Σταύρος Σαράφης: Ο «Καίσαρας» του ΠΑΟΚ γιορτάζει!

Σταύρος Σαράφης: Ο «Καίσαρας» του ΠΑΟΚ γιορτάζει!

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σαράφης: Ο «Καίσαρας» του ΠΑΟΚ γιορτάζει!

bet365

Πιστός «στρατιώτης» του ΠΑΟΚ για μισό και βάλε αιώνα, ο Σταύρος Σαράφης, βαδίζει στην έβδομη δεκαετία μιας ζωής γεμάτη από «ασπρόμαυρες» αναμνήσεις…

Στο Μπαρτσελόνα – Λεβάντε ο Λιονέλ Μέσι σκοράρει πρώτος σε εκπληκτικές αποδόσεις. Νέο Pamestoixima.gr. Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις.

Ο Σταύρος Σαράφης γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου του 1950, και όχι στις 23 Νοεμβρίου της ίδιας χρονιάς, όπως λανθασμένα αναφέρεται στο διαδίκτυο, στην Επανομή Θεσσαλονίκης.

Ο «Καίσαρας» του ΠΑΟΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου έγραψε με ολόχρυσα γράμματα το όνομά του στο πάνθεον της «ασπρόμαυρης» ιστορίας, ως ποδοσφαιριστής, προπονητής, γενικός αρχηγός, μάνατζερ, μια ζωή μέσα στην Τούμπα.

Συνεχίζει και προσφέρει ακόμη και σήμερα τις υπηρεσίες του στην αγαπημένη του ομάδα, δίπλα στα μικρά παιδιά της Κ15 και της Κ17 του «Δικεφάλου», όσοι έχουν την τιμή να τον γνωρίζουν ξέρουν καλά ότι αν ποτέ φύγει από την Τούμπα θα μαραζώσει, γιατί έχει μάθει να ζει και να αναπνέει για τον ΠΑΟΚ

Η καριέρα του με την ασπρόμαυρη φανέλα

Το καλοκαίρι του 1967 μεταγράφηκε από την Αναγέννηση Επανομής στον ΠΑΟΚ και στις 13 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους έκανε ντεμπούτο στο Καυτανζόγλειο κόντρα στη Λιέγη από το Βέλγιο για το Κύπελλο Διεθνών Εκθέσεων.

Στις 8 Οκτωβρίου 1967 του ίδιου έτους αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Α’ Εθνική με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και εναντίον του Αιγάλεω πέτυχε το πρώτο του γκολ. Το πρώτο από τα συνολικά 170 τέρματα που τον κατατάσσουν στην κορυφή των σκόρερ όλων των εποχών για το «Δικέφαλο».

Σε 358 παιχνίδια πρωταθλήματος πέτυχε 136 γκολ (πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου στην Α’ Εθνική), έπαιξε σε 54 ματς κυπέλλου έχοντας 26 γκολ, ενώ στα 21 ευρωπαϊκά ματς σκόραρε άλλες 8 φορές.

Ήταν πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ σε τρεις σεζόν ενώ παρότι του δόθηκε πολλές φορές η ευκαιρία να αποχωρήσει από την Τούμπα, δεν το έκανε ποτέ, αγωνιζόμενος στις 7 Ιουνίου του 1981 (Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 0-2) για τελευταία φορά με την «ασπρόμαυρη» φανέλα και το «8» στην πλάτη.

Στις 26 Αυγούστου του 1981 στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του εναντίον της εθνικής ομάδας (32 συμμετοχές, 7 γκολ) η Τούμπα δε γέμισε, όπως θα του άξιζε…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα