Ο Λέοναρντ έχει ανάγκη τον περσινό Τζορτζ! (pics & vids)

Ο Λέοναρντ έχει ανάγκη τον περσινό Τζορτζ! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Ο Λέοναρντ έχει ανάγκη τον περσινό Τζορτζ! (pics & vids)

bet365

Oι Κλίπερς πλησιάζουν στην πιο κρίσιμη περίοδο της σεζόν και το gazzetta.gr στέκεται στoν καθοριστικό Πολ Τζορτζ που αν θυμίσει τον περσινό εαυτό του, θα φέρει τον Καουάι Λέοναρντ κοντά στον 2ο σερί τίτλο του.

Η αλήθεια είναι πως πάντα οι Κλίπερς ήταν μια από τις πιο αντιεμπορικές ομάδες στο ΝΒΑ. Σπάνια ήταν ικανοί για κάτι καλό. Aκόμα και όταν είχαν το τίμιο ρόστερ (Πολ, Γκρίφιν, Τζόρνταν), συνήθως κάτι στράβωνε στα playoffs. Το Λος Άντζελες είχε για καμάρι του, τους Λέικερς, μια τεράστια ομάδα που έχει 16 τίτλους ΝΒΑ στη συλλογή της.

Όμως φέτος το αντίπαλο δέος της λαμπερής πόλης, οι Κλίπερς κάνουν όνειρα για μεγάλα πράγματα. Θέλουν την κορυφή και το φωνάζουν. Εκεί που δεν τους... έβλεπε κανείς, μετά την απόκτηση των Καουάι Λέοναρντ και Πολ Τζόρτζ το καλοκαίρι, τα πράγματα άλλαξαν. Η ομάδα του Ρίβερς θέλει να αλλάξει την ιστορία της και να σηκώσει το πρώτο της πρωτάθλημα.

Όμως για να γίνει αυτό δεν αρκεί μόνο ο Klaw που κάνει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, αν δει κανείς τα στατιστικά του, Δεν αρκεί το πλούσιο supporting cast (Ουίλιαμς, Μπέβερλι, Χάρελ, Ζούμπατς, Τζαμάικαλ Γκριν, Ρέτζι Τζάκσον, Μάρκους Μόρις, Σάμετ). Έχει ανάγκη να πάρει τα μέγιστα και από τον δεύτερο καλύτερο παίκτης της, Τον ποιοτικότατο Πολ Τζορτζ, ο οποίος όμως δεν θυμίζει την περσινή εκπληκτική σεζόν.

Το gazzetta.gr στέκεται στον χαρισματικό PG13, ο οποίος αν ανέβει στα playoffs και μας δώσει κάτι από τα περσινά του... όργια, τότε θα κάνει τον Λέοναρντ να χαμογελάσει και τους Κλίπερς να φτάσουν πολύ κοντά στον τίτλο.

Ένας... πολεμιστής που θέλει να επαναλάβει τα περσινά όργια

O Πολ Τζορτζ έζησε με τον χειρότερο τρόπο τα... τερτίπια της μοίρας, αφού το καλοκαίρι του 2014 υπέστη έναν σοκαριστικό τραυματισμό κατά τη διάρκεια ματς μεταξύ των παικτών της Team USA. Αρκετοί βιάστηκαν να προεξοφλήσουν το τέλος.

Όμως ο PG13 έκανε υπομονή, πάλεψε και επέστρεψε δυνατότερος και καλύτερος από ποτέ. Έκλεισε την... πόρτα στον φόβο, βγήκε ξανά στο «αφρό» και πέρυσι έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του με τους Θάντερ, όντας τρίτος στην ψηφοφορία για ΜVP πίσω από Αντετοκούνμπο και Χάρντεν. Τελείωσε τη σεζόν με 28 πόντους (39% τρίποντα), 8.4 ριμπάουντ, 4.1 ασίστ και 2.2 κλεψίματα. Career high και στις 4 κατηγορίες.

Τεράστια ποιότητα που δίνει πάντα το 100% και στις 2 πλευρές του παρκέ. Στην ελίτ του ΝΒΑ τα τελευταία χρόνια και σίγουρα ένας εκ των 4-5 κορυφαίων two way players της λίγκας όταν είναι στα καλά του. Μην ξεχνάμε πως στο παρελθόν έχει παίξει 2 φορές στους τελικούς Ανατολής με τους Πέισερς, αλλά έπεσε πάνω στη Big Three των ΛεΜπρόν-Oυέιντ-Μπος και αποκλείστηκε.

Οι Κλίπερς τον θέλουν ηγέτη στα playoffs

Φέτος τα νούμερα του είναι πεσμένα. Σίγουρα παίζει ρόλο και το γεγονός πως στην ομάδα βρίσκεται ένας εκ των 3 κορυφαίων παικτών στη λίγκα, ο Καουάι Λέοναρντ. Ο PG13 έχει 21.7 πόντους, 6.1 ριμπάουντ και 3.9 ασίστ, ενώ είναι καλύτερος στο τρίποντο (39.3%).

Οι Κλίπερς είναι μια ομάδα με πολλές λύσεις επιθετικά, αφού έχουν και τους Λου Ουίλιαμς και Μοντρέζλ Χάρελ που προσφέρουν αρκετά πράγματα. Όμως ακόμα κι έτσι ο Τζορτζ δεν είναι παίκτης των 21.5 πόντων μέσο όρο. Είναι για παραπάνω. Φέτος δεν είναι σταθερός στην απόδοση του και το ξέρει καλά.

Έχει ξεπεράσει τους 30 σε μόλις 7 ματς, ενώ το season high είναι οι 46 με τους Τίμπεργουλβς. Ο απόφοιτος του Fresno State ψάχνεται και θέλει να δείξει τον πραγματικό του εαυτό στις μεγάλες μάχες των playoffs. Ένα ελαφρυντικό έχει να κάνει με το γεγονός πως έχασε αρκετά ματς λόγω τραυματισμού.

Έχει πατήσει παρκέ 34 φορές, αλλά σίγουρα τα 7 ματς με 30+ πόντους δεν ανταποκρίνονται στην αξία του. Ο Τζορτζ είναι ένα επιθετικό υπερόπλο, ενώ αποτελεί έναν από τους κορυφαίους περιφερειακούς αμυντικούς και κλέφτες της λίγκας. Ένα ολοκληρωμένο πακέτο που αντέδρασε έξοχα στην δυσκολότερη στιγμή της καριέρας του και τον σοκαριστικό τραυματισμό. Ελάχιστοι θα έφταναν στο επίπεδο που βρίσκεται τώρα, αν είχαν πάθει το ίδιο.

Ο καλός Τζορτζ είναι το κλειδί για το πρωτάθλημα. Κακά τα ψέματα όλοι ξέρουν πως ο Καουάι Λέοναρντ όταν έρθουν τα playoffs, θα είναι ακόμα καλύτερος. Η ιστορία αυτό έχει δείξει. Πάντα το κάνει, πάντα ανεβάζει επίπεδο και στροφές στην regular season και για αυτό έχει και 2 δαχτυλίδια. Το μεγάλο στοίχημα είναι ο Πολ Τζορτζ. Αν ο PG καταφέρει και θυμίσει λίγο από τον περσινό Τζορτζ, τότε οι αντίπαλοι θα πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν. Δύο παιχταράδες σε άμυνα και επίθεση.

Αν προσθέσετε και τους υπόλοιπους στο κάδρο και σκεφτείτε πως θα μπορούν να τελειώνουν τα ματς, τότε σε τρομάζουν. Σκεφτείτε πως η ομάδα του Ρίβερς θα έχει τη δυνατότητα να τελειώνει τα ματς με Μπέβερλι-Τζορτζ-Λέοναρντ. Υπάρχει ομάδα στο ΝΒΑ που διαθέτει καλύτερη αμυντική τριάδα στην περιφέρεια; Όχι!

Αλλά και στην επίθεση δεν πάει πίσω. Υπάρχει η ονειρεμένη τριάδα Ουίλιαμς-Τζορτζ-Λέοναρντ. Μπορεί να βρει κάποιος καλύτερη περιφερειακή τριάδα στην επίθεση. Πολύ δύσκολο.

Ο Καουάι ξέρει πως αν πάρει σημαντική βοήθεια από τον Τζορτζ, τότε θα είναι πιο εύκολο να φτάσει ξανά στην κορυφή του ΝΒΑ. Kαι μην ξεχνάτε πως το καλοκαίρι πριν υπογράψει ο Λέοναρντ, ζήτησε από τη διοίκηση των Κλίπερς να φέρει τον Τζορτζ. Δεν του χάλασε χατίρι και πλέον ονειρεύονται παρέα το δαχτυλίδι!

 

NBA Τελευταία Νέα