Ο Πικέ... σιχαίνεται τη Ρεάλ! (pics & vid)

Αντωνία Σπανού
Ο Πικέ... σιχαίνεται τη Ρεάλ! (pics & vid)

bet365

O Ζεράρ Πικέ παίζει για την Μπαρτσελόνα και... προκαλεί την Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτό του αρέσει να κάνει. Για άλλη μια φορά ξεσήκωσε αντιδράσεις με το τιτιβίσμα του και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τις φορές που ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα θέλησε να πει... μια κουβέντα παραπάνω στην μισητή αντίπαλο!

Δεν είναι μυστικό ότι ο Ζεράρ Πικέ είναι φανατικός με την ομάδα του, την Μπαρτσελόνα και μισεί την... Ρεάλ Μαδρίτης.

Δεν είναι ιδιαίτερα σύνηθες το φαινόμενο ένας ποδοσφαιριστής να ανοίγει δημόσια κόντρα με μια ομάδα και, όχι μόνο αυτό αλλά, να επιλέγει να προκαλεί σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται.

Ο Πικέ έχει διαλέξει τον δικό του μοναχικό και δύσκολο δρόμο. Και φαίνεται αποφασισμένος να ζήσει με τις επιλογές του.

Ο Πικέ γεννήθηκε στην Ισπανία και, όπως αρκετά ταλαντούχα παιδιά, ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα. Αυτό ήταν αρκετό και σε συνδυασμό με την ιδιοσυγκρασία του Ισπανού παίκτη τον έδεσε για πάντα με την ομάδα από την Καταλονία.

Η καριέρα του ξεκίνησε μακρυά από την Ιβηρική Χερσόνησο και συγκεκριμένα από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όπου πήρε μεταγραφή το 2004, κατάφερε και κέρδισε τις ευκαιρίες του, έμεινε 4 χρόνια και ήρθε η στιγμή να επιστρέψει πίσω στην μεγάλη του αγάπη.

Την Μπαρτσελόνα.

Με προπονητή τον Πεπ Γκουαρδιόλα, ο Πικέ έγινε ένας από τους 4 παίκτες που έχουν κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ δύο χρόνια στην σειρά με διαφορετικές ομάδες και η ιδιοσυγκρασία του ήταν τέτοια που τον έδεσε για πάντα με τους «μπλαουγκράνα».

Παράλληλα, όμως η αγάπη του Πικέ για την Μπρτσελόνα άρχισε να φουντώνει και την αντίδραση του με μισητή αντίπαλο Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Πικέ δεν διστάζει να προκαλεί είτε με αντιδράσεις του, είτε με πράγματα που δηλώνει δημόσια και για αυτό τον λόγο να βρίσκεται αρκετά συχνά στο «μάτι του κυκλώνα».

Τα περιστατικά με τον κεντρικό αμυντικό πρωταγωνιστή έχουν αρχίσει και γίνονται πιο συχνά και η πλευρά των «μερέχνες» έχει αποκτήσει έναν επίσημο... εχθρό!

Το gazzetta.gr μάζεψε περιστατικά που ο Πικέ δεν δίστασε να βρεθεί απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης.

«Θέλω πάντα να χάνει η Ρεάλ»

Η σχέση του Πικέ με τους οπαδούς δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Θα φαντάζονταν κάποιος ότι η σχέση του μόνο με τους φιλάθλους της Ρεάλ Μαδρίτης θα τεταμένες, αλλά αυτά που κάνει και λέει (η φανατική υποστήριξη της Καταλονίας είναι ένας ακόμα λόγος) έχουν επηρεάσει την σχέση του με όλους τους Ισπανούς φιλάθλους, οι οποίοι δεν διστάζουν να τον αποδοκιμάζουν ακόμα και όταν φοράει την φανέλα με το εθνόσημο.

Με αφορμή αποδοκιμασίες για ακόμα μια φορά επέλεξε να... ρίξει λάδι στην φωτιά στην σχέση του με την Ρεάλ. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Νομίζω ότι με αποδοκιμάζουν εξαιτίας της κόντρας της Μπάρτσα με τη Ρεάλ και όχι για τη σχέση Καταλονίας-Ισπανίας αλλά εγώ δεν θα αλλάξω. Θα θέλω πάντα να πηγαίνουν άσχημα τα πράγματα για τη Ρεάλ καθώς μιλάμε για μία αθλητική αντιπαλότητα που πάντα υπήρχε στην Ισπανία.

Ο κόσμος δεν θα πρέπει να ζητάει από μένα να αλλάξω ή να ζητήσω συγγνώμη γιατί δεν θα το κάνω. Ο κόσμος θα πρέπει να το αποδεχτεί αυτό. Όταν έπαιξε Γιουβέντους-Ρεάλ στον ημιτελικό του Champions League φορούσα τη φανέλα του Μπουφόν.

Πριν από το περσινό ματς της Ατλέτικο με τη Ρεάλ είπα στον Ίκερ (Κασίγιας), όταν με πήρε για να με συγχαρεί για τη γέννηση του γιου μου, πως ήθελα να δεχτούν τέσσερα γκολ. Έτσι έγινε και ακόμα και τώρα γελάμε με αυτό το σχόλιό μου. Εάν με αποδοκιμάζουν στο Μπερναμπέου ως παίκτη της Μπαρτσελόνα για μένα είναι σαν μουσική στα αυτιά μου. Θα ήταν λάθος μου αν έκανα ένα αστείο για το θέμα της Ισπανίας με την Καταλονία αλλά έκανα πλάκα για την κόντρα της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ χωρίς διάθεση να προσβάλλω κανέναν».

«Σας ευχαριστώ όλους και ευχαριστώ τον Κέβιν Ρόλνταν... όλα ξεκίνησαν με εσένα»

Φανταστείτε την σκηνή. Να έχεις πάρει το πρωτάθλημα, να γιορτάζεις, και το μυαλό του Πικέ να είναι πως να την πει στους αντιπάλους του. Ο περσινός τίτλος της Μπαρτσελόνα ήταν αφορμή για να θυμηθεί το πάρτι του Κριστιάνο Ρονάλντο με τον τραγουδιστή Κέβιν Ρόλνταν και τς φωτογραφίες που είχαν διαρρεύσει στον τύπο μετά την ήττα της Ρεάλ από την Ατλέτικο.

Το σχόλιο του Πικέ: «Είμαστε η καλύτερη ομάδα του κόσμου!Σας ευχαριστώ όλους και ευχαριστώ τον Κέβιν Ρόλνταν... όλα ξεκίνησαν με εσένα».

Γέλια μέχρι δακρύων για το λάθος της Ρέαλ

Η γκάφα της Ρεάλ Μαδρίτης, με την αντικανονική χρησιμοποίηση του Τσερίσεφ που έπαιξε όντας τιμωρημένος στον αγώνα του Κυπέλλου και ήταν η αιτία που η Ρεάλ αποκλείστηκε από τον θεσμό, ήταν άλλη μια αφορμή για τον Πικέ να γελάσει μέχρι δακρύων.

Ο Καταλανός αμυντικός έκανε ένα tweet στο οποίο ήταν φατσούλες που έκλαιγαν από τα γέλια, κοροϊδεύοντας το ερασιτεχνικό λάθος της αντιπάλου της ομάδας του. Το tweet του έγινε αμέσως viral, ενώ είχε γίνει 132.000 φορές retweet.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είπε: «Ο Πικέ ζηλευεί την Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν πρόκειται να μιλήσω άλλο για εκείνον και να του κάνω δωρεάν διαφήμιση».

«Χθες πήγα για να μαζέψω μανιτάρια. Είμαι ένας χαρούμενος άνθρωπος»

Μετά το παραπάνω tweet, για ακόμα μια φορά ο Πικέ βρέθηκε στα «πυρά» της κοινής γνώμης. Στο επόμενο παιχνίδι της εθνικής ομάδας κόντρα στην Κόστα Ρίκα τον Ιούνιο, ο κόσμος αποδοκίμασε ξανά τον Πικέ.

Η απάντηση του ίδιου για ακόμα μια φορά στα γνωστά του επίπεδα: «Δεν μετανιώνω τίποτα από όσα έχω πει και θα τα επαναλάμβανα χίλιες φορές και παραπάνω. Έτσι είμαι, νοιώθω μια χαρά και σε προσωπικό και σε αθλητικό επίπεδο. Χθες πήγα για να μαζέψω μανιτάρια. Είμαι ένας χαρούμενος άνθρωπος».

«Ο Αρμπελόα είναι κώνος»

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι συνάδελφο του αντέδρασαν στις προκλήσεις και απάντησαν στον Πικέ. Ένας από αυτούς είναι ο Αλβάρο Αρμπελόα. Για το παραπάνω tweet ο αμυντικός της Ρεάλ σχολίασε: «τον βλέπω να κάνει τον κωμικό και να ενταχθεί σε ομάδα για stand up comedy. Όπου και αν πάει, μιλά για την Ρεάλ. Του έχουμε γίνει έμμονη ιδέα».

Φυσικά, δεν γινόταν το σχόλιο αυτό να μείνει αναπάντητο και ο Πικέ δεν έχασε χρόνο: «Ο Αρμπελόα δεν είναι φίλος μου. Είναι κώνος, εεε συνάδελφος» παίζοντας με τις λέξεις στα ισπανικά αρχικά λέγοντας την λέξη cono και συμπληρώνοντας το cido για να φτιάξει την ισπανική λέξη conocido που σημαίνει συνάδελφος.

Εναντίον του οι συνάδελφοι του

Με αφορμή το παραπάνω σχόλιο για τον Αρμπελόα αρκετοί ήταν αυτοί που αντέδρασαν. Ο Εστέμπαν Γκρανέρο δήλωσε: «Ξέχνα τα κόμπλεξ σου και να σέβεσαι τους συναδέλφους σου».

Αντίσοιχα και ο Σέχιο Ράμος που κατά καιρούς έχει αντιδράσει σε tweet του Καταλανού αμυντικού είπε: «Η έλλειψη σεβασμού, είναι ο εχθρός που δουλεύει ενάντια στο καλό κλίμα. Ο Πικέ πρέπει να έχει σεβασμό στην Ρεάλ Μαδρίτης».

Ο Πικέ αυτή την φορά επέλεξε να κρατήσει πιο χαμηλούς τόνους λέγοντας: «Ο ρόλος του Σέρχιο Ράμος είναι λογικός γιατί είναι αρχηγός. Είναι ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης . Βγήκε να υπερασπιστεί τον συμπαίκτη του και πραγματικά τον θαυμάζω για αυτό».

«Και τώρα τι»;

Αμφισβητούμενο πέναλτι για την Μπαρτσελόνα, αμφισβητούμενο πέναλτι και για την Ρεάλ στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος με Βιγιαρεάλ και Σεβίλλη αντίστοιχα, με τον Πικέ να αντιδρά σε εκείνο της Ρεάλ, προφανώς σε κάποιο σχόλιο, με το πολύ απλό και δεικτικό... «και τώρα τι»;

«Οι Μαδρίλενοι μπορούν να πάνε να γα@@θούν»

Η Μπαρτσελόνα έχει κατακτήσει το Σούπερ Καπ και όλοι γιορτάζουν ακόμα ένα τρόπαιο. Ο Πικέ όμως έχει άλλα πράγματα στο μυαλό του. Για ακόμα μια φορά μπλέκει την χαρά της ομάδας του με το πικάρισμα των αντιπάλων: «Πάμε, ας γιορτάσουμε!Οι Μαδριλένοι μπορούν να πάνε να γα@@θούν. Αφήστε τους να μας δουν να πανηγυρίζουμε».

Ο Πικέ δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω και δεν φοβάται να γίνει αντιπαθής.

Όπως ο ίδιος έχει δηλώσει πάντως, η αγάπη του για την εθνική του ομάδα αλλά και την Μπαρτσελόνα είναι η μόνη αλήθεια και δεν τον ενοχλεί να θεωρείται προκλητικός.

Η αλήθεια είναι ότι οι Μαδριλένοι λατρεύουν να μισούν τον Ζεράρ Πικέ...

 

LA LIGA Τελευταία Νέα