Μαρτίνες, ο Μr Assist του Παναιτωλικού! (vids, pics)

Μιχάλης Τσαμπάς
Μαρτίνες, ο Μr Assist του Παναιτωλικού! (vids, pics)

bet365

Έχει πετύχει μόλις ένα γκολ στο πρωτάθλημα! Δεν τον... χαλάει. Άλλωστε αυτό που τρελαίνει τον Νίκολας Μαρτίνες είναι η δημιουργία. Γι' αυτό και είναι περιζήτητος. Γι' αυτό και στον Παναιτωλικό τρίβουν τα χέρια τους...

Στο κοινό του Αγρινίου, αλλά και γενικότερα στο Ελληνικό φίλαθλο κοινό... συστήθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο. Μεταγραφή Ιανουαρίου ήταν για τον Παναιτωλικό. Χωρίς τυμπανοκρουσίες φόρεσε τα «κυανοκίτρινα», αλλά όσοι τον ήξεραν έκαναν λόγο για παίκτη-λίρα εκατό. Άργησε να παίξει.

Ο Μάκης Χάβος είχε κρίνει ότι δεν ήταν 100% έτοιμος και δεν ήθελε να τον... κάψει. Άλλωστε βλέποντας καθημερινά στο Emileon τις αγωνιστικές του αρετές, ήξερε ότι από αυτόν τον παίκτη θα πάρει πολλά. Δεν υπήρχε λόγος ούτε για βιασύνη, ούτε για ρίσκο. Όταν μπήκε στην ενδεκάδα δεν ξαναβγήκε από αυτή. Έπαιξε στο περσινό πρωτάθλημα 10 παιχνίδια και δύο φορές βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Από ασίστ... ούτε λόγος. Μηδέν εις το πηλίκο. Ίσως ήθελε να... φανεί λίγο παραπάνω στα πρώτα του βήματα στο Ελληνικό πρωτάθλημα, ίσως και κάποιες πάσες που πέρασε δεν έγιναν γκολ από τους συμπαίκτες του.

Μοιράζει γκολ...

Αυτό άλλαξε φέτος. Ο «ΝΙΚΟ» (έτσι γράφει η φανέλα με το Νο20) έχει γίνει πλέον συνώνυμο με την ασίστ. Στα 14 ματς που έχει αγωνιστεί ως τώρα έχει πετύχει ένα γκολ (απευθείας φάουλ με Ξάνθη) και έχει σερβίρει άλλα 8!!!

Πολύ μεγάλος αριθμός αν σκεφτεί κανείς μάλιστα ότι από τους φορ του Παναιτωλικού, ο Μορένο είναι περίπου 2 μήνες εκτός δράσης, ενώ Άλβες και Βασιλείου δεν έχουν κάνει ακόμη... σεφτέ! Ο Αργεντίνος γουστάρει την δημιουργία και για τον λόγο αυτό είναι με διαφορά ο πρώτος στον σχετικό πίνακα σε όλη την κατηγορία. Η κλάση του Μαρτίνες και ο τρόπος να δημιουργεί μαεστρικά είναι σε μεγάλο βαθμό και ο λόγος της εξαιρετικής φετινής πορείας του Παναιτωλικού.

Η απουσία ενός άλλου... μαέστρου, του τραυματία Γιώργου Θεοδωρίδη, δεν έχει φανεί φέτος στο Αγρίνιο μόνο και μόνο επειδή ο Αργεντίνος είναι... διάβολος εντός γηπέδου. Βρήκε και το ταίρι του, τον Λούκας Βιγιαφάνιες που επίσης κάνει... παπάδες κι έτσι οδηγούν εκ του ασφαλούς τους «κυανοκίτρινους».

Τα σενάρια και οι... δεύτερες σκέψεις

Βέβαια τα όσα κάνει εντός γηπέδου ο Μαρτίνες είναι και ο λόγος που οι φίλοι του Παναιτωλικού μάλλον δεν θα τον χαίρονται πολύ ακόμη. Ήδη τα σενάρια είναι πολλά και τα ευρώ που ακούγονται για πάρτη του ακόμη περισσότερα.

Μπορεί σε πρόσφατη συνέντευξη του ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, κ. Μάκης Μπελεβώνης να τόνισε πως «επίσημη πρόταση για τον Μαρτίνες δεν έχουμε», αλλά σοφά ο λαός τονίζει πως «όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά». Και για τον «Νίκο» έχει... ντουμανιάσει όλη η πόλη. Το ευτυχές για τον Παναιτωλικό είναι ότι θα μπουν στο ταμείο λεφτά, μιας και το περασμένο καλοκαίρι ανανέωσε ως το 2016 με τον παίκτη και το ακόμη περισσότερο ευτυχές θα είναι αυτή η πολυπόθητη πρόταση να έρθει το καλοκαίρι.

Ώστε μεσούσης της σεζόν να μην φύγει από την ομάδα το πιο ουσιαστικό γρανάζι στην φετινή πορεία. Άλλωστε έστω κι αν δεν το λένε ανοιχτά, η όρεξη άνοιξε και στο Αγρίνιο σιγά-σιγά αλλάζουν τον στόχο που ήταν η εύκολη παραμονή με κάτι παραπάνω.

Όπου παραπάνω βλέπε είσοδο στα πλέι οφ και... Ευρώπη. Υπό αυτή την έννοια μια απώλεια τώρα τύπου Μαρτίνες θα είναι μεγάλη έστω κι αν στον Παναιτωλικό τονίζουν πως... των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν και ήδη έχουν κάνει την προεργασία τους για κάθε ενδεχόμενο.

Πάντως προνομιακοί συνομιλητές του Φώτη Κωστούλα ξεκαθαρίζουν πως ο πρόεδρος της ΠΑΕ έχοντας... γλυκαθεί με την 5η θέση και την σούπερ πορεία της ομάδας είναι προβληματισμένος για το αν θα πρέπει τώρα να πωληθεί ο Μαρτίνες και θα το κάνει μόνο αν έρθει πρόταση που θα προκαλέσει... ίλιγγο όχι μόνο στο Αγρίνιο, αλλά σε όλο το Ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο... Έλληνας

Όσο αφορά την δική του απάντηση σε τυχόν πρόταση που θα φτάσει, θα την πει στα Ελληνικά. Μπορεί να μην έχει ρίζες από την χώρα μας, όπως συμβαίνει με την περίπτωση του Βιγιαφάνιες, όμως ο Μαρτίνες την μιλάει την γλώσσα. Από τους πρώτους μήνες στο Αγρίνιο πέρα από το κλασσικό «μαλάκα», φρόντισε και για το κάτι παραπάνω. Πλέον είναι σε θέση να μπορεί να συνομιλήσει άνετα με οποιονδήποτε.

Μπορεί να μην χρειάστηκε να παρακολουθήσει το φροντιστήριο Ελληνικών όπως οι άλλοι latin της ομάδας, όμως όποτε χρειαστεί αναλαμβάνει και χρέη μεταφραστή για να μεταφέρει μια οδηγία του Χάβου σε κάποιον από τους συμπαίκτες του.

Μπάλα και μόνο μπάλα

Πάντως ο «Νίκο» δεν είναι από αυτούς που... γι' αλλού ξεκίνησαν κι αλλού η ζωή τους πήγε. Ούτε άλλα επαγγέλματα έκανε παλιότερα για το χαρτζιλίκι, ούτε σκέφτεται τον εαυτό του σε κάποιο άλλο ρόλο μακριά από το ποδόσφαιρο.

«Μόνο ποδόσφαιρο! Ασχολούμαι με αυτό από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου» είναι η χαρακτηριστική του ατάκα κάθε φορά που τον ρωτούν αν μικρός ήθελε να ακολουθήσει κάποιο άλλο επάγγελμα. Ευτυχώς για τον ίδιο, ευτυχώς για τον Παναιτωλικό, ευτυχώς και για τον φίλαθλο του Αγρινίου που δεν τράβηξε ρότα για κάτι άλλο.

Απολαμβάνει το... σταριλίκι!

Με όλα τα παραπάνω δεν χρειάζεται μεγαλύτερη ανάλυση προκειμένου να εξηγήσουμε γιατί ο Νίκολας Μαρτίνες είναι σταρ στο Αγρίνιο. Δεν είναι μόνο το πιο ζεστό χειροκρότημα που απολαμβάνει στο γήπεδο, αλλά και η αποθέωση στην καθημερινότητα του στην πόλη. Με παρουσία σε κάθε εκδήλωση της ομάδας είτε πρόκειται για την βράβευση του πολυτιμότερου, είτε για μια μέρα στην μπουτίκ.

Με παρουσία ακόμη και στα σχολεία της πόλης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής όπου μιλάει σε ημερίδες που οργανώνει ο Παναιτωλικός για την αντιμετώπιση της γηπεδικής βίας. Ο «Μίστερ ασίστ» δεν αρνείται τα αυτόγραφα και τις φωτογραφίες σε μικρούς και μεγάλους που σε κάθε ευκαιρία τον περικυκλώνουν. Ακόμη κι αν όλη αυτή η διαδικασία πάρει χρόνο από τον πολύτιμο ελεύθερο που έχει, αυτός δεν θα χαλάσει χατίρι σε κανένα.

Το απολαμβάνει χωρίς όμως έπαρση, αφού όσοι τον ξέρουν μιλάνε για ένα ήσυχο παιδί, οικογενειάρχη, που κάνει παρέα με τους επίσης latin του Παναιτωλικού και ειδικότερα με τον Γοδόι που μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο στις αποστολές. Για έναν τύπο που ουδέποτε έχει δημιουργήσει πρόβλημα μέσα στην ομάδα και αυτό έχει εκτιμηθεί από όλους που μιλάνε με τα καλύτερα λόγια όχι μόνο για την δεδομένη ποδοσφαιρική αξία του, αλλά και για τον χαρακτήρα του.

ΑΣΙΣΤ

Μαρτίνες 8

Ρατς (ΠΑΟΚ) 5

Ρόλε (Αστέρας Τρίπολης) 4

Πίτου (Ατρόμητος) 3

Μπεν (Βέροια) 4

Βούκσεβιτς (Λεβαδειακός) 4

Μαζουακού (Ολυμπιακός) 3

Νάνο (Παναθηναϊκός) 4

Τσάβες-Ίλιτς (ΠΑΣ Γιάννινα) 3

Μπαξεβανίδης-Σολτάνι (Ξάνθη) 3


Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα