Γιώργος Πρίντεζης: Οι 10 ξεχωριστοί σταθμοί του με τον Ολυμπιακό!

Αντωνία Σπανού
Γιώργος Πρίντεζης: Οι 10 ξεχωριστοί σταθμοί του με τον Ολυμπιακό!

bet365

Ο Γιώργος Πρίντεζης συμφώνησε με συνοπτικές διαδικασίες να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό και ολοκληρώνει μια 10ετία δόξας, έρωτα και ερυθρόλευκης ατελειώτης αγάπης.

Για να ξεχωρίσει ένας αθλητής σε μια ομάδα θέλει πολλά διαφορετικά πράγματα συνδυασμένα. Θέλει επιτυχίες, πίστη, στήριξη, δέσιμο. Θέλει κόπο να μπεις στις καρδιές των οπαδών και να μείνεις εκεί ό,τι και αν συμβεί στην διαδρομή.

Ο Γιώργος Πρίντεζης είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Στην καριέρα του έχουν συμβεί τα ΠΑΝΤΑ. Ξεκίνησε την διαδρομή του στον Ολυμπιακό, έφυγε, γύρισε, αποθεώθηκε, έκλαψε, γέλασε, πανηγύρισε δίχως να υπάρχει αύριο, απογοητεύτηκε, θρήνησε, αλλά όλα τα έκανε και στο τέλος της ημέρας φορούσε και τιμούσε την «ερυθρόλευκη φανέλα.

Γι' αυτό και πάντα είχε στο πλευρό του τους οπαδούς όλους του Ολυμπιακού. Οπαδούς που συνήθως, σε όλες τις ομάδες, κρίνουν πολύ αυστηρά, αλλά όταν αγαπούν κάποιον, τον αγαπούν μέχρι το τέλος της διαδρομής.

Κάτι που συμβαίνει με τον Γιώργο Πρίντεζη. Ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού, είχε μείνει ελεύθερος, αφού έληξε το συμβόλαιο του και με συνοπτικές διαδικασίες, βρέθηκε με τους προέδρους της ομάδας και συμφώνησε για ακόμα έναν χρόνο. «Οι πρόεδροι του Ολυμπιακού, κύριοι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, συναντήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης (16/06) με τον Γιώργο Πρίντεζη και συμφώνησαν στην ανανέωση της συνεργασίας τους για ακόμη μια σεζόν».

Ο χαμογελαστός Γιώργος Πρίντεζης βγάζει αυτή την φωτογραφία και ετοιμάζεται να κλείσει 10 συνεχόμενα χρόνια στον Ολυμπιακό, είχε κι άλλα πριν το διάλειμμα της Ισπανίας, και ετοιμάζεται να κάνει, όσα έχει κάνει εξαιρετικά όλα αυτά τα χρόνια. Να μοχθήσει και να παλέψει για μια ομάδα, που πλέον είναι οικογένεια του.

Μια οικογένεια που ήταν στην καρδιά του από τότε που ήταν παιδί και έμελλε με τα χρώματα της να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα και να ζήσει στιγμές που ελάχιστοι αθλητές μπορούν να ζήσουν στην καριέρα τους.

Το όνειρο γεννιέται...

Το όνειρο γεννιέται...

Τα πρώτα βήματα...

Τα πρώτα βήματα...

Οι δυσκολίες τον πείσμωσαν

Οι δυσκολίες τον πείσμωσαν

Το πράσινο διάλειμμα...

Το πράσινο διάλειμμα...

Η επιστροφή ήταν αλλιώς...

Η επιστροφή ήταν αλλιώς...

Πρωταγωνιστής στο έπος της Ευρώπης

Πρωταγωνιστής στο έπος της Ευρώπης

Άγιος Γεώργιος Πρίντεζης!

Άγιος Γεώργιος Πρίντεζης!

Θρηνώντας μέσα στο παρκέ...

Θρηνώντας μέσα στο παρκέ...

Δάκρυα ανανέωσης...

Δάκρυα ανανέωσης...

Η σημαία στον ιστό της

Η σημαία στον ιστό της

Ήταν το βράδυ της 24ης του Απριλίου του 1997, Μεγάλη Πέμπτη και ο Ολυμπιακός έπαιζε κόντρα στην Μπαρτσελόνα στον τελικό της Euroleague, με ένα τρελό όνειρο και έναν μοναδικό στόχο να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης. Ένας πιτσιρικάς 12 χρονών με το κασκόλ του Ολυμπιακού περασμένο στο λαιμό του και ταλέντο στο μπάσκετ, πανηγυρίζει την κατάκτηση του τροπαίου και ονειρεύεται κάτι τεράστιο.

Μια ημέρα να είναι εκείνος που θα καταφέρει, φορώντας τα ερυθρόλευκα, να ζήσει κάτι ανάλογο…

Ο Γιώργος Πρίντεζης γεννήθηκε στον Άγιο Δημήτριο στο Μπραχάμι και ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στον Κρόνο Αγ. Δημητρίου, πριν από τα 15 του που ο Ολυμπιακός τον βρήκε και τον έντυσε στα «ερυθρόλευκα» και πρόσφερε σε έναν ακόμα πιτσιρικά την δυνατότητα να ζήσει το όνειρο του.

Δεν είναι μικρό πράγμα για ένα παιδί που αγαπάει και υποστηρίζει μια ομάδα, να γίνει άνδρας με την φανέλα της και τελικά να γράψει ιστορία με αυτήν. Αυτό πάντως το κατάφερε ο Πρίντεζης που 6/10 του 2000 παρουσιάστηκε από τον Ολυμπιακό και από τότε τα χιλιόμετρα που διάνυσε είχαν όλα μοναδικό φόντο.

Η ιστορία του «Πριντ» δεν ήταν στρωμένη πάνω σε εύκολα μονοπάτια, αλλά ο ίδιος πήρε την σκληρή δουλειά του, την πίστη του και την αγάπη του για μια και μόνο φανέλα και συνέθεσε έναν πίνακα με απίστευτες επιτυχίες και στιγμές που θα μείνουν για πάντα στην ιστορία.

Από τις παιδικές φωτογραφίες με το κασκόλ του Ολυμπιακού, δανεικός στην Ολύμπια Λάρισας, ξανά Ολυμπιακός, αλλά η έλλειψη πίστης σε εκείνον τον κάνει να κάνει άλλες σκέψεις και κάπου εκεί η Μάλαγα καταφέρνει να του... βγάλει τα κόκκινα και να τον ντύσει στα πράσινα.

Ο Πρίντεζης βρέθηκε στην Μάλαγα, δούλεψε πολύ, έζησε πολλές δυσκολίες, αλλά έγινε πιο δυνατός και πήρε την απόφαση να επιστρέψει και να γράψει ιστορία. Η περιπέτεια αυτή ήταν δύσκολη, αλλά τον έβγαλε άλλο άνθρωπο και παράλληλα μεταμορφώθηκε σε άλλο παίκτη, που είχε στο νου του μόνο να γράψει ιστορία στα «ερυθρόλευκα».

Το καλοκαίρι του 2011 ο Πρίντεζης θα αλλάξει τα δεδομένα της καριέρας του. Με όπλο του την σκληρή δουλειά, θα παρουσιαστεί ένας νέο παίκτης και τα πάντα θα πάρουν άλλο δρόμο. Η καριέρα του είχε πάντα φόντο «ερυθρόλευκο» και η καρδιά του ήταν πάντα στον Πειραιά. Δεν ήταν εύκολη η διαδρομή, αλλά ήταν τόσο απολαυστική και στο τέλος είχε τα πάντα. Τίτλους, μεγάλες στιγμές, μοναδικά συναισθήματα και σε όλα ο Πρίντεζης ήταν εκεί να οδηγεί και να γίνεται ένα με όλες τις «ερυθρόλευκες» καρδιές.

Στο πρόσωπο του Γιώργου Πρίντεζη οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα βλέπουν για πάντα τον άνθρωπο που από το χέρι του όλα τους τα όνειρα έγιναν πραγματικότητα. Ήταν 13 Μαϊου του 2012 όταν η ημέρα που ξημέρωσε θα άλλαζε για πάντα την ζωή του Γιώργου και πολλών, πολλών άλλων.

Ο τελικός της Euroleague ήταν «προ των πυλών» και η πρόκληση τεράστια για μια ομάδα που έφτασε εκεί όχι με όπλο την... βιτρίνα της, αλλά την πίστη ότι το ακατόρθωτο μπορεί να γίνει πραγματικό. Ο Γιώργος Πρίντεζης μπήκε στο παρκέ μαζί με τους συμπαίκτες του, έκανε τον σταυρό του όπως πάντα και αφέθηκε στο κάλεσμα της μοίρας.

Μπασκετικά αυτό που έγινε ξεπερνάει τον μεγαλύτερο θιασώτη του αθλήματος. Από τον... πάτο στην κορυφή σε περίπου 10 λεπτά και από την πραγματικότητα στο όνειρο μόλις 9.7 δευτερόλεπτα.Πολλοί συντέλεσαν στην ανατροπή κόντρα στην ΤΣΣΚΑ το 2012 εκείνον όμως ήθελε η μοίρα να κάνει το τελευταίο εκείνο σουτ που ολοκλήρωσε το θαύμα της Κωνσταντινούπολης.

Τα πιο τρελά «ερυθρόλευκα» όνειρα πήραν μορφή και αυτή ήταν του Γιώργου Πρίντεζη να βάζει ένα από τα πιο σημαντικά καλάθια του ευρωπαϊκού μπάσκετ και να αλλάζει για πάντα την ιστορία του Ολυμπιακού.

Ο «Πρίντ» τα τελευταία χρόνια έχει γίνει συνώνυμο των μεγάλων σουτ και της απόλυτης ευτυχίας που μπορούν να προσφέρουν. Με κάποιον «μαγικό» τρόπο έχει καταφέρει να βρίσκεται στο σωστό μέρος, την σωστή στιγμή και να βάζει λιθαράκια σε μια σχέση που μόνο ως μοναδική μπορεί να χαρακτηριστεί.

Άλλωστε βοηθούν και τα δεδομένα σε αυτή την πλευρά. Η μπάλα έχει την... τάση να πηγαίνει στα κρίσιμα πάνω του και εκείνος να την... διώχνει με την πιο «μαγική» κατάληξη.

Μετά το 2012 ήρθε και το καλάθι του 2015 κόντρα στην Μπαρτσελόνα που έστειλε τον Ολυμπιακό σε ένα ακόμα Final 4 και τους οπαδούς τουτ στον 7ο... ουρανό. Ακόμα ένα buzzer beater, ακόμα μια τρομερά σημαντική νίκη και ακόμα μια στιγμή λατρείας για το πρόσωπο του Γιώργου Πρίντεζη, που έχει συνδέσει το όνομα του με τις πιο γλυκές αναμνήσεις.

Τον Μάιο του 2016 και με τους τελικούς του πρωταθλήματος να είναι σε εξέλιξη ο «Πρίντ» έχασε τον πατέρα του. Σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο της ζωής του επέλεξε να αγωνιστεί με την ομάδα του, με τον κόσμο να αγκαλιάζει τον ηγέτη του σε αυτή την δύσκολη στιγμή.

Άπαντες του στάθηκαν, συγκινήθηκαν με τον πόνο του υπαρχηγού τους και έβαλαν ακόμα έναν κρίκο στην αλυσίδα μιας σχέσης, που ήταν έτσι κι αλλιώς μοναδική. Οι σχέσεις δοκιμάζονται στα δύσκολα και αυτή φάνηκε πόσο δυνατή είναι.

«Νιώθω πάρα πολύ όμορφα. Μιλούσαμε για αρκετή ώρα. Σας είχαμε μέσα στον ήλιο και σας ευχαριστώ που περιμένατε. Κάναμε μία πάρα πολύ ωραία κουβέντα και σίγουρα όλοι καταλάβαμε τα λάθη μας και το τι έφταιξε και τελικά δεν καταφέραμε να πάρουμε κάποιον τίτλο. Με χαροποίησε πολύ ο τρόπος που μιλήσαμε. Συμφωνήσαμε σχεδόν κατευθείαν για την επόμενη τριετία και θα είμαστε και πάλι μαζί. Και για μένα είναι πολύ μεγάλη χαρά γιατί έτσι όπως δείχνει το πράγμα θα τελειώσω εδώ την καριέρα μου».

Με αυτά τα απλά λόγια και δάκρυα να τα... κλείνουν ο Γιώργος Πρίντεζης ανακοίνωσε το καλοκαίρι του 2017, ότι θα μείνει στον Ολυμπιακό για τα επόμενα 3 χρόνια και έμεινε, ξεπερνώντας τις δυσκολίες και φτάνοντας σε ακόμα μια συμφωνία.

Ο Γιώργος Πρίντεζης με συνοπτικές διαδικασίες συμφώνησε για ακόμα έναν χρόνο και έμεινε στην... οικογένεια του για να ολοκληρώσει την καριέρα του. Ο Πρίντεζης είναι το παράδειγμα του παίκτη που έχει περάσει τα πάντα με μια ομάδα. Καλά, άσχημα, ευτυχία, δάκρυα, παρεξηγήσεις, όλα ξεπεράστηκαν όπως τα ξεπερνά κάθε οικογένεια.

Ο «Πριντ» αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία του Ολυμπιακού, το οποίο το έχει γράψει με κόπο και ιδρώτα και μπορεί να απολαμβάνει κάθε γραμμή του βιβλίου της ιστορίας.