Βασιλιάς Σιάκαμ: Όταν η λέξη «βελτίωση» χάνει τη σημασία της! (pics & vids)

Βασιλιάς Σιάκαμ: Όταν η λέξη «βελτίωση» χάνει τη σημασία της! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Βασιλιάς Σιάκαμ: Όταν η λέξη «βελτίωση» χάνει τη σημασία της! (pics & vids)

bet365

O Πασκάλ Σιάκαμ είναι πλέον ο Βασιλιάς του Τορόντο και το gazzetta.gr γράφει για τον δουλευταρά Καμερουνέζο που δεν σταματά να βελτιώνεται και οδηγεί τους Ράπτορς σε ακόμα μία εντυπωσιακή σεζόν.

Με το πάρτι προσφορών* της Novibet θα τα δεις όλα! (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Δεν πέρασαν πολλοί μήνες από τότε που οι Ράπτορς έζησαν την μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας τους.

Την περασμένη σεζόν καθάρισαν τους Ουόριορς των πολλών απουσιών στους τελικούς και κατέκτησαν το πρώτο πρωτάθλημα τους.

Το καλοκαίρι ο τεράστιος Λέοναρντ που ήταν ο ηγέτης τους και ο άνθρωπος που μίλησε στα δύσκολα και τους οδήγησε στον τίτλο, αποχώρησε για τους Κλίπερς.

Πολλοί πίστευαν πως οι Ράπτορς δεν θα έχουν καμία σχέση με την ονειρική σεζόν και ότι θα στοιχίσει πολύ η απουσία του Λέοναρντ.

Όμως η ομάδα του Νερς, έκλεισε στόματα, όντας στην 2η θέση της Ανατολής πίσω από τους Μπακς.

Τα σημαντικότερα γρανάζια της μηχανής (Σιάκαμ, Λάουρι, ΦανΦλίτ, Ιμπάκα, Γκασόλ) έμειναν και οι μεγάλες απώλειες ήταν οι Καουάι και Γκριν έμειναν στην ομάδα. Οι Καναδοί και φέτος είναι ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες της λίγκας και ο Σιάκαμ δείχνει να τα διαλύει όλα στο διάβα του για ακόμη μια σεζόν είναι ο Σιάκαμ.

Το gazzetta.gr γράφει για τον δουλευταρά φόργουορντ που έχει κάνει τη λέξη "βελτίωση" να χάνει το νόημα του.

Γνωρίζει πλέον πως είναι ο απόλυτος ηγέτης της ομάδας, νιώθει καλά και το βγάζει στο γήπεδο, εκεί όπου κάνει πράματα και θάματα.

Πόση βελτίωση αντέχεις;

O Σιάκαμ 'αρχισε να παίρνει κανονικές ευκαιρίες από τη σεζόν 2017-18. Τότε ο Κέισι τον εμπιστεύτηκε και του έδινε 20.7 λεπτά ανά ματς. Πάντως ξεκίνησε σε μόλις 5 ματς. Ο Καμερουνέζος είχε 7.3 πόντους, 4.5 ριμπαουντ, 2 ασίστ και 22%.

Και έπειτα ήρθε η εκτόξευση. Τη σεζόν της καταξίωσης των Ράπτορς, ήταν ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας πίσω από τον Λέοναρντ. Κατάφερε να πάρει το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη του ΝΒΑ, αφού τα νούμερα του ήταν εντυπωσιακά σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Μέτρησε 16.9 πόντους, 6.9 ριμπάουντ, 3.1 ασίστ και 36.9% τρίποντο. Πήρε για πλάκα το βραβείο στο σπίτι του. Εκεί όπου έδειξε πως έχει αλλάξει επίπεδο είναι στα playoffs. Oι εμφανίσεις ήταν κλειδί για τους Ράπτορς, αφού ο Λέοναρντ που έκανε όργια, χρειαζόταν λίγη βοήθεια σε πολλά ματς. Ο Πασκάλ μαζί με Λάουρι και ΦανΦλίτ του την έδωσαν, ενώ η ρακέτα έπαιξε το ρόλο της με Ιμπάκα και Γκασόλ.

Και φτάνουμε στο σήμερα. Πλέον ο Σιάκαμ είναι ένας superstar. Τα νούμερα του και ο τρόπος που οδηγεί την ομάδα του μέσα στο παρκέ δεν σε αφήνουν να τον αμφισβητήσεις. Μιλάμε για τον 14ο σκόρερ του ΝΒΑ με 25.1 πόντους μέσο όρο, ενώ είναι ανεβασμένος είναι σε ασίστ (4), ριμπάουντ (8.6) και ποσοστό στα τρίποντα (37.7%), προσθέτοντας άλλη ποιότητα στο παιχνίδι του.

Είναι πλέον ο απόλυτος ηγέτης, ο άνθρωπος που θα πάρει τη μπάλα στα κρίσιμα. Clutch σε άμυνα καιν επίθεση, όπως στο ματς με τους Σίξερς που σε λίγα δευτερόλεπτα πέτυχε απίθανο γκολ-φάουλ (97-96, 1 λεπτό για το τέλος) και έκλεψε τη σημαντικότερη μπάλα του ματς στα 12 δευτερόλεπτα για τη λήξη στην άλλη μεριά του παρκέ.

Στα ματς που οι Ράπτορς δυσκολεύτηκαν να τα πάρουν, ήταν καθοριστικός στα τελευταία λεπτά. Mε τους Χοκς έκανε το 116-110, 32 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, υπογράφοντας τη νίκη των Καναδών. Στο 124-120 με τους Κινγκς, βάζει 2 κρίσιμα καλάθια στο τελευταίο 1.5 λεπτό, βοηθώντας στην επικράτηση της ομάδας του.

Πλήρες πακέτο

Ο δρόμος του Καμερουνέζου προς την καταξίωση δεν ήταν εύκολος. Δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα.

Όταν ήταν μικρός, το όνειρο του ήταν να γίνει ποδοσφαιριστής, αλλά μετά από την παρουσία του στο camp του συμπατριώτη του ΝΒΑer, Λουκ Μπα Α Μούτε και την πρόσκληση που τον έφερε στο Basketball Without Borders Camp στη Νότια Αφρική, η ζωή του άλλαξε. Πλέον είναι πρωταθλητής του ΝΒΑ και εκπροσωπεί επάξια την πατρίδα του και το μπάσκετ της Αφρικής.

Ένα παιδί χαμηλών τόνων που δεν μπλέκεται σε καυγάδες, σέβεται τους αντιπάλους του και τους συμπαίκτες του. Ότι είναι να πει, θα το πει με τα πεπραγμένα πάνω στο παρκέ.

Τις τελευταίες 2 σεζόν δούλεψε σκληρά, δυνάμωσε, έβαλε νέες κινήσεις στο επιθετικό του ρεπερτόριο και πλέον ο θεωρείται σταρ της λίγκας και ηγέτης του Τορόντο.

Ένα 4άρι με μεγάλη ποικιλία στις κινήσεις του κοντά και μακριά από το καλάθι. Βάζει τη μπάλα στο παρκέ και πάει μέχρι μέσα τον αντίπαλο του, τελειώνοντας τις περισσότερες φάσεις. Μπορεί να σου ξεγλιστρήσει για... πλάκα, αφού έχει την έκρηξη. Διαθέτει το μπασκετικό I.Q και τις κατάλληλες κινήσεις κοντά στη ρακέτα για να γίνει σημείο αναφοράς. Απρόβλεπτος, γρήγορος σε σκέψη και εκτέλεση. Εξαιρετικός στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη σε άμυνα και επίθεση.

Φέτος έχει πάει και το τρίποντο του σε άλλο επίπεδο, άρα ο αντίπαλος δεν ξέρει τι να περιμένει. Μπορεί να σκοτώσει με πολλούς τρόπους ο Πασκάλ. Ειδικά όταν σε πάει κοντά στη ρακέτα.

Πάντως με 37.7% στα τρίποντα, σίγουρα πρέπει να τον έχεις από κοντά. Πάνε οι εποχές που σούταρε με 22% και δεν τον λογάριαζες σε αυτόν τον τομέα.

Οι.... καυτοί Ράπτορς

Οι Καναδοί έχουν αρχίσει εντυπωσιακά τη σεζόν. Ειδικά μέσα στην έδρα τους. Το Scotiabank Arena έχει μετατραπεί σε κάστρο.

Το ρεκόρ τους είναι 8-0 στο Τορόντο, κάνοντας το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία τους.

Επιπλέον έφτασαν τις περισσότερες σερί εντός έδρας νίκες (33) απέναντι σε ομάδες από την ίδια division.

To συνολικό φετινό ρεκόρ βρίσκεται στο 14-4 και είναι ικανοί να φτάσουν πολύ μακριά στα playoffs, δείχνοντας πως η περσινή σεζόν δεν ήταν πυροτέχνημα, επειδή έπαιζαν με τον παιχταρά Καουάι.

Πριν το ματς με τους Μάτζικ είχαν ακριβώς το ίδιο ξεκίνημα με την περσινή σεζόν, τότε που πήραν τον τίτλο. Τώρα το βελτίωσαν και ανυπομονούν για νέες μεγάλες βραδιές. Ο Σιάκαμ θα είναι μπροστάρης σε αυτή την προσπάθεια, αφού απέδειξε πως αντέχει το βάρος και την πίεση.

 

NBA Τελευταία Νέα