Φορτούνης: Ο «καπετάνιος» του Ολυμπιακού (vids+pics)

Φορτούνης: Ο «καπετάνιος» του Ολυμπιακού (vids+pics)

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Φορτούνης: Ο «καπετάνιος» του Ολυμπιακού (vids+pics)

bet365

Το gazzetta.gr παρουσίαζει την πορεία του Κώστα Φορτούνη στον Ολυμπιακό. Πως από ένας καλός παίκτης με το «25» στην πλάτη, έγινε πρωταγωνιστής και ο αυριανός ηγέτης με «7»!

Θα μπορούσαμε να γράψουμε ότι είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 16 γκολ, ότι αποτελεί τον ηγέτη του ερυθρόλευκου αύριο, να σας… πετάξουμε και videos με τα τέρματά του και να είναι… όλα καλά.

Ο Κώστας Φορτούνης, όμως, αποτελεί για τους πρωταθλητές κάτι παραπάνω από έναν καλό νέο παίκτη.

Καλύτερα όμως να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ας γυρίσουμε τον χρόνο πίσω και συγκεκριμένα στην 21η μέρα του Ιουλίου του 2014.

Τότε πηγαίνει στα γραφεία της ΠΑΕ, στην Πλατεία Αλεξάνδρας στην Καστέλλα. Υπογράφει το πενταετές συμβόλαιο που του προτείνεται, φωτογραφίζεται με το κασκόλ της ομάδας περασμένο στο λαιμό του και ανακοινώνεται. Τον ήθελαν ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, αλλά εκείνος προτίμησε να… παρκάρει στο ερυθρόλευκο Λιμάνι.

Τίποτα δεν του χαρίστηκε

Τα… νερά στην αρχή της πλεύσης του, ως ένας από τους «επιβάτες» του πλοίου των νταμπλούχων Ελλάδας μόνο ήρεμα δεν ήταν. Ο Μίτσελ δεν τον δηλώνει στη λίστα του Champions League και του δίνει χρόνο βασικού στο Κύπελλο. Εκεί ξεχωρίζει σαν τη μύγα μέσα στο γάλα. Δουλεύει πολύ, μαθαίνει στο πλευρό του Τσόρι και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί όσο το δυνατόν περισσότερο τον Αργεντινό.

Σημειώνει το πρώτο του γκολ με τον Ολυμπιακό στις 29/10 του 2014, βοηθώντας την ομάδα του να μη χάσει από τον Πανιώνιο (1-1).

Για το πρωτάθλημα τον βλέπουμε να πανηγυρίζει πρώτη φορά στις 6/12, ισοφαρίζοντας για την ομάδα του σε 1-1 στο τελικό 2-2 με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Έχει ήδη δείξει ότι αξίζει περισσότερο χρόνο συμμετοχής κι ο Ισπανός τεχνικός τον δηλώνει στη λίστα του Europa League. Τελικά, ο Μίτσελ φεύγει από τον Ολυμπιακό και έρχεται στη θέση του ο Βίτορ Περέιρα. Μπορεί για τον Πορτογάλο να μην έχουμε και τις καλύτερες αναμνήσεις αλλά πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι… προετοίμασε εξαιρετικά τον «Φόρτου» γι αυτό που βλέπουμε σήμερα.

Τελικά, η περσινή του χρονιά κλείνει με 10 γκολ και 5 ασίστ σε 37 ματς σε όλες τις διοργανώσεις.

Από το «25» στο «7»

Φέτος όλα είναι αλλιώς. Ο Φορτούνης με το 25 στην πλάτη, έγινε ο ηγέτης του «αύριο», ο παικταράς του σήμερα και ό,τι πιο ποιοτικό έχει να επιδείξει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι αυτός που έχει το ξεχωριστό «7» στη φανέλα του. Φυσικά, είναι ο μόνος Έλληνας ποδοσφαιριστής που μπορεί να αποτελέσει την απόμενη «χρυσή» μεταγραφή – αν και εφόσον παρουσιαστεί μία προοπτική του εξωτερικού στην ποία ουδείς θα έκλεινε τα μάτια.

Η χρονιά ξεκίνησε με τραυματισμό για τον Τσόρι. Ο Μάρκο Σίλβα, όμως, δεν είναι να ανησυχεί για κάτι. Ο Φορτούνης ήταν εκεί για να καλύψει τα κενό του «μάγου». Τι είπαμε; Να καλύψει; Όχι. Πλέον ο Φορτούνης δεν ήταν η ρεζέρβα κανενός. Ήταν ο παίκτης που θα μετατρεπόταν στην πορεία σε βαρόμετρο για την ομάδα του.

Ήδη στα πρώτα οκτώ ματς του πρωταθλήματος έχει πετύχει επτά γκολ και έχει μοιράσει άλλα πέντε. Κάνει μια… παύση τριών αγώνων και επιστρέφει ξανά στο σκοράρισμα, πετυχαίνοντας δύο γκολ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, την ομάδα που τον ανέδειξε.

Ε, από τότε, εκτός του ματς με τον Παναθηναϊκό που δεν έγινε, αυτό με το Λεβαδειακό που δεν ήταν στην αποστολή, και στα ντέρμπι με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ πάντα βάζει το… ποδαράκι του στον παραγωγικό τομέα. Τώρα που μιλάμε έχει 16 γκολ στο πρωτάθλημα, όπως προείπαμε είναι ο πρώτος σκόρερ στη Super League.

Γενικά, μετρά 19 γκολ και 12 ασίστ. Στο Κύπελλο ήταν, πια, η δική του στιγμή να ξεκουράζεται και να δίνει τη θέση του σε κάποιον άλλον που θα έπρεπε να πάρει χρόνο συμμετοχής. Στο Champions League είχε τρεις ασίστ και ήταν αυτός που από το κόρνερ του ο Ολυμπιακός ήρθε ακόμη πιο κοντά με το τεράστιο διπλό μέσα στην Άρσεναλ.

Τα εφετινά του επιτεύγματα τον θέλουν να είναι στη λίστα μεγάλων ομάδων της Ευρώπης, όπως η Τότεναμ, η Μπάγερ Λεβερκούζεν και άλλες. Εκείνος, δεν θέλει να περάσει ξανά τα σύνορα απλά για να… περάσει. Θα προτιμούσε να εξαργυρώσει τη μέχρι τώρα εντυπωσιακή του διαδρομή με αναβάθμιση του συμβολαίου του.

Στον Ολυμπιακό έχει όλα τα φόντα για να διαγράψει μια εξαιρετική πορεία. Το ότι οι άνθρωποι της ομάδας βλέπουν στο πρόσωπό του τον ηγέτη του «αύριο» φαίνεται.

Ο «Φόρτου» μόλις έπιασε το... πηδάλιο στα χέρια του και είναι έτοιμος να κουμαντάρει το «πλοίο» ακόμη και άγριες θάλασσες. Απλά, δώστε του μια μπάλα και αφήστε τον να... κυβερνήσει.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα