Τα «κακά παιδιά» του ποδοσφαιρικού καλοκαιριού!

Κώστας Ζάλιαρης
Τα «κακά παιδιά» του ποδοσφαιρικού καλοκαιριού!

bet365

Το gazzetta.gr κοιτά κατάματα τη νέα πραγματικότητα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο με τους ποδοσφαιριστές που επιδεικνύουν ασέβεια προς τις ομάδες τους, σε μια εποχή που πλέον η φανέλα, μάλλον δεν λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν...

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5%* στο Μπλάκπουλ – Γουίγκαν. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Ο Ουσμάν Ντεμπελέ από το μεσημέρι της Δευτέρας είναι κι επίσημα ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα, ολοκληρώνοντας ένα από τα σήριαλ της φετινής θερινής μεταγραφικής περιόδο και αποτελώντας ακόμα ένα παράδειγμα ποδοσφαιριστή που όταν ήχησαν οι «σειρήνες», προτίμησε να τα κάνει όλα άνω – κάτω για να πετύχει το σκοπό του και να πιέσει την ομάδα του ώστε να του επιτρέψει να πάρει μεταγραφή.

Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, η περίπτωση του Ντεμπελέ αποδεικνύει την τεράστια αλλαγή που έχει επιφέρει στο άθλημα ο χορός των εκατομμυρίων, δεδομένου πως ο νεαρός Γάλλος ακραίος επιθετικός κόστιζε μόλις πριν έναν χρόνο 5 εκατ.ευρώ, ως μέλος της γαλλικής Ρεν και φέτος κόστισε 105 εκατομμύρια στους «μπλαουγκράνα»!

Το μεγαλύτερο ζήτημα είναι η συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή μόλις άκουσε για το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα και την επιχείρηση των «μπλαουγκράνα» ώστε να τον πάρουν στην Καταλονία.

Ο Ουσμάν Ντεμπελέ, 20 ετών, αποφάσισε – μάλλον με την παρέμβαση μάνατζερ και λοιπών συγγενικών του προσώπων – να απέχει από τις προπονήσεις και τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις, να μην ειδοποιήσει καν τον Πίτερ Μπος και τη διοίκηση της Ντόρτμουντ, να εξοργίσει τους συμπαίκτες του – μεταξύ των οποίων ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος που μίλησε ανοιχτά για τις πράξεις του συναδέλφου του – και εν τέλει, αυτός να κάνει πράξη το «θέλω» του και να έχει αφήσει πίσω τις χειρότερες των εντυπώσεων, σε τόσο πρώιμο στάδιο της καριέρας του...

Ο Ντεμπελέ είναι το τελευταίο από μια σειρά παραδειγμάτων τα οποία μπορεί εύκολα κανείς να θυμηθεί από το φετινό καλοκαίρι και τη μεταγραφική περίοδο που ολοκληρώνεται την προσεχή Πέμπτη.

Από αυτούς που ακόμα δείχνουν να ψάχνουν ομάδα σε αυτές τις τελευταίες μέρες της διορίας των καλοκαιρινών μεταγραφών, είναι οι Ντιέγκο Κόστα, Αλέξις Σάντσες και Φιλίπε Κουτίνιο.

Ο πολιτογραφημένος Ισπανός επιθετικός ανήκει ακόμα στην Τσέλσι, πρόσφερε στον μέγιστο βαθμό στην επιστροφή των «μπλε» στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ, όμως το μυαλό του δεν τον βοηθάει ιδιαίτερα, αφού είναι από τα πιο «κακά παιδιά» που μπορεί να εντοπίσει κανείς στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Στην προκειμένη και αναφορικά με τα όσα έχουν εκτυλιχθεί το φετινό καλοκαίρι, δεν έχει την απόλυτη ευθύνη της κατάστασης που διαμορφώθηκε.

Ο Κόντε τον «τελείωσε» με ένα sms στο κινητό, εκείνος αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα του και να κάνει ... ατελείωτες διακοπές φροντίζοντας παράλληλα και για τη φυσική του κατάσταση, ενώ, όταν η Τσέλσι τον κάλεσε πίσω στο Λονδίνο για να ενσωματωθεί ξανά στην ομάδα κι αν υπάρξει συνεννόηση να πάρει τελικά μεταγραφή, ο Κόστα αρνήθηκε και πεισματικά παρέμεινε στην γενέτειρά του.

Ισχυρίστηκε πως του συμπεριφέρθηκαν ως εγκληματία, πως αν περνούσε από το χέρι του δεν θα έφευγε, πως οι συμπαίκτες του τον θέλουν ακόμα πίσω και δεν θέλει να ξαναδεί τον Ιταλό τεχνικό, ο οποίος από την πλευρά του όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα τεκταινόμενα απλά γέλασε και ανέφερε πως “όλοι στην ομάδα ξέρουν τι έχει συμβεί με τον Ντιέγκο". Αποτέλεσμα όλων αυτών, η κλεψύδρα να αδειάζει και ο διεθνής φορ να παραμένει στο ρόστερ των Λονδρέζων και να παλεύει για να επιστρέψει στην Ατλέτικο Μαδρίτης...

Ο Φιλίπε Κουτίνιο δεν έχει επανέλθει στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με τη Λίβερπουλ. Επικαλείται πόνους στη μέση, έχει καταθέσει αίτημα μεταγραφής το οποίο απορρίφθηκε άμεσα από τη διοίκηση της Λίβερπουλ και αυτές τις μέρες, παρά το γεγονός πως με τους «κόκκινους» δεν αγωνιζόταν αφού ήταν ανέτοιμος και παραπονιόταν για ενοχλήσεις, προπονείται μια χαρά με την εθνική ομάδα της Βραζιλίας ενόψει υποχρεώσεων στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018.

Ο Γιούργκεν Κλοπ βρισκόταν σε δύσκολη θέση κάθε φορά που έπρεπε να παραστεί σε συνέντευξη Τύπου και δεχόταν ερωτήσεις για το μέλλον του Κουτίνιο και τις κρούσεις της Μπαρτσελόνα (η τρίτη και τελευταία πρόταση είχε ανέλθει στα 125 εκατ.ευρώ με μπόνους), όμως, πριν από τον επαναληπτικό με τη Χόφενχαϊμ είχε δηλώσει πως όλα ήταν καλά.

Θέλησε να δείξει πως έχει σημειωθεί αλλαγή δεδομένων, ωστόσο, αν δεν κλείσει η μεταγραφική περίοδος, η περίπτωση του Βραζιλιάνου είναι από εκείνες που ενδέχεται ανά πάσα στιγμή να έχουν κάποια εξέλιξη. Μέχρι στιγμής, πάντως, μια χαρά τα έχει καταφέρει επιθετικά η Λίβερπουλ και το πρόσφατο 4-0 επί της Άρσεναλ έκανε τους οπαδούς της να σκεφτούν πως ίσως να μην είναι και τόσο άσχημα τα πράγματα δίχως τον Κουτίνιο...

Ο Αλέξις Σάντσες διαφέρει από τις παραπάνω περιπτώσεις. Δεν έχει προκαλέσει προβλήματα, δεν είναι «επαναστάτης» δίχως αιτία, δεν έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στον Αρσέν Βενγκέρ. Ναι μεν το απόγευμα της Δευτέρας κυκλοφόρησε πως είχε καταθέσει αίτημα μεταγραφής στη διοίκηση των «κανονιέρηδων», όμως υπήρξε διάψευση από πλευράς ομάδας.

Ο Αλσατός τεχνικός των Λονδρέζων... τραβάει τα δικά του ζόρια με τα διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα κόντρα σε Στόουκ και Λίβερπουλ, όμως το θέμα του Χιλιανού μεσοεπιθετικού είναι από τα φλέγοντα ζητήματα στους «κανονιέρηδες». Το... γελάκι του, στον πάγκο, όταν πλέον είχε αποχωρήσει από το ματς με τη Λίβερπουλ και η γεμάτη απογοήτευση φωτογραφία που ανάρτησε στα social media, θορύβησε ξανά τους φίλους της Άρσεναλ, που περιμένουν... πως και πως να κλείσει η διορία των μεταγραφών.

Σε αντίθεση με τους προαναφερθέντες, ωστόσο, ο Αλέξις Σάντσες φέρθηκε απόλυτα επαγγελματικά και ουδέποτε έθεσε ζήτημα απουσίας του από τις προπονήσεις...

Πάμε και την περίπτωση του Κίλιαν Μπαπέ... Ο Γάλλος επιθετικός της Μονακό, που στο περσινό Τσάμπιονς Λιγκ έλαμψε τόσο ώστε κάθε μέρα ο ευρωπαϊκός αθλητικός Τύπος ν' ασχολείται μαζί του και με τις πιθανές ομάδες στις οποίες θα μπορούσε να συνεχίσει την καριέρα του εφόσον αποχωρήσει από τη Μονακό, βρίσκεται πλέον στην πόρτα της εξόδου από τους Μονεγάσκους.

Οδήγησε τον σύλλογο στην κατάκτηση του τίτλου του Championnat και ετοιμάζεται για νέες εμπειρίες, μετακομίζοντας στην Παρί Σεν Ζερμέν...

Πρόσφατα προκάλεσε καυγά σε προπόνηση της ομάδας του Πριγκηπάτου, ο Ζαρντίμ πήρε τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές και συνέχισε το πρόγραμμα σε άλλο γήπεδο, με το συγκεκριμένο επεισόδιο να είναι το πρώτο δείγμα «αναρχίας» του νεαρού φορ, ο οποίος προσπαθούσε να μην δημιουργήσει τριγμούς.

Πλέον, με τον Στεφάν Γιόβετιτς να έχει ήδη αποκτηθεί και να έχει πάρει και τον αριθμό «10» για τη φανέλα του, ο Μπαπέ ετοιμάζεται για το deal των 180 εκατ.ευρώ, με τον ποδοσφαιριστή να μετακομίζει αρχικά με τη μορφή δανεισμού ώστε να ξεπεραστεί το κώλυμα με το FFP και το επόμενο καλοκαίρι να γίνεται μόνιμος κάτοικος «Παρκ ντε Πρενς».

Τελευταίοι που... δεν υπολόγισαν ούτε στο ελάχιστο το χρώμα και το σύμβολο για το οποίο αγωνίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια, επιδεικνύοντας την απόλυτη ασέβεια προς το κλαμπ το οποίο τους βοήθησε, ήταν οι Φεντερίκο Μπερναντέσκι και Νίκολα Κάλινιτς.

«Θα ήταν δύσκολο να αγωνιστώ στην Γιουβέντους μετά από έντεκα χρόνια στις Ακαδημίες της Φιορεντίνα. Ελπίζω να γίνω ένα σύμβολο γι αυτά τα χρώματα, γι αυτή την ομάδα. Για μένα πρώτα είναι η Φιορεντίνα και μετά εγώ». Κι όμως. Έπειτα από τέτοια δήλωση, ο Μπερναντέσκι είπε «ναι» στην ομάδα του Τορίνο και μετακινήθηκε στη «Γηραιά Κυρία» έναντι 40 εκατ.ευρώ που εξασφάλισαν οι «βιόλα» για την παραχώρησή του.

Παιδί της Φλωρεντίας, μεγάλωσε με τη βιολετί φανέλα, γαλουχήθηκε με τις αξίες της Φιορεντίνα, ονειρεύτηκε να γίνει κάτι ιδιαίτερο στην ιστορία των «βιόλα» και μόλις προέκυψε η ευκαιρία... κούνησε το μαντήλι του και πήγε εκεί που σκεφτόταν – μάλλον χαζά – ότι δεν θα μπορούσε να παίξει ποτέ...

Από την πλευρά του, ο Νίκολα Κάλινιτς αποτέλεσε μια ακόμα προσθήκη στο ρόστερ της Μίλαν, στη φετινή... ολική επαναφορά που επιχειρεί ο σύλλογος του Μιλάνο, προκειμένου να καταφέρει να σημειώσει ξανά επιτυχίες αφήνοντας πίσω στο παρελθόν τα τελευταία άσχημα χρόνια.

Ο Κροάτης επιθετικός μπροστά στο δέλεαρ των «ροσονέρι», επικαλέστηκε... ιατρικούς λόγους για να απουσιάζει από τις προπονήσεις, προσκόμισε μάλιστα στη Φιορεντίνα χαρτί γιατρού που έκανε λόγο για κακή ψυχολογική κατάσταση και αδυναμία συγκέντρωσης στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις και στην άδεια που εξασφάλισε, φρόντισε να «τρέξει» όλα τα ζητήματα ώστε να πιέσει και να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του...

 

Τελευταία Νέα