«Ο Φελντέιν μοιάζει με τον Παππά»

Φάνης Παναγιώτου
«Ο Φελντέιν μοιάζει με τον Παππά»

bet365

Ο Γιώργος Δέδας γνωρίζει τον Τζέιμς Φελντέιν κι ανέλυσε στο gazzetta.gr τ’ αγωνιστικά χαρακτηριστικά του νέου γκαρντ του Παναθηναϊκού.

Έμοιαζε δεδομένο πως ο Παναθηναϊκός θ’ αποκτήσει ένα γκαρντ. Βλέπετε, υπήρχε κενό στη θέση “2”, το οποίο στην αρχή της σεζόν είναι μεγαλύτερο, λόγω του τραυματισμού του Νίκου Παππά.

Ο παίκτης που έψαχνε το “Τριφύλλι” βρέθηκε στο πρόσωπο του Τζέιμς Φελντέιν. Ένας παίκτης άγνωστος στο ευρύ κοινό, γνώριμος, όμως, στους φίλους του ΠΑΟΚ. Ο SG από τη Νέα Υόρκη (γενν. το 1987, ύψος 1.93μ.) αντιμετώπισε πέρυσι τον “Δικέφαλο” με τη φανέλα της Καντού στο πλαίσιο της φάσης Last 32 του Eurocup.

Το ματς ήταν… θρίλερ και κρίθηκε στο τελευταίο σουτ με τον ΠΑΟΚ να κάνει μεγάλη ανατροπή και να φτάνει στο θετικό αποτέλεσμα με 78-77. Ο Φελντέιν ήταν άστοχος (0/4 τρίποντα), κατάφερε, όμως, να τελειώσει το ματς με 9 πόντους (4/6 δίποντα, 1/1 βολές), 2 αμυντικά ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο. Ποιος ήταν ο πρωταγωνιστής εκείνου του ματς; Ο Γιώργος Δέδας που έβαλε το κρίσιμο σουτ, όπως μπορείτε να δείτε στο video:

Το gazzetta.gr μίλησε με τον γκαρντ του ΠΑΟΚ, ο οποίος γνωρίζει αρκετά καλά τον Φελντέιν. Βλέπετε, δεν είναι μόνο το μεταξύ τους ματς. Εκτός αυτού, ο αδερφός του Γιώργου Δέδα, Στέφανος, βρίσκεται στο τεχνικό τιμ της Εθνικής Σλοβενίας (σ.σ. στο πλευρό του Ζντοβτς), η οποία αντιμετώπισε τη Δομινικανή Δημοκρατία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014. Συνεπώς ο γκαρντ του ΠΑΟΚ είναι από τους ιδανικούς να μας παρουσιάσουν τον νέο παίκτη του Παναθηναϊκού.

«Τον αντιμετωπίσαμε με τον ΠΑΟΚ μόνο στο ένα ματς, καθώς στο παιχνίδι στην Ιταλία δεν έπαιξε. Τον ξέρω, όμως, αρκετά καλά γιατί τον είχε κάνει σκάουτινγκ ο αδερφός μου στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014. Είναι ένα κλασσικό δυάρι, που ναι μεν μπορεί να παίξει κι ως τριάρι, ωστόσο η κανονική του θέση είναι αυτή του σουτέρ. Βλέπετε, δεν είναι σωματικά δυνατός γι’ αυτό και θα δυσκολευτεί κόντρα σε δυνατούς φόργουορντ, πρόκειται, όμως, για έναν πολύ γρήγορο παίκτη. Έχει πολύ καλό drive. Θα έλεγα καλύτερο από το σουτ του, παρά το γεγονός ότι καλά ποσοστά στο τρίποντο», ήταν τα πρώτα λόγια του Δέδα στο gazzetta.gr.

Ο έμπειρος SG του ΠΑΟΚ συμπλήρωσε: «Στην άμυνα είναι καλός. Είναι αδύνατος, γρήγορος -όπως είπαμε- κάτι που τον βοηθάει να κάνει κλεψίματα. Επιθετικά το στυλ του μοιάζει αρκετά μ’ αυτό του Παππά. Αρκετές φορές θα κάνει την ατομική ενέργεια που δεν προβλέπει το σύστημα και θα δώσει σκορ στην ομάδα του, που δεν το περιμένει ο αντίπαλος. Βέβαια, στην Καντού είχε πιο ελεύθερο ρόλο, κάτι που λογικά δεν θα ισχύει στον Παναθηναϊκό, αν κι είναι παίκτης που λειτουργεί αρκετά με το ένστικτο. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για παίκτη που στην επίθεση μπορεί να δώσει σκορ και λύσεις. Έχει ταλέντο κι αυτό είναι δεδομένο».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα