Λέοναρντ: Κορυφαίος και που να δεις τι σου' χω για μετά! (pics & vids)

Λέοναρντ: Κορυφαίος και που να δεις τι σου' χω για μετά! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Λέοναρντ: Κορυφαίος και που να δεις τι σου' χω για μετά! (pics & vids)

bet365

Ο Καουάι Λέοναρντ κάνει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του βάσει αριθμών και το gazzetta.gr στέκεται στο... ρομπότ που που φέτος... προφυλλάσεται για να είναι 100% έτοιμο για τον 2ο συνεχόμενο τίτλο του.

Η σεζόν που διανύουμε αποτελεί τη μεγάλη ευκαιρία των Κλίπερς για τον πρώτο τίτλο της ιστορίας τους.

Η ομάδα του Ρίβερς έβαλε στο οπλοστάσιο της τους Λέοναρντ και Τζορτζ με μοναδικό στόχο το στέμμα!

Μπορεί ο Πολ Τζορτζ να είναι πεσμένος σε σχέση με την περσινή εκπληκτική σεζόν, ωστόσο ο απίθανος Καουάι Λέοναρντ πραγματοποιεί την κορυφαία σεζόν της καριέρας του βάσει αριθμών.

Μπορεί να έχει χάσει αρκετά ματς εξαιτίας της διαχείρισης στο γόνατο του, ωστόσο σε αυτά που έχει παίξει, μας δείχνει μερικά δείγματα του τι θα ακολουθήσει στα playoffs.

Η καλύτερη σεζόν της καριέρας του σε αριθμούς

Ο Καουάι δεν παίζει σε back to back, έχει χάσει πολλά ματς και αυτό είναι κάτι που ενοχλεί πολλούς. Όμως αυτό που τον νοιάζει είναι να είναι έτοιμος σωματικά, όπως και την ομάδα του. Δεν την ενδιαφέρει τι λέει ο κόσμος. Θέλει να τον έχει ετοιμοπόλεμο και στο κορυφαία κατάσταση στα playoffs για να την οδηγήσει στον τίτλο, στον πρώτο στην ιστορία των Κλίπερς.

Φέτος έχει παίξει σε 36 ματς από τα 48 της ομάδας και κάνει την κορυφαία σεζόν της καριέρας του βάσει αριθμών. Φέτος μετρά 27.4 πόντους, 7.6 ριμπάουντ, 5.2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 0.6 μπλοκ. Οι μέσοι όροι σε πόντους, ριμπάουντ και ασίστ αποτελούν career high, κάτι που μαρτυρά πολλά για αυτά που κάνει μέσα στο παρκέ.

Είναι 7ος σε μέρο όρο πόντων στη λίγκα, 28ος στα ριμπάουντ, 31ος στις ασιστ και 5ος στο player efficiency rating. Επιπλέον σουτάρει με το κορυφαίο ποσοστό της καριέρας του από τις βολές (88.1%), κάτι που κάνει τους Κλίπερς να χαμογελούν ενόψει postseason. Eκεί αρκετές φορές θα πάει στη γραμμή της φιλανθρωπίας, αφού είναι πολύ δύσκολο να τον περιορίσεις, με το φάουλ να μοιάζει μονόδρομος για τον αντίπαλο αμυντικό.

Με Λέοναρντ είναι άλλη ομάδα

Οι Κλίπερς έχουν παίξει 36 ματς με τον Λέοναρντ. Από αυτά έχουν χάσει μόλις τα, με τον Klaw να έχει ρεκόρ 28-8!

Στα υπόλοιπα 12 που ο ηγέτης δεν μπορεί να τους βοηθήσει, μετρούν 7-7.

Τεράστια διαφορά. Ο Καουάι κάνει την ομάδα να έχει χαρακτήρα νικητή, την ανεβάζει επίπεδο.

Ο τρόπος που αντιμετωπίζει τις ενοχλήσεις στο γόνατο, είναι μονόδρομος σύμφωνα με αυτά που λένε οι Κλίπερς, οι οποίοι θέλουν να τον δουν να φορτσάρει ακόμα περισσότερα στα playoffs.

Άλλωστε πάντα ο Καουάι ανέβαζε ταχύτητα στην postseason, εκεί όπου όλα τα ματς μετράνε και στο τέλος κρίνονται οι τίτλοι.

Μια χρονια γεμάτη ρεκόρ

Από τα μέσα Γενάρη ο MVP των τελικών πέρυσι, έχει σεληνιαστεί. Κάνει φοβερά πράγματα και δεν σταματά τα ρεκόρ και τις ξεχωριστές βραδιές.

Απέναντι στους Καβς ο Λέοναρντ έγραψε ιστορία

Ο ηγέτης των Κλίπερς έγινε ο τρίτος παίκτης από τη σεζόν 1954-55 μέχρι σήμερα που σκοράρει 43 πόντους σε λιγότερα από 29 λεπτά. Οι άλλοι 2 είναι ο Κλέι Τόμπσον (2 φορές) και Κέμπα Ουόκερ..

Δύο μέρες μετά κατάφερε να πετύχει ακόμα κάτι ξεχωριστό στο σκοράρισμα για τον ίδιο. Πολλοί στέκονται στο γεγονός πως φέτος έχε χάσει πολλά ματς και είναι φρέσκος, όμως ο ίδιος κλείνει τα αυτιά του (άντε καμιά φορά επιλέγει να τα... φάει στις στρίπερς, δεν ενοχλεί κανέναν ο παιχταράς) και να δίνει τις απαντήσεις του στο γήπεδο. Αυτός ο παιχταράς, αυτό ο τύπος που δεν νιώθει ακόμα και αν διαλύονται όλα γύρω του. Ενα ρομπότ μέσα στο παρκέ.

O Kαουάι Λέοναρντ μετά το ματς με τους Πέλικανς στις 18 Γενάρη μπήκε σε μια ξεχωριστή λίστα. Έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία μετά το Ουόρλντ Φρι το 1980 που καταφέρνει να πετύχει 5 σερί 30άρες.

Αυτή ήταν η 2η φορά στην καριέρα του που φτάνει σε αυτή τη διάκριση, αφού το είχε πετύχει και το 2017.

Στις 27 Γενάρη απέναντι στους Χιτ έδωσε ακόμα μια φορά απολαυστική παράσταση. Απέναντι στο Μαϊάμι πέτυχε πρώτο triple double της καριέρας του στο Λος Άντζελες.

Eπιπλέον έφτασε και την 7η συνεχόμενη 30άρα του, έχοντας 33 πόντους, 10 ριμπάουντ, 10 ασίστ και 2 κλεψίματα. Πραγματικά συγκινητικός.

Τι να πεις για αυτόν τον τύπο!

Σπάνια παίζει πάνω από 70 ματς στη regular season

Από τότε που ξεκίνησε την καριέρα του μόνο 2 σεζόν, έχει παίξει πάνω από 70 ματς.

Τη σεζόν 2015-16 και 2016-17. Την επόμενη αγωνίστηκε σε μόλις 9 στην προβληματική σεζόν στο Σαν Αντόνιο, ενώ πέρυσι στη χρονιά του πρωταθλήματος, έκανε πάλι συντήρηση δυνάμεων και πάτησε παρκέ στα 60 ματς.

Φέτος έχει αγωνιστεί σε 36 και θα τελειώσει τη regular season με 50 ματς περίπου με την διαχείριση που κάνει στα back to back games. Άρα θα είναι ακόμα πιο φρέσκος για τα playoffs στον δρόμο για το τρίτο πρωτάθλημα της καριέρας του.

Πάντα φορτσάρει στα playoffs

O Λέοναρντ είναι παίκτης που ζει για τα playoffs, πάντα προετοιμάζεται με τον καλύτερο τρόπο για την postseason, εκεί που εκτοξεύει το παιχνίδι του.

Από τη σεζόν 2014-15 μέχρι σήμερα, πάντα τα στατιστικά του στην postseason στους πόντους είναι καλύτερα από την regular season.

Ο Klaw ξέρει πως όλα κρίνονται στην postseason, εκεί που δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη. Στα κρισιμότερα στάδια της σεζόν, ο Καουάι είναι απόλυτα προσηλωμένος, σε κάτι που τον βοηθά και ο χαρακτήρας του αφού είναι ένα παιδί χαμηλών τόνων.

Όλοι καταλαβαίνουν πως τα τούρμπι θα τα ανοίξει στα playoffs. Αν μέχρι τώρα κάνει την κορυφαία σεζόν της καριέρας του, με μεγάλη ανυπομονησία περιμένουμε να δούμε τις μας ετοιμάζει για τα playoffs.

φώτο:espn

 

NBA Τελευταία Νέα