Παναιτωλικός: Χρονιά σταθερότητας, με... άρωμα υπέρβασης! (vids)

Μιχάλης Τσαμπάς
Παναιτωλικός: Χρονιά σταθερότητας, με... άρωμα υπέρβασης! (vids)

bet365

Μέσα στο 2014 ο Παναιτωλικός... πάτησε γερά στα πόδια του όσο αφορά την παρουσία στην Σούπερ Λίγκα και στην «δύση» του έτους έβαλε πλώρη για την υπέρβαση της ιστορίας του!
Η χρονιά που πριν λίγες ώρες μας αποχαιρέτισε δίχως άλλο η καλύτερη στην ιστορία του Αγρινιώτικου συλλόγου. Κατάφερε με σχετική άνεση να ανανεώσει την παρουσία του στην μεγάλη κατηγορία, πέτυχε μερικές ιστορικές νίκες, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, έστειλε ένα «δικό του παιδί» σε ΑΕΚ και Εθνική ομάδα (Μπακάκης), ενώ πλέον την φετινή σεζόν, φιγουράρει ψηλά στην βαθμολογία και... η όρεξη άνοιξε.
Ένα 2014 που θα μείνει για πολλά χρόνια χαραγμένο στις μνήμες των φίλων του Παναιτωλικού ως πετυχημένο έτος, αλλά και έτος καθιέρωσης για την ομάδα που βρήκε την ταυτότητα της και αποτελεί για όλο το Ελληνικό ποδόσφαιρο σημείο αναφοράς... Στο Αγρίνιο και τον τρόπο έχουν και την δίψα, αλλά και τις συνθήκες για ακόμη καλύτερες μέρες. Ποιος ξέρει; Ίσως του χρόνου τέτοια εποχή στην ανασκόπηση του 2015 η ιστορία του Παναιτωλικού να είναι γραμμένη με ακόμη πιο... χρυσά γράμματα!
Τι κρατάνε: Σχεδόν τα πάντα. Το 2014 ήταν μια ονειρεμένη χρονιά για τους Αγρινιώτες, αφού η ομάδα έμεινε με σχετική άνεση στην κατηγορία, τερμάτισε στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα κι έκανε το πιο μεγάλο βήμα για να εδραιωθεί στο club των «μεγάλων». Πέτυχε νίκες ουσίες, αλλά και ιστορικές νίκες όπως αυτές στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα το 2014... φεύγει με τον Παναιτωλικό να βρίσκεται και πάλι στα... χάι του. Είναι 6ος στην βαθμολογία και δειλά-δειλά οι «κυανοκίτρινοι» έχουν στην άκρη του μυαλού τους ακόμη και την... Ευρωπαϊκή υπέρβαση!
Τι αφήνουν: Δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα που θα θελήσουν να αφήσουν πίσω τους οι άνθρωποι του Παναιτωλικού. Στο περασμένο πρωτάθλημα ίσως μόνο... μελανό σημείο ήταν η αδυναμία τους να παίρνουν αποτελέσματα μακριά από το Αγρίνιο όπου είχαν μόλις 1 νίκη (κόντρα στον Εργοτέλη). Μέχρι τώρα επίσης έχουν μόνο μια νίκη, αυτή στην Κέρκυρα, αλλά έχουν βγάλει με επιτυχία και χωρίς να ηττηθούν κι άλλες δύσκολες έδρες όπως του Περιστερίου, της Λιβαδειάς και της Τρίπολης.
Παίκτης που ξεχώρισε: Στην συγκεκριμένη κατηγορία... χωράνε δύο παίκτες. Ένας πρώην και ένας νυν, που αν συνεχίσει έτσι δεν θα αργήσει να γίνει κι αυτός πρώην! Ο... πρώην είναι ο Μιχάλης Μπακάκης, που την περασμένη σεζόν έκανε εκπληκτικό πρωτάθλημα με την φανέλα του Παναιτωλικού κι έτσι άλλαξε... κατηγορία. Μπορεί να είναι οξύμωρο μιας κι από την Σούπερ Λίγκα βρέθηκε στην Football League, αλλά όταν η φανέλα που φοράει είναι αυτή της ΑΕΚ καταλαβαίνει κανείς ότι είναι... άλμα στην καριέρα του! Ο νυν είναι φυσικά ο Νίκολας Μαρτίνες. Από τον περασμένο Ιανουάριο που αποκτήθηκε κάνει... παπάδες. Είναι και δικαιολογημένα ο ηγέτης του Παναιτωλικού έχοντας χαρίσει πολλές μαγικές στιγμές στους φίλους της ομάδας του Αγρινίου. Το όνομα του βρίσκεται σε μπλοκάκια Ελληνικών και ξένων συλλόγων κι αν συνεχίσει έτσι θα μπει σύντομα... ζεστό χρήμα στο ταμείο των «κυανοκίτρινων».

Καλύτερη στιγμή: Η λήξη του πρωταθλήματος της σεζόν 2013-14 που βρήκε τον Παναιτωλικό στην 8η θέση ήταν από μόνη της η στιγμή του 2014. Για την ακρίβεια και της ιστορίας της ομάδας καθώς ήταν η πρώτη φορά που κέρδιζε την παραμονή στην κατηγορία (σ.σ είχε συμβεί άλλη μια χρονιά, αλλά λόγω διαβάθμισης). Στις καλές στιγμές της χρονιάς που φεύγει ήταν και η νίκη με 1-0 επί του Παναθηναϊκού τον περασμένο Γενάρη που ως τώρα είναι η μεγαλύτερη όσο αφορά το όνομα του αντιπάλου στην ιστορία του Αγρινιώτικου συλλόγου.
Χειρότερη στιγμή: Ημέρα γενεθλίων... Το ημερολόγιο έγραφε 9 Μαρτίου 2014 και ο Παναιτωλικός γιόρταζε τα 88 του χρόνια με αγώνα στην Λιβαδειά κόντρα στην τοπική ομάδα. Οι επετειακές φανέλες έδιναν τον τόνο της ημέρας για τα «καναρίνια». Τι καλύτερο δώρο για τον κόσμο του Αγρινίου, από μια νίκη. Την κρατούσε ο Παναιτωλικός μέχρι να... επέμβει ο Κάμπαξης. Με «χειρουργικά» σφυρίγματα το ματς γύρισε και στο τελευταίο λεπτό με πέναλτι ο Λεβαδειακός κέρδισε με 2-1. Βαθμολογικά δεν στοίχισε στον Παναιτωλικό αυτή η... σφαγή, αλλά όσοι την έζησαν είτε από κοντά, είτε από την τηλεόραση θα την θυμούνται για πολλά χρόνια.
Η δήλωση του'14: «Διαιτησίες τύπου Καμπαξή, από μαϊμούδες που κακώς βρίσκονται ακόμα στον χώρο του ποδοσφαίρου, είναι απόλυτα παρακινούμενες από πίσω για να κλέψουν». Η συγκεκριμένη δήλωση έγινε στην τηλεόραση της Nova στις 9 Μαρτίου από τον πρόεδρο του Παναιτωλικού Φώτη Κωστούλα. Ήταν η αρχή ενός... ανένδοτου που κήρυξε ο διοικητικός ηγέτης της Αγρινιώτης ΠΑΕ. Σήμερα μάλλον θα νιώθει δικαιωμένος για την... εξέλιξη του Κάμπαξη που «κόπηκε» από τους πίνακες, ενώ το όνομα του ίσως μας απασχολήσει σύντομα και σε πιο σοβαρά ζητήματα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα