Γιατρεύει τις «πληγές» του στις βολές!

Γιατρεύει τις «πληγές» του στις βολές!

Γιώργος Κούβαρης
Γιατρεύει τις «πληγές» του στις βολές!

bet365

Το gazzetta.gr παίρνει τα δεδομένα από τα πέντε δυνατά φιλικά του Παναθηναϊκού σε Κύπρο και ΟΑΚΑ και εξηγεί ότι έχει αρχίσει η σταδιακή βελτίωση και στον συγκεκριμένο τομέα, στον οποίο «πονούσε» περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον την περσινή σεζόν.

Συμπτωματικό ή όχι; Το άμεσο μέλλον θα δείξει. Το σίγουρο είναι ότι ο ανανεωμένος Παναθηναϊκός, όχι μόνο έχει ξεκινήσει να παρουσιάζει και να βάζει νέα στοιχεία στο παιχνίδι του, αλλά αρχίζει να διορθώνει τα περσινά ψεγάδια. Τουλάχιστον, έτσι δείχνει.

Σαφέστατα τα φιλικά προετοιμασίας και τα τουρνουά δεν αποτελούν κριτήριο ωστόσο δεν πρέπει να παραλείψουμε ένα σημαντικό στοιχείο. Τις βολές! Με εξαίρεση το τελευταίο ματς με τη Φενέρμπαχτσε για το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», στα τέσσερα προηγούμενα «δυνατά τεστ» οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα βελτιωμένοι και... διαφορετικοί από τη «γραμμή της φιλανθρωπίας».

Στα δύο σημαντικά τουρνουά σε Κύπρο και ΟΑΚΑ, οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ σούταραν με ποσοστό 79% έχοντας 91/115 βολές! Αν απομονώσουμε το παιχνίδι με τη Φενέρ όπου ο Παναθηναϊκός παρουσίασε λίγο από τα... περσινά του συμπτώματα με 6/11 βολές, το εν λόγω ποσοστό ξεπερνάει το 80% (81,7% για την ακρίβεια με 85/104 βολές). Κι όλα αυτά τη στιγμή που κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν οι «πράσινοι» ήταν η ομάδα με το χειρότερο ποσοστό στις βολές στην EuroLeague έχοντας μόλις 67,7%! Και να 'ταν μόνο αυτό; Ακόμα και στο πρωτάθλημα της Basket League όπου στο τέλος κατέκτησαν το τρόπαιο, είχαν 67,4% από τη γραμμή των βολών, το 13ο χειρότερο ποσοστό! Μόνο ο Πανιώνιος σούταρε με χαμηλότερο ποσοστό (65,7%).

Εκείνος που ανέβασε κατακόρυφα το ποσοστό του Παναθηναϊκού κατά τη διάρκεια των δύο τουρνουά ήταν ο Κιθ Λάνγκφορντ, ο οποίος αποτελεί «εγγύηση» από τα 5,8 μέτρα. Στα πέντε αυτά παιχνίδια είχε 24/27 βολές (!) δηλαδή ποσοστό που έφτασε το 88,8%! Άχαστος ήταν ο Νίκος Παππάς με 16/16 βολές (!) ενώ το απόλυτο είχαν (αλλά με λιγότερες προσπάθειες) και οι Λοτζέσκι, Παπαπέτρου (από 4/4 βολές ο καθένας). Βέβαια να σημειωθεί ότι οι διεθνείς αγωνίστηκαν μόνο στα δύο ματς για το «Παύλος Γιαννακόπουλος» και φυσικά δεν είχαν ταξιδέψει στην Κύπρο λόγω των υποχρεώσεών τους με την Εθνική ομάδα.

Αν μη τι άλλο αυτό κάτι δείχνει. Το αν ήταν -απλά- τυχαίο ή αν θα έχει συνέχεια αναμένεται να φανεί πολύ γρήγορα. Άλλωστε σήμερα (3/10, 19:00) ανοίγει η αυλαία των επίσημων παιχνιδιών με την αναμέτρηση του κυπέλλου στο ΜΕΤΣ και θα συνεχιστεί σε... φουλ ρυθμούς, τόσο με την έναρξη της Basket League και το ματς απέναντι στον Ήφαιστο Λήμνου (6/10) όσο φυσικά και με το πρώτο τζάμπολ της EuroLeague την επόμενη Πέμπτη (11/10) κόντρα στην Μακάμπι.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα