Μπάτλερ-Τάουνς: Το... διαζύγιο που «έφτιαξε» και τους δύο! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Μπάτλερ-Τάουνς: Το... διαζύγιο που «έφτιαξε» και τους δύο! (pics & vids)

bet365

Mπάτλερ και Τάουνς... μαγεύουν με διαφορετική φανέλα πλέον και φαίνεται πως το... διαζύγιο που πήραν πριν 4 μήνες έχει ευεργετικά αποτελέσματα και για τους 2.

Στην αρχή της σεζόν, ο Τζίμι Μπάτλερ βρισκόταν παρέα με τον Καρλ-Άντονι Τάουνς στη Μινεσότα. Τα προβλήματα ήταν πολλά, με τον Jimmy Buckets να μην αισθάνεται σαν στο… σπίτι του στους Τίμπεργουλβς και να δημιουργεί συνεχώς προβλήματα στην ομάδα. Mάλιστα δημοσιεύματα ανέφεραν πως... πήγε με την κοπέλα του Τάουνς, κάτι που ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Δεν έμεινε εκεί, αφού έφτασε σε σημείο να προκαλέσει τους Τάουνς και Ουίγκινς σε μια προπόνηση και παραλίγο να έχουμε δράματα.

Η τοξική κατάσταση στη Μινεσότα

Ο προπονητής του ΚΑΤ στο Κεντάκι, ο Τζον Καλιπάρι είχε πει στο ESPN πως το παιχνίδι του Τάουνς μπορεί να απογειωθεί. Μπορεί να βρει ξανά τον εαυτό του. «Αυτή τη στιγμή το περιβάλλον των λύκων δεν είναι το καλύτερο για αυτόν. Αυτός και ο Τζίμι είναι εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι. Δεν ταιριάζουν καθόλου. Είναι σαν ένας σκυλοκαυγάς και ο Τάουνς δεν είναι τέτοιοι είδους τύπος, άρα θα κάνει πίσω», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Καλιπάρι, ο Ρόουζ ήταν ο άνθρωπος που προσπαθούσε να βοηθήσει τον Τάουνς, λέγοντας του συνεχώς πόσο τον χρειάζεται η ομάδα. «Οι νέοι παίκτες νομίζουν πως τα ξέρουν όλα. Είναι ξεροκέφαλοι. Ο Τάουνς δεν είναι έτσι. Ακούει τις συμβουλές που του δίνεις» ήταν τα λόγια του D-Rose. Ο Ρόουζ που έχει περάσει πολύ δύσκολες στιγμές στη ζωή του με σοβαρούς τραυματισμούς, βοήθησε στο να ξεπεράσει όλη αυτή την τρέλα ο ψηλός των «λύκων».

«Δεν μπορείς να μιλήσεις με τον Τάουνς, όπως μιλάς στον Μπάτλερ. Όταν ήρθα εδώ, δεν άκουσα πως δεν έχουν καλές σχέσει μεταξύ τους.. Δεν είδα ένταση. Μετά όμως σε μια συνάντηση που είχαμε κατάλαβα πόσο άσχημα ήταν τα πράγματα μεταξύ τους»

Ο Ντέρικ βγάζει το καπέλο στον Τάουνς για την ωριμότητα που χειρίστηκε την κατάσταση, Δεχόταν άσχημη κριτική για τα νούμερα του, αφού είχε επηρεαστεί πολύ. Όμως δεν το έβαλε κάτω. Στις 12 Νοέμβρη του 2018, θα έρθει η λύτρωση για τον Μπάτλερ, ο οποίος θα γίνει ανταλλαγή και θα πάει στη Μινεσότα. Αλλά αυτή η κίνηση δεν ήταν ευεργετική μόνο για τον Τζίμι. Ήταν ένα... δώρο και για τον Τάουνς που πλέον θα μπορούσε να ξεδιπλώσει το πλούσιο ταλέντο του, όπως και έγινε. Επιπλέον θα έφευγε από την ομάδα ένας παίκτης που δεν εμπιστευόταν πλέον καθόλου μετά από όλα αυτά που είχαν γίνει.

Ο χωρισμός που έκανε καλό και στους δύο

Κάπως έτσι οι δυο τους χώρισαν, αφού δεν γινόταν αλλιώς. Το περιβάλλον ήταν… τοξικό και για να αλλάξει αυτό, έπρεπε να φύγει ο άνθρωπος που έβαλε το… μπουρλότο και ζήτησε ανταλλαγή, κάνοντας τη ζωή δύσκολη σε όλους που δούλευαν για τον οργανισμό των λύκων.

Ο Μπάτλερ άφησε τη Μινεσότα και πήγε σε μια καλύτερη ομάδα. Με περισσότερους στόχους, με παραπάνω φιλοδοξίες. Η Φιλαδέλφεια είναι ένα σύνολο που συνεχώς εξελίσσεται χάρη στο περίφημο «trust the process» που της βγήκε με τους Εμπίντ και Σίμονς.

Kόλλησε ιδανικά στους Σίξερς

Δεν είναι εύκολο να είσαι ο Μπάτλερ και να πας σε μία ομάδα με άλλους 2 superstars. Οι Σίξερς ήταν η ομάδα του Εμπίντ και του Σίμονς. Αλλά ο Μπάτλερ από την πρώτη στιγμή έδειξε πως δεν θα διστάσει να πάρει την ευθύνη.

Πέντε μέρες μετά την έλευση του στη Φιλαδέλφεια, οι Σίξερς έπαιζαν στη Σάρλοτ. Το ματς έχει πάει στην παράταση και το σκορ είναι ισόπαλο στο 119-119. Η μπάλα δεν θα πάει στους παλιούς. Ουτε στον Εμπίντ, ούτε στον Σίμονς, ούτε στον Ρέντικ. Την παίρνει ο Μπάτλερ και βάζει το νικητήριο καλάθι. Η τρέλα του Μπάτλερ κάνει καλό στους Σίξερς σε αυτή την περίπτωση.

Από το ξεκίνημα βρίσκει το ρόλο του σε μια ομάδα που έχει άλλους δύο παιχταράδες, ενώ πλέον διαθέτει μια εξαιρετική πεντάδα με Ρέντικ και Χάρις. Οι Σίξερς έχουν βλέψεις που φτάνουν μέχρι και στους τελικούς του ΝΒΑ και σίγουρα ο κύριος Μπάτλερ είναι ένα από τα βασικά γρανάζια.

Μια κίνηση που λειτούργησε ευεργετικά τόσο για τον Τζίμι, όσο και για τους Σίξερς. H ομάδα από την πόλη της αδελφικής αγάπης βρίσκεται στην 3η θέση της Ανατολής και ανεβαίνει συνεχώς, με τον Μπάτλερ να έχει ταιριάξει άψογα σε μία από τις κορυφαίες πεντάδες στη λίγκα.

Μπορεί από το 21.3 των Τίμπεργουλβς στους πόντους να έπεσε στο 18.8, αλλά αυτό είναι λογικό, όταν στην ομάδα υπάρχουν άλλοι 4 παίκτες που είναι ικανότατοι σκόρερ. Δεν υπάρχει άλλη πεντάδα στο ΝΒΑ που όλα τα μέλη της να έχουν πάνω από 17 πόντους μέσο όρο. Ο Τζίμι τα… τίναξε όλα στον αέρα στη Μινεσότα, αλλά στους Σίξερς βρήκε την ηρεμία και ετοιμάζεται να παίξει για άλλη μια φορά στη μεγάλη σκηνή στα playoffs.

Δείχνει και πάλι την τεράστια ποιότητα του

Ο Τάουνς παρέμεινε στους Τίμπεργουλβς φυσικά. Στην ομάδα που τον εμπιστεύεται και θέλει να τον κάνει franchise player. Να τον κρατήσει μια ζωή στη Μινεσότα. Κάτι που δείχνει και το συμβόλαιο που υπέγραψε.

Κακά τα ψέμματα, ο Τάουνς ανήκει μέσα στους 4-5 πιο ποιοτικούς ψηλούς της λίγκας. Φοβερές κινήσεις μέσα στο ζωγραφιστό, τεράστια βελτίωση στο εξωτερικό σουτ και γενικότερα ένα παιδί που δεν σταματά να δουλεύει.

Τις τελευταίες μέρες της συνεργασίας του με τον Μπάτλερ ήταν σαν… όμηρος. Η σκιά του εαυτού του. Μέτριες εμφανίσεις που φανέρωναν πως υπάρχει πρόβλημα. Ο Μπάτλερ αποχαιρέτησε και ο Τάουνς έγινε και πάλι ο παιχταράς που όλοι ξέρουμε.

Τα show που έδινε στο παρκέ, ήταν αρκετά για να του χαρίσουν μια θέση στο Αll Star Game. Ο καλύτερος τρόπος για να πιστοποιήσει ότι βρίσκεται ανάμεσα στους καλύτερους. Πως το όνομα του είναι μέσα στην αφρόκρεμα του ΝΒΑ.

Φέτος δείχνει πιο ολοκληρωμένος από ποτέ. Έχει ρεκόρ καριέρας σε μέσους όρους σε 4 βασικές κατηγορίες. Ασίστ, ριμπάουντ, μπλοκ και κλεψίματα. Μετρά 3.3 ασίστ, 2.4 ριμπάουντ, 1.7 μπλοκ και 0.9 κλεψίματα. Όσον αφορά το σκοράρισμα είναι 15ος στη λίστα ολόκληρης της λίγκας με 24.6 πόντους ανά ματς. Σουτάρει με το εξαιρετικό 41.1% τρίποντα, έχοντας περίπου 2 εύστοχα κάθε παιχνίδι. Οι Τίμπεργουλβς δεν θα μπουν playoffs, όμως ο ίδιος κάνει σπουδαία πράγματα και βελτιώνει συνεχώς το παιχνίδι του.

Η κόντρα μεταξύ Μπάτλερ και Τάουνς έκανε κακό και στους 2, όμως το… διαζύγιο ήταν λύτρωση και για τα δύο παιδιά. «Χώρισαν» τα τσανάκια τους και τα αποτελέσματα αυτού του… διαζυγίου είναι ευεργετικά για αυτούς τους ποιοτικότατους παίκτες.

 

NBA Τελευταία Νέα