To... στοιχειωμένο, διπλό ρεκόρ, του «Σλίπι» Φλόιντ στα playoffs! (vid)

To... στοιχειωμένο, διπλό ρεκόρ, του «Σλίπι» Φλόιντ στα playoffs! (vid)

bet365

Πριν από ακριβώς 34 χρόνια ο Έρικ «Σλίπι» Φλόιντ έμελλε να σημειώσει ένα ρεκόρ το οποίο δεν μπόρεσε να «σπάσει» κανείς άλλους παίκτης του ΝΒΑ μέχρι και σήμερα.

Κι όμως. Η εμφάνιση του βραχύσωμου γκαρντ των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς στις 10 Μαΐου 1987 και πιο συγκεκριμένα στον 4ο ημιτελικό της Δυτικής Περιφέρειας στο «Oakland-Alameda County Coliseum Arena» πέρασε στην ιστορία του ΝΒΑ!

Σημείωσε 29 από τους 51 πόντους του στην 4η περίοδο του αγώνα και οδήγησε την ομάδα του Όκλαντ στη νίκη κόντρα στους Λέικερς με 129-121 και στη μείωση του σκορ στο 3-1. Οι 29 πόντοι αποτελούν μέχρι και σήμερα την καλύτερη ατομική επίδοση όσον αφορά παιχνίδι για τα playoffs όπως παραμένουν ρεκόρ και οι 39 πόντοι που είχε σημειώσει στο σύνολο του δευτέρου ημιχρόνου!

Τον Μάιο του 1994 τον πλησίασε ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ τόσο στο ρεκόρ της περιόδου έχοντας σημειώσει 27 πόντους σε ματς των Σανς απέναντι στο Γκόλντεν Στέιτ. όσο και στο ρεκόρ του ημιχρόνου με 38 πόντους στο ίδιο παιχνίδι.

Ο «Σλίπι» Φλόιντ είχε συνοδεύσει τους 51 πόντους του με 16/23 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 13/14 βολές, 10 ασίστ, 3 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα και μόλις 2 λάθη στα 44 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ. Βέβαια στη συνέχεια οι Λέικερς ήταν εκείνοι που πήρα τη πρόκριση με 4-1 νίκες κατακτώντας στο τέλος και τον τίτλο στο ΝΒΑ.

Δείτε την φοβερή του εμφάνιση

 

NBA Τελευταία Νέα