήρης Μπιλλής αγωνίστηκε την περσινή χρονιά με την φανέλα του Κολοσσού Ρόδου. Ο νεαρός φόργουορντ δεν βρήκε ούτε αυτός τον χρόνο συμμετοχής που θα ήθελε στην ομάδα της Ρόδου.

Συνολικά αγωνίστηκε σε 18 παιχνίδια και είχε 04:35 λεπτά μέσο όρο, μπαίνοντας και εκείνος στην λίστα των παικτών που δν βρήκαν ιδιαίτερο χρόνο συμμετοχής στην Basket League.

Από την επόμενη σεζόν θα φορά την φανέλα του Πανιωνίου, τον οποίο θα βοηθήσει να βρεθεί στην κορυφαία κατηγορία.

Κώστας Αντετοκούνμπο

Ο νεαρός Αντετοκούνμπο αποτελεί ξεχωριστεί κατηγορία καθώς μένει μόνιμα στην Αμερική και την προηγούμενη χρονιά αγωνίστηκε στην ομάδα του λυκείου του.

Από την επόμενη χρονιά θα φορά την φανέλα των Dayton Flyers.

Η Εθνική ομάδα Νέων μας έχει χαρίσει πολλές επιτυχίες. Η γενιά των 97άρηδων ξεχειλίζει από ταλέντο και η συζήτηση που προκύπτει για τον χρόνο συμμετοχής των παικτών στις ομάδες τους έχει πολλές παραμέτρους.

 

Τελευταία Νέα