Τέιτουμ: Η «εκτόξευση» που κάνει την Βοστώνη να ονειρεύεται! (pics & vids)

Τέιτουμ: Η «εκτόξευση» που κάνει την Βοστώνη να ονειρεύεται! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Τέιτουμ: Η «εκτόξευση» που κάνει την Βοστώνη να ονειρεύεται! (pics & vids)

bet365

O Tζέισον Τέιτουμ συνεχίζει να κάνει... παπάδες και το gazzetta.gr γράφει για τον 21 χρονο ηγέτη των Σέλτικς που θέλει να ξαναφέρει την Βοστώνη στην κορυφή.

Γουλβς - Λέστερ με ακόμα καλύτερες αποδόσεις. |21+

Νιώθει καλά φέτος στους Σέλτικς και έχει... εκτοξεύσει το παιχνίδι του.

Ο Τζέισουν Τέιτουμ... σκότωσε και τους Κλίπερς, αφού πέτυχε 39 πόντους, με τη Βοστώνη να επικρατεί στη 2η παράταση.

Ο σταρ των Κελτών εδώ και χρόνια προετοιμάζεται για να βγει μπροστά. Φέτος είναι η στιγμή του.

Κάνει... παπάδες με την ομάδα του Στίβενς και θα παίξει για πρώτη φορά στην καριέρα του σε All Star Game.

Το gazzetta.gr γράφει για τον 21χρονο παικταρά των Σέλτικς που θέλει να οδηγήσει ξανά την Βοστώνη στη Γη της Επαγγελίας.

All Star παικταράς ετών 21

Η συμμετοχή του στο Αll Star Game αποτέλεσε την ανταμοιβή των κόπων του

Φέτος τα νούμερα του είναι εντυπωσιακά. Βρίσκεται στην 19η θέση των σκόρερ με 22.4 πόντους μέσο όρο, ενώ συνεισφέρει και στους άλλους τομείς.

Έχει 6.9 ριμπάουντ και 2.9 ριμπάουντ και 1.4 κλεψίματα, δείχνοντας την πρόθεση να βοηθήσει σε όλα πάνω στο παρκέ για το καλό της ομάδας του.

Κάνει εντυπωσιακά πράγματα τον τελευταίο καιρό και τα συνδυάζει με ρεκόρ.

Ο τριτοετής φόργουορντ έγινε ο πιο νέος σε ηλικία παίκτης των Σέλτικς που έχει τουλάχιστον 25 πόντους σε 5 συνεχόμενα παιχνίδια.

Ο Στίβενς τον αφήνει στο παρκέ περισσότερο από κάθε άλλον, δείχνοντας την εμπιστοσύνη του.

Στις δύσκολες στιγμές πάντα είναι εκεί για να πάρει την ευθύνη και να συμπαρασύρει τους συμπαίκτες του.

Το έκανε και κόντρα στους Κλίπερς με κρίσιμα καλάθια στην 1η και 2η παράταση. Τότε που ξεχωρίζουν τα παιδιά από τους άντρες.

Ο Τζέισον μετά τους 39 κόντρα στην ομάδα του Ρίβερς, έφτασε τις 8 30άρες φέτος. Οι Σέλτικς πήραν τα 7 τελευταία ματς που ο Τέιτουμ μέτρησε 30+ πόντους, κάτι που δείχνει την εξάρτηση τους από τον σταρ τους.

Την περσινή σεζόν τελείωσε με 15.7 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2.1 ασίστ, κάτι που δείχνει την μεγάλη του φετινή βελτίωση.

Η συμβολή του στο 9-1 των Σέλτικς

Στα τελευταία 10 ματς, η Βοστώνη έχει αλλάξει το τσιπάκι και δείχνει πιο σοβαρή ενόψει και των playoffs που έρχονται. Δείχνει να ξέρει τον τρόπο που θα φτάσει στη νίκη, έχει ανεβάσει την απόδοση της σε άμυνα και επίθεση και έτσι έχει ρεκόρ 9-1.

Θέλει να κρατήσει αυτό το τέμπο για να μπει φουριόζα και στα playoffs.

Ο Τέιτουμ παίζει καθοριστικό ρόλο στην άνοδο της Βοστώνης. Στα τελευταία 10 ματς κάνει όργια. Μετρά 26.8 πόντους, 6.9 ριμπάουντ.

Έχει πρωταγωνιστήσει σε νίκες με ομάδες που έχουν υψηλούς στόχους όπως οι Λέικερς, οι Κλίπερς, οι Σίξερς. Μόλις στα 2 εκ των 10 τελευταίων ματς, έχει σουτάρει με κάτω από 37% εντός πεδιάς, ενώ στα υπόλοιπα 8 βρίσκεται στο 50%+.

Τώρα που πλησιάζουμε προς τα playoffs, έχει καταλάβει πως η ομάδα του θα πρέπει να πατήσει καλύτερα στα πόδια της για να φτάσει ψηλά. Και κάνει ότι μπορεί για τραβήξει και την υπόλοιπη ομάδα που δείχνει να ανταποκρίνεται.

Κάνει την Βοστώνη να ονειρεύεται ξανά την κορυφή

Η Βοστώνη είναι η πιο παραδοσιακή δύναμη του ΝΒΑ μαζί με τους Λέικερς. Όμως αγνοεί την κορυφή από το 2008, τότε που η τριάδα Πιρς-Γκαρνέτ-Άλεν πήρε το πρωτάθλημα. Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια, ωστόσο δεν βρέθηκε η φόρμουλα επιστροφή στον θρόνο του ΝΒΑ. Φέτος οι Σέλτικς πραγματοποιούν εξαιρετική σεζόν, δείχνοντας σοβαρότητα και σταθερότητα. Λογικά θα είναι μέσα στις 3 πρώτες ομάδες της Ανατολής και θα παλέψουν για τους τελικούς της λίγκας.

Ένας από τους κυριότερους λόγους που συμβαίνει αυτό είναι ο μπασκετικός κύριος Τζέισον Τέιτουμ. Αυτό το παιδί που εμπιστεύτηκαν στη Βοστώνη και φέτος δείχνει το τεράστιο ταλέντο του, όντας ο ηγέτης μιας εξαιρετικής ομάδας (Κέμπα, Μπράουν, Χέιγουρντ, Σμαρτ). Εξαιρετική μηχανική στο σουτ, πολύ καλός ντριμπλές, θράσος και θάρρος που μαρτυρά πως έχει κάτι το ξεχωριστό και σίγουρα χαρισματικός σκόρερ που μπορεί να απειλήσει με αμέτρητους τρόπους. Φέτος έφτασε η στιγμή και θα είναι στο All Star Game, εκπροσωπόντας τους Κέλτες μαζί με τον Κέμπα Ουόκερ.

Ο Τέιτουμ είναι το παρόν και το μέλλον της Βοστώνης. Έχει αγωνιστεί ήδη 2 φορές στα playoffs και κάτι μας λέει πως φέτος θα το πάει σε άλλο επίπεδο στην postseason, ανεβαίνοντας επίπεδο σαν σταρ. Οι Σέλτικς τον έχουν βγάλει στη βιτρίνα και ονειρεύονται μεγαλεία. O σπουδαίους Κέβιν Γκαρνέτ θα δει τη φανέλα με το Νο.5 να αποσύρεται από τη Βοστώνη και σίγουρα θα θέλει να δει τον Τέιτουμ να είναι ο επόμενος που θα οδηγήσει τους Κέλτες στον θρόνο του ΝΒΑ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα