ΠΑΟΚ, θυμήσου την… Ουντινέζε! (vids)

ΠΑΟΚ, θυμήσου την… Ουντινέζε! (vids)

ΠΑΟΚ, θυμήσου την… Ουντινέζε! (vids)

bet365

Ο ΠΑΟΚ αναζητά να περάσει για όγδοη φορά στους ομίλους του Europa League και για να τα καταφέρει πρέπει να ανατρέψει το εις βάρος του 1-0 από το πρώτο παιχνίδι στην Μπρατισλάβα.

Επιστροφή* 100% στον αγώνα ΠΑΟΚ - Σλόβαν Μπρατισλάβας και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+)

Υπάρχουν τέσσερις φορές που ο «Δικέφαλος» έφερε… Τούμπα την πρόκριση. Η κορυφαία ανατροπή του ήταν το Νοέμβριο του 2000 όταν με πρωταγωνιστή τον Αργεντινό Πατρίσιο Καμπς (2 γκολ) απέκλεισε στην παράταση (3-0) την πρωτοπόρο του ιταλικού πρωταθλήματος Ουντινέζε, που είχε επικρατήσει 1-0 στο «Φρίουλι».

Δύο χρόνια αργότερα η άσημη Λεϊσόες από την Πορτογαλία έβαλε δύσκολα με τη νίκη 2-1 στα προάστια του Πόρτο, ωστόσο στη ρεβάνς οι «ασπρόμαυροι» αποκατέστησαν την τάξη (νίκη 4-1), το ίδιο συνέβη και δύο φορές στην εποχή Σαββίδη.

Η πρώτη το 2014 όταν ηττήθηκε στη Μολδαβία 1-0 από την Ζίμπρου, την οποία νίκησε άνετα με 4-0 στη ρεβάνς και η δεύτερη ένα χρόνο μετά, όταν ηττήθηκε με 2-1 στο Ζάγκρεμπ από τη Λοκομοτίβα την οποία συνέτριψε με 6-0 στη ρεβάνς της Τούμπας.

ΣΤΙΓΜΕΣ…

Γυρίζοντας το χρόνο πίσω μπορεί και να θυμηθούμε παιχνίδια, όπου έχουν σημαδέψει την ευρωπαϊκή ιστορία του ΠΑΟΚ, χωρίς όμως να καταφέρει να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση. Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 άγγιξε το θαύμα απέναντι στην σπουδαία, τότε, Άιντραχτ Φρανφκούρτης, αλλά τελικά αποκλείστηκε στα πέναλτι, μετά από νίκη 2-0 στην κανονική διάρκεια και την παράταση με δύο γκολ του Γιώργου Κωστίκου και τον Χρήστο Δημόπουλο να αστοχεί στο τελευταίο πέναλτι…

Ακολούθησε η παρτίδα με την τεράστια Νάπολι του Ντιέγκο Μαραντόνα (ήττα 1-0 στο «Σαν Πάολο», 1-1 στην Τούμπα), ενώ ξανά στη ρουλέτα των πέναλτι, με αντίπαλο την Σεβίλλη στις αρχές του ’90 (0-0 σε Σάντσεθ Πιθχουάν και Τούμπα), η μπίλια κάθισε στο… κόκκινο. Το 2012 απέναντι ξανά στην Ουντινέζε για τους «32» του Europa League το 0-0 στο «Φρίουλι» έφερε τους «ασπρόμαυρους» πολύ κοντά στην πρόκριση, αλλά στην Τούμπα η προσγείωση ήταν… απότομη (0-3).

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα