Οι ελπίδες του ΟΦΗ περνούν απ’ το «πληγωμένο» Γεντί Κουλέ

Δημήτρης Ρούσσος
Οι ελπίδες του ΟΦΗ περνούν απ’ το «πληγωμένο» Γεντί Κουλέ

bet365

Ο ΟΦΗ καλείται να ανέβει έναν αγωνιστικό Γολγοθά ως το τέλος της Super League, προκειμένου να εξαντλήσει τις πιθανότητες παραμονής του και το πρώτο πράγμα που καλείται να βελτιώσει είναι οι κακές επιδόσεις του στο Ηράκλειο.

Η τελική ευθεία έχει ξεκινήσει και παρότι το πρωτάθλημα δεν είναι… σπριντ, αλλά μαραθώνιος, τα περιθώρια στενεύουν και οι ομάδες καλούνται να προλάβουν στη «στροφή» τους ανταγωνιστές τους, προκειμένου να μείνουν στην κούρσα.

Με τον πρωταθλητή (ΠΑΟΚ), τη δεύτερη θέση (Ολυμπιακός) και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια (ΑΕΚ, Ατρόμητος +1) να έχουν ουσιαστικά και στη συντριπτική πλειοψηφία τους κριθεί, το πιο ενδιαφέρον μέτωπο της φετινής διοργάνωσης εντοπίζεται στα χαμηλά «στρώματα» της βαθμολογίας.

Βέβαια κι αυτό σχετικό είναι, αφού όσο παραμένει θολό το τοπίο αναφορικά με τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν και τον τρόπο με τον οποίο αυτό θα συμβεί, ουδόλως κατηγορηματικός μπορεί να είναι κάποιος για το «δράμα» που ζει σήμερα ο Πανιώνιος ή ο ΠΑΣ Γιάννινα

Σε κάθε περίπτωση, τα παιχνίδια γίνονται όλο και πιο κρίσιμα. Για τον ΟΦΗ, του οποίου οι προσδοκίες για τη σεζόν ήταν εντελώς διαφορετικές από την εξέλιξή της και διαψεύδονται αγωνιστική με αγωνιστική, το πρόγραμμα δεν είναι τόσο δύσκολο όσο των ανταγωνιστών του. Για παράδειγμα:

  • Η ΑΕΛ καλείται να συγκεντρώσει τους βαθμούς που θέλει για να εφησυχάσει ως την 27η αγωνιστική, αφού στη συνέχεια αντιμετωπίζει κατά σειρά τους ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό.
  • Η Λαμία έχει την ίδια τριάδα αγώνων στη σειρά από την 27η ως την 29η αγωνιστική.
  • Ο Λεβαδειακός «κλείνει» τις υποχρεώσεις του με έξοδο στην Τούμπα και αγώνα με την ΑΕΚ στη Βοιωτία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ομάδων που εμπλέκονται σε σενάρια υποβιβασμού:

ΛΑΜΙΑ (29)

Αστέρας Τρίπολης*, Πανιώνιος, ΠΑΟΚ*, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Απόλλων Σμύρνης*

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (26)

Ξάνθη, Λαμία*, ΑΕΛ, Λεβαδειακός*, ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρας Τρίπολης*

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (26)

Λαμία, ΑΕΛ*, Λεβαδειακός, ΠΑΣ Γιάννινα*, ΟΦΗ*, Πανιώνιος

ΑΕΛ (26)

ΠΑΣ Γιάννινα*, Αστέρας Τρίπολης, Πανιώνιος*, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ*, Ολυμπιακός

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ(22)

ΑΕΛ, Λεβαδειακός*, ΟΦΗ*, Αστέρας Τρίπολης, Πανιώνιος*, ΠΑΟΚ

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (20)

ΟΦΗ*, ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρας Τρίπολης*, Πανιώνιος , ΠΑΟΚ*, ΑΕΚ

ΟΦΗ (19)

Λεβαδειακός, Αρης*, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναθηναϊκός*, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος*

ΤΟ ΓΕΝΤΙ ΚΟΥΛΕ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΜΟΛΙΣ ΒΑΘΜΩΝ

Όπως βλέπει κανείς, ο ΟΦΗ έχει μπροστά του παιχνίδια, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι στα «μέτρα» του. Θεωρητικά ίσως είναι το ευκολότερο όλων. Θα παίξει εντός έδρας με τον Λεβαδειακό, τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Αστέρα Τρίπολης. Τρία παιχνίδια στα οποία θα μπορούσε να στοχεύσει στο «απόλυτο» των 9 βαθμών.

Τεράστιο το περιθώριο βαθμολογικού οφέλους, αλλά πως θα πόνταρε κάποιος υπέρ τους; Οι επιδόσεις τους ως τώρα στο Γεντί Κουλέ είναι κακές, για την ακρίβεια καλύτερες μόνο του τελευταίου και «καταϊδρωμένου» Απόλλωνα Σμύρνης στην έδρα τους.

Συγκεκριμένα το gazzetta.gr κατέγραψε τις επιδόσεις των ομάδων του δεύτερου «μισού» της βαθμολογίας, δηλαδή των θέσεων 9-16, στα μεταξύ τους παιχνίδια. Συμβαίνει οι ομάδες που βρίσκονται σήμερα σε αυτές τις θέσεις να έχουν περάσει το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της σεζόν εκεί, οπότε αξιολογούνται ως ένα γκρουπ δυναμικότητας, με διαφορές φυσικά μεταξύ τους.

Οι ελπίδες του ΟΦΗ περνούν απ’ το «πληγωμένο» Γεντί Κουλέ

Εκεί αναδεικνύονται οι χαμένες ευκαιρίες των Ομιλιτών στη φετινή σεζόν. Ναι μεν εκεί πανηγύρισαν τις μεγάλες νίκες επί του Ολυμπιακού (1-0) και του Παναθηναϊκού (3-1), όπως επίσης και του Παναιτωλικού (3-0), στην πορεία όμως αυτές αποδείχθηκαν «φωτοβολίδες», που δεν ακολούθησαν αγωνιστικό πρόοδο, ούτε συνόδευσαν αντίστοιχη στο αμέσως επόμενο διάστημα. Απέναντι στις ομάδες 9-16 ο ΟΦΗ μετράει μόλις 3 βαθμούς, στις ισοπαλίες με Πανιώνιο, ΑΕΛ και Απόλλωνα Σμύρνης.

Είναι χαρακτηριστική η διαφορά, όχι μόνο από την ΑΕΛ, που διατηρείται στον «αφρό» κατά κύριο λόγο χάρη στις επιδόσεις της με «ομοϋψείς» αντιπάλους (13β), αλλά και με τον Λεβαδειακό, που… βράζει στο ίδιο «ζουμί» με τους Κρητικούς, αλλά εκμεταλλεύεται την έδρα του ειδικά εσχάτως και μετράει 8 βαθμούς.

Αναλυτικά η βαθμολογία των ομάδων 9-16 στα παιχνίδια μεταξύ τους:

ΟΜΑΔΕΣΠΑΙΧΝΙΔΙΑΝΙΚΕΣΙΣΟΠΑΛΙΕΣΗΤΤΕΣΓΚΟΛΒΑΘΜΟΙ
ΑΕΛ641112-413
Αστέρας Τρίπολης44007-112
Λαμία63309-612
ΠΑΣ Γιάννινα63217-211
Πανιώνιος52215-48
Λεβαδειακός52215-58
ΟΦΗ40312-43
Απόλλων Σμύρνης60241-72

Η κακή βαθμολογική κατάσταση του ΟΦΗ εξηγείται πολλαπλώς, όπως για παράδειγμα πως αποτελεί τη μοναδική ομάδα δίχως νίκη εκτός έδρας. Ωστόσο, όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, κάθε ομάδα επικεντρώνεται στις αρετές της και προσπαθεί να τις εκμεταλλευτεί. Λίγες ομάδες συνολικά στη Super League μπορούν να καυχηθούν για το επιβλητικό τους «σπίτι» και παρότι οι «μελανόλευκοι» ανήκουν σε αυτές, αποδεικνύεται πως στο Γεντί Κουλέ ρίχνουν ως τώρα… άσφαιρα.

Σίγουρα η φτωχή συγκομιδή εξηγείται κι από το γεγονός πως δεν έχει παίξει τα ίδια παιχνίδια με τους υπόλοιπους. Σε κάθε περίπτωση το γεγονός πως οι Αρκάδουν έχουν το «απόλυτο» στην έδρα του, οι Φθιωτοί δεν έχουν ηττηθεί και ο ΟΦΗ έχει σκοράρει μόλις δυο φορές απέναντι στους συγκεκριμένους αντιπάλους εξηγεί πολλά.

Αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τους Βοιωτούς για την 25η αγωνιστική (17/03, 15:00) ο Χάιμε Βέρα θα ήθελε πολύ να δει την εικόνα να αντιστρέφεται και την ομάδα του να πανηγυρίζει μια νίκη λιγότερο «λαμπερή» απ’ αυτές που έχει πετύχει εντός έδρας, αλλά βαθμολογικά θα την ωφελήσει πολλαπλάσια.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα