Τζόρνταν: Οι σταρ της Dream Team που έμειναν άτιτλοι λόγω MJ! (pics)

Νίκος Καρφής
Τζόρνταν: Οι σταρ της Dream Team που έμειναν άτιτλοι λόγω MJ! (pics)

bet365

Ο Μάικλ Τζόρνταν... έσβησε τα όνειρα πολλών μεγάλων παικτών της Dream Team του 1992 και το gazzetta.gr στέκεται στους παικταράδες που δεν έχουν καταφέρει να φορέσουν δαχτυλίδι λόγω του «Αir».

Νέα Virtuals Sports* που αξίζει να δοκιμάσεις. |21+*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Όταν αντιμετώπιζες τον Μάικλ Τζόρνταν και τους Μπουλς στα playoffs, ήξερες πως πολύ δύσκολα θα μπορούσες να τους αποκλείσεις.

Ο Air έχει στεναχωρήσει αρκετούς συμπαίκτες του από την περίφημη dream team των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης, αφού δεν τους έχει επιτρέψει να πάρουν τίτλο στο ΝΒΑ.

Παιχταράδες που έφταναν κοντά στο... δαχτυλίδι, αλλά όλα τέλειωναν όταν αναγκαζόντουσαν να παίξουν με τον Μάικλ στα playoffs.

Το gazzetta.gr με αφορμή και το Last Dance, στέκεται σε παίκτες της Dream Team που άφησε άτιτλους ο θρύλος των ταύρων.

Karl Malone

Jordan vs Malone

NBA Finals 1997: Bulls-Jazz 4-2

NBA Finals 1998: Bulls-Jazz 4-2

O… ταχυδρόμος σίγουρα με την καριέρα που έκανε στο ΝΒΑ θα άξιζε έστω ένα πρωτάθλημα. Όμως είχε την μεγάλη ατυχία να πέσει πάνω στον Θεό Τζόρνταν και στους ανίκητους Μπουλς. Ο Καρλ αποτελεί το 2ο σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία της λίγκας και είναι ένας εκ των πιο κυρίαρχων παικτών που είδε ποτέ μπασκετικό παρκέ.

Πολύ καλός mid-range παίκτης και ένα πραγματικό κτήνος μέσα στη ρακέτα. Στους τελικούς του 1998 είχε 25 πόντους και 10.5 ριμπάουντ μέσο όρο. Όμως o ΜJ ήταν αυτός που χαμογέλασε 2 σερί σεζόν, αφήνοντας την υπέροχη ομάδα των Τζαζ χωρίς τίτλο.

John Stockton

Jordan vs Stockton

NBA Finals 1997: Bulls-Jazz 4-2

NBA Finals 1998: Bulls-Jazz 4-2

Το έτερο μέλος της φοβερής ομάδας των Μορμόνων. Μαζί με τον Μαλόουν ήταν ένα τρομακτικό δίδυμο για κάθε αντίπαλο. Παρέα δίδαξαν το αψεγάδιαστο pick n roll. O Στόκτον ήταν ένας ολοκληρωμένος παίκτης και με τις πάσες του έκανε την δουλειά πολύ εύκολη για τους συμπαίκτες του.

Εξαιρετικός αμυντικός και πολύ καλός σουτέρ. Στους τελικούς του 1998 έμεινε χαμηλά στους πόντους (9.7 ανά ματς), όμως είχε 8.7 ασίστ μέσο όρο και έπαιζε άριστα το pick n roll με τον Καρλ. Όμως όπως είπαμε και παραπάνω αυτό δεν ήταν ικανό για να μην μείνει άτιτλος στο τέλος της καριέρας του. Ίσως το κορυφαίο δίδυμο στην ιστορία του ΝΒΑ δίχως τίτλο, εκείνος μαζί με τον Μαλόουν.

Charles Barkley

Jordan vs Barkley

NBA Finals 1993: Βulls-Suns 4-2

O σπουδαίος Sir Charles δεν έχει φορέσει ούτε ένα δαχτυλίδι και για αυτό υπεύθυνος είναι ο θρύλος των Μπουλς. Ο Μπάρκλεϊ ήταν οδοστρωτήρας και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Σκόρερ ολκής και πανέξυπνος ριμπάουντερ παρά το ύψος του.

Οδήγησε το Φοίνιξ στους τελικούς του 1993, ενώ κόντρα στους Μπουλς του Τζόρνταν είχε 27.3 και 13 ριμπάουντ μέσο όρο. Παρόλα αυτά ήταν αδύνατο να τα βάλει με μια καλύτερη ομάδα. Ο MJ από την άλλη έκανε παπάδες στους τελικούς με 43 πόντους ανά ματς, αφήνοντας τον Μπάρκλεϊ με το όνειρο. Και έτσι πλέον οι Σακίλ και Κένι Σμιθ τον τρολάρουν στο Inside the NBA, αφού δεν έχει φορέσει δαχτυλίδι, κάτι που κάνει τώρα τελευταία και ο Ντρέιμοντ Γκριν.

Chris Mullin

Jordan vs Mullin

Eastern Conference Finals 1997 Bulls Pacers 4-3

Μπορεί οι περισσότεροι να ξέρουν τον Κρις Μάλιν ως ηγέτη των υπέροχων Ουόριορς (Run TMC), αλλά ήταν και παίκτης των Πέισερς που έφτασε στους ημιτελικούς των Τελικών Ανατολής το 1998

Η αξέχαστη και επική σειρά οδηγήθηκε σε 7 ματς, με τον Μάλιν να μην μπορεί να τα βάλει με τον Τζόρνταν. Πάντως έδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι ικανότατος σουτέρ και σκόρερ, μετρώντας 18.2 πόντους μέσο όρο και 39% τρίποντα κόντρα στους Μπουλς.

Ο Air το πήρε πάνω και σε αυτή τη μάχη, αφού εκτός από το ότι ήταν ο κορυφαίος παίκτης της σειράς, είχε και 29 πόντους στο Game 7 (88-83). Aκόμα ένας παίκτης της Dream Team που έμεινε με άδεια χέρια λόγω MJ.

Patrick Ewing

Jordan vs Ewing

Eastern Conference Semifinals 1989: Βulls-Knicks 4-2

Eastern Conference First Round 1991: Βulls-Knicks 3-0

Eastern Conference Semifinals 1992: Βulls-Knicks 4-3

Eastern Conference Finals 1993: Βulls-Knicks 4-2

Eastern Conference Semifinals 1996:Bulls-Knicks 4-1

H λίστα είναι μεγάλη και σε όλες τις κόντρες ο Πάτρικ Γιούιν έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι κόντρα στον Μάικλ Τζόρνταν. Εκείνες τις εποχές η Νέα Υόρκη ήταν περήφανη για την ομάδα της. Είχε κάτι να περιμένει, όχι όπως τώρα. Όμως σε πολλές περιπτώσεις η αρμάδα του Γιούιν έπεφτε πάνω στον τοίχο που άκουσε στο όνομα Μάικλ Τζόρνταν. Πάντα ο MJ και οι Μπουλς έβαζαν στοπ στους Νικς και τους διέλυσαν τα όνειρα.

Ο Πάτρικ από το 1989 μέχρι το 1996 δεν μπόρεσε να διεκδικήσει την κορυφή της λίγκας και σε αυτό ήξερε τι φταίει. Οι ταύροι του GOAT αποτελούσαν ανυπέρβλητο εμπόδιο. Ο φοβερός Γιούιν δεν βρήκε το αντίδοτο για τις ορέξεις τoy ΜJ.

Clyde Drexler

* O Ντρέξλερ κανονικά δεν πρέπει να μπει σε αυτή την λίστα, αφού έχει δαχτυλίδι το 1995 με τους Ρόκετς. Όμως βρίσκεται μέσα σε αυτή γιατί η σεζόν 1994/95 του Τζόρνταν θεωρείται λειψή (είχε 17 ματς στη regular season και 10 στα playoffs), αφού τότε είχε πει το περίφημο Ι΄m Back! Eπιπλέον εκείνη τη σεζόν δεν συναντήθηκε στα playoffs με τον Τζόρνταν.

Jordan vs Drexler

NBA Finals 1992: Bulls-Blazers 4-2

Δίχως αμφιβολία ο Ντρέξλερ ήταν ένας εκ των κορυφαίων στην ιστορία του ΝΒΑ. Θα είχε και ακόμα ένα δαχτυλιδάκι, αν δεν ήταν απέναντι του ο Μάικλ στους τελικούς του 1992. Το Πόρτλαντ το πάλεψε, αλλά άντεξε μόνο να στείλει τη σειρά σε Game 6, εκεί ΄που έσβησαν τα όνειρα.

Ο Air τελείωσε τους τελικούς με 35.8 πόντους, 6.5 ασίστ και 4.8 ριμπάουντ, ενώ στον αντίποδα ο Clyde the Glyde προσπάθησε να φανεί ανταγωνιστικός με 24.8 πόντους, 5.3 ασίστ και 7.8 ριμπάουντ. Πάντως είναι αποδεκτό από όλους πως ο Ντρέξλερ ήταν ένας εκ των δυσκολότερων αντιπάλων που είχε στην καριέρα του ο Τζόρνταν.

Πάντως ακόμα και έτσι όταν ο Κλάιντ μάρκαρε τον Μάικλ, ο MJ σούταρε με 52.6% ενώ στον αντίποδα ο Ντρέξλερ εκτελούσε με ποσοστό 40.7% εντός πεδιάς. Ο Ντρέξλερ δεν γινόταν να υποτάξει τον Μάικλ και να χαρίσει στους Μπλέιζερς το πρωτάθλημα. Πάντως το πήρε με τους Ρόκετς το 1995, σε μια πολύ ιδιαίτερη σεζόν για τον Μάικλ, αφού τότε είχε επιστρέψει στο ΝΒΑ μετά την απουσία του λόγω μπέιζμπολ.

 

NBA Τελευταία Νέα